Loopdag 5, Pola de Allande - Bercuedo

Spanje, Allande

Vanmorgen vroeg op voor een (helaas) wat karig ontbijt. Paar sneedjes brood bijgekocht en bij de plaatselijke benzinepomp cola, pinda's en een mars als extra nog meegenomen. De route die we van de top gisteren naar beneden gelopen hebben (10km) nu weer omhoog. De beentjes gingen na de eerste 3 km wel beter gelukkig. Boven gekomen een werkelijk waanzinnig uitzicht op de vallei aan de andere kant van het kustgebergte. We zijn er overheen! Met nog wat klimmetjes en daaltjes in Bercuedo aangekomen. Dat was nog wel een dingetje omdat er na Pola geen enkele mogelijkheid was om wat te eten en te drinken te kopen. Gelukkig deed de enige bron op de route nabij de top het vandaag nog een beetje, welk beetje we wel deelden met de koeien. Bercuedo is een boerendorpje wat leeft van de Camino gezien het aantal herbergen. Prima stek weer en bij de buurtjes gegeten. Prima eerlijke hap ook met vooral de soep als hoogtepunt weer. Zoooo lekker. Nu lekker slapen zo en morgen op naar de volgende stek.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Sta denk toch wel goed aangegeven hoe je moet lopen. Mooi gebied ook weer. Prachtige foto’s. Onderweg nog de dieren verzorgen zie ik👍👍

Joke 2022-10-02 21:14:50

Fantastisch panorama zo tussen de koetjes.

Remo 2022-10-02 21:54:09

Mooie route en ook pittig. Maar de prachtige vergezichten vergoeden alles. Bedankt voor de foto's die veelzeggend zijn.

Frans 2022-10-03 10:17:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.