Van Coca naar Alcazarén.

Spanje, Alcazarén

Allereerst wil ik even aangeven dat ik veel hardverwarmende reacties krijg van jullie op/via dit blog. Ik lees ze erg graag, ze motiveren zeker!!! TOP :-)
Echter via Pindat kan ik niet terug reageren. Soms krijg ik vragen, maar die kan ik dus niet direct beantwoorden. Maar weet dat het enorm wordt gewaardeerd!!!

Vandaag was zo’n dagje. Je hebt ze ertussen. Dan denk je.... Was dit nou leuk?????! Het begon met ijzige kou. Vannacht al, twee extra dekens gepakt. De autoruiten in Coca waren stijf bevroren. Maar goed, rond 8:30 op pad. Afwisselend weer pijnboom bos (met net na Coca het halverwege punt, 160 gedaan en nog 160 te gaan) en open land vandaag, en alles strak blauw. Het eerste dorp na 7km had een fijn kroegje. (Tegelijk ook dorpswinkeltje, tienda geheten) Aardige man, leverde 2 koffie, churros, sinaasappelsap, een appel en een peer als ontbijt voor wel 4,20E. Stempel in de credencial en nog uitgebreid op de foto. Nog even extra water gevraagd want daarna het grote niets. 18km zonder dorp of waterpunt. Dat was ffff afzien dus. Op tandvlees in dorpje aangekomen. Sleutel afhalen bij dorpskroeg. Verder prima gemeentelijke albergue. In het dorp is het feest. Iets uit de geschiedenis. Soort van Robin Hood zeg maar. Alles speelt zich afwisselend op straat en in een open lucht theater (oude kerk) af. Boeiend!!! Gelijkertijd voetbal in de dorpskroeg. Real Madrid wint. Letterlijk oorverdovend. Voetbal is emotie. Ook nog even de plaatselijke Santiago kerk met beeld van hem bezocht. Maaltijd maar gedaan met rood wijntje en pintxos. Vroeg op bedje. 40.000 stapjes, 30km.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Je schrijft heel reëel en daar hoort ook een mindere dag bij. De foto's laten duidelijk zien hoe leeg een landschap kan zijn. Ook daar is iets moois aan te zien. Sommigen kunnen daar slecht tegen. B.v. de Meseta na Burgos is berucht, maar in vergelijking met de Meseta op de Camino de Madrid is die na Burgos een ' trapveldje' . Buen Camino en ultreia!

Frans 2018-11-03 19:59:38

Dit is de weg van de pelgrim. Het weer is niet te beïnvloeden en ook de ontmoetingen komen wel of niet op je pad Wat zeker is is een slaapplaats en morgen een nieuwe dag waarop in je behoefte, die jezelf nog niet kent wordt voorzien. Nog geweldige dagen in voorzienigheid. Groet je vriend Fons.

Fons 2018-11-03 20:03:55

Zolang je goed kunt lopen blijf je genieten van de weg toch..

Paul Struijk 2018-11-03 20:14:53

Wat leuk en herkenbaar, zowel de 'lege' afstanden als de albergues. Ik liep er met tegen de 40 graden langs de graanvelden. geen enkele andere pelgrim en sliep in het achterste bed. Zo'n plaatselijk dorpsfeest is wel weer leuk om mee te maken! Niet te vroeg vertrekken om de vroegste kou te ontlopen, buen camino!

Rianne 2018-11-04 09:59:31

Leuke blog Gert heel veel succes nog en ik blijf je volgen

jan Vlegaard 2018-11-04 11:06:36

Toch wel erg mooi: 's morgens die laaghangende mist over dat half lege landschap. Het straalt erg veel rust uit. Al met al weer een heel mooie wandelervaring dit jaar volgens mij Nog een mooie wandelweek toegewenst!

Gert 2018-11-04 11:49:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.