Dag 5, van Zabaldika naar Obanos.

Spanje, Obanos

Na een best wel goed ontbijtje de mooie plek van de Zusters in Zabaldika achter me gelaten. De route die Neill me had geadviseerd genomen, langs de rivier blijven, is een mooie. Na ruim twee uurtjes de stadspoort door en een tweede ontbijtje genomen. Heerlijk!! Hierna Pamplona uitgelopen weer en begonnen aan de beklimming van de Alto del Perdon. Zwaar stuk maar uiteindelijk is het uitzicht vanaf de top bij de beroemde metalen beelden fenomenaal!!! Hierna de zware keienpad afdaling naar het eerstvolgende dorpje. Daar geluncht en door naar Obanos voor de overnachting. In de avond met een Spanjaard, een Duitse en twee Engelsen gegeten. Mooie gesprekken o.a. over Brexit en onafhankelijkheids zaken in Spanje. Rond 10 uur als een blok in slaap gevallen. 44384 stapjes en 33,30 km.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Toch prachtig zo te genieten van het landschap, de kunstwerken en de medepelgrims waar ook vandaan. Valt het met de drukte mee? Je hoort heel dikwijls dat je van te voren een plaats moet reserveren. Is di juist? Heel veel mensen mijden de Camino Frances door te grote drukte.

Franz 2019-10-05 07:56:01

Die cortenstaal beelden zijn zeer aan ons besteed! Raai es wat: zelfs in Denemarken zagen wij twee en halve week geleden nog een vijgenboom met volop vijgen eraan.... Het was daar toen gelukkig ook wel iets warmer dan 8°......... Mooie reis verder!

Désirée 2019-10-05 17:55:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.