Madrid, het nu nog natte startpunt.

Spanje, Madrid

Vanmorgen in Segovia met Anita nog even ontbeten na een stedenbezoek aan twee prachtige steden, Toledo en Segovia. De sierra over gereden en nog even wat inkoopjes gedaan. Hierna de auto op het vliegveld weer ingeleverd en Anita uitgezwaaid op haar vlucht naar Amsterdam. Ik volg over een kleine twee weken. Maar eerst de Camino de Madrid. Met de metro (2 maal overstappen) naar Atocha. Vandaar naar het Hostal gelopen en ingecheckt. Spullen op orde en bedje opgemaakt. Hierna even naar het centrum voor wat ‘Spaans snuiven’. Helaas moest dit bijna door een duikmasker. Regen, wind en kou. Maar, fff doorzetten. Plaza Mayor, het Koninklijk paleis en de lokale brew & squid. Helaas was het geen speciaalbiertje op de tap maar vermouth :-))) Weer even terug naar het hostal om op te drogen en te warmen. Even relaxen en dan een warme douche. In de avond om 19:30 naar de Pelgrimsmis in de Santiago kerk. Het pelgrimsleven begint weer. Morgen de eerste etappe. Wel even opletten, we mogen een uurtje tijdschuiven. Vroeg licht en hopelijk droog. 20:00, zojuist met vier andere pelgrims de pelgrimszegen gekregen. Blijft toch een bijzonder momentje aan het begin van een tocht. Nog even wat gegeten en terug naar het hostal. Morgen bijtijds weg, dus ook bijtijds zzzzzzzzzzzz. Vandaag 16750 stapjes, 12.56 km.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Ik wens je een gezegende tocht met extra zegeningen.

Fons 2018-10-27 22:21:34

Wij hebben vorig jaar tot Cercedilla gelopen en genoten!

Ans 2018-10-27 22:23:54

Veel loopplezier en hopelijk horen we steeds weer van je

Joke Zuidam 2018-10-27 22:45:38

Mooie tocht gewenst, hoop dat het weer mee gaat vallen.

Thieu 2018-10-27 23:59:27

De Camino de Madrid heb ik ook gelopen. Een niet druk belopen weg en mogelijk heb je daarom deze tocht gekozen. Let swel op, omdat deze Camino niet zoveel belopen wordt blijken er sommige mercado's gesloten te zijn en dat geldt ook voor enkele refugio's. Wij vonden het een mooie route. Veel plezier en ik volg je graag. Buen Camino!

Frans 2018-10-28 09:45:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.