Loopdag 1, Oviedo - Grado

Spanje, Grau/Grado

Rustig ontbeten. Daarna lekker op pad. Even naar de Kathedraal nog voor een formeel begin. De stad uit ge-meanderd en bij de rand nog een bakkie. Daarna de takkie takkie in. Mooie weggetjes en fraaie uitzichten. Wisselend van bos naar open gebiedjes met kleinschalige veeteelt. Het liep makkelijk en vandaag 1 serieus klimmetje. Op 20 km een caña met een zalig broodje stoof/draadjesvlees. Daarna de laatste 6 km nog naar Grado. Het bekende wasje/dasje gedaan en daarna naar een zonnig terrasje. De uitbater bleek een leuke jonge Spanjaard te zijn die goed Engels sprak. Een liefhebber van bier ook. We hebben nav zijn kennis een rondje Estrella en Mahou biertjes gedaan. Klein proeverijtje. Daarna op zijn advies bij een goed tentje de daghap gegeten (met een 0.0 biertje nu maar even) en daarna naar het hotel om lekker te slapen. Morgen 08:00 ontbijt, en door het terugkrijgen van de rugzakken kan ik weer een keer scheren. Een genot. ¡Hasta mañana!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Klinkt goed, en mooi dat je je bagage weer hebt. Leuk je weer te volgen. Ik hoop in mei de Primitivo te wandelen. Veel plezier en Buen camino!

Rianne 2022-09-28 22:05:51

Dat is nog eens lekker afzien in een heel mooie omgeving.

Gert 2022-09-28 22:07:20

Omstandigheden lijken nu optimaal. Genieten!

Ben 2022-09-29 08:05:10

Ik zou de tocht zo weer willen overdoen. Buen Camino voor de volgende mooie dagen!

Frans 2022-09-29 10:56:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.