Dag 18 : Nanaimo - Vancouver

Canada, Vancouver

Dag 18 : Nanaimo - Vancouver

Gisteren als een blok in slaap gevallen. Heerlijk geslapen. We voelen ons dan ook prima als we wakker worden. We pakken weer in en lopen naar de ontbijtruimte. Daar wordt meteen gevraagd of we een verse wafel willen. Ja lekker. Die willen we wel. We roosteren wat brood, pakken koffie en gaan eten. De wafel smaakt prima. Voor een motel is dit een prima ontbijt.

Na het eten gaan we terug naar de kamer, poetsen de tanden, laden de auto in, FaceTime nog even met Inge en dan is het tijd om te gaan. Rob is bang dat we te laat komen. Je moeten tussen 60 en 30 minuten van te voren bij de Ferry zijn anders vervalt je reservering. We hebben de Ferry om 8:45 uur. We droppen de sleutel en rijden om 8:00 uur in 2 minuten naar het loket. Tijd zat dus. Daar betalen we het restant (je betaald alleen CAD 10 vooraf voor de reservering) en mogen we in rij 13 plaatsnemen. Om half negen rijden we de boot op. We parkeren en verlaten de auto.

We nemen binnen plaats. Buiten is het mistig en vies regenachtig weer. Niks te zien dus. We vermaken ons met een spelletje op de telefoon. Na 1 uur en drie kwartier wordt omgeroepen dat we terug naar de auto moeten. We zullen dan spoedig aan land kunnen. In de auto FaceTime ik pap en mam nog even. Om 10:40 uur rijden we de boot af. Goh het regent. Pfff.

We gaan naar Lynn canyon park. Ook hier heb je een suspension bridge. Deze is gratis. Het is er niet super druk. Omdat we niet van suiker zijn gaan we ook nog even een stukje wandelen. We trekken de regenjas over de gewone jas aan en gaan. Eerst de brug over. Deze wiebelt ook al zo fijn. Door de regen is het wel glijden.

Als we aan de overkant zijn gaan we naar rechts richting twin falls. Het is maar een klein eindje lopen. Vanaf de brug kijk je op de waterval. Ik wil eigenlijk de onderkant van de waterval zien maar de boomstronken en rotsen zijn zo glibberig dat ik het maar laat. We gaan de brug over en gaan via de andere kant terug naar de parkeerplaats. We zien hier nog een gele slak. Ook wel een banana slug genoemd. Het was maar een kort rondje maar met deze regen vinden we het meer dan genoeg. We kijken nog even in het ecology museum en gaan dan terug naar de auto.

We zetten de navigatie op Tsawwassen Mills. Een groot overdekt shopping center. Het is 50 minuten rijden dwars door Vancouver. Rond kwart voor 1 zijn we in de mall. We beginnen in de bass pro shop. Je kijkt er altijd je ogen uit. Overal dieren die opgezet zijn, hengels, boten, quads en noem maar op. Ook worden net de vissen gevoerd in het aquarium. Ja ze hebben gewoon een groot aquarium.

We gaan als eerste naar de food court waar we bij KFC wat eten. Dan lopen we een rondje door het winkelcentrum. Er staan coole beelden in het winkelcentrum. Ik scoor een t-shirt bij Tommy, t-shirt en trui bij Roots (yeah toch m’n roots Canada shirt) en een paar nieuwe Nikes. Rob zijn credit card heeft het zwaar te verduren. Rob vind niks dit keer. Iets over drie hebben we het gezien en gaan terug naar de auto. Tijd om naar het hotel te gaan.

We kunnen merken dat we richting stad gaan. Vier tot zes banen vol verkeer. Het is in ieder geval een stuk drukker dan dat we de laatste weken gehad hebben. Om tien over vier komen we aan bij English bay hotel. Ik ga inchecken, Rob blijft even in de auto omdat we eigenlijk niet aan de weg mogen parkeren. We krijgen kamer 322. We betalen nog 21 CAD voor het parkeren in de ondergrondse garage. Prima. Morgen hebben we de auto niet nodig als het goed is. We zetten de auto in de garage en mesten meteen de auto uit. Dan gaan we naar onze kamer. Het is allemaal wat gedateerd maar het is schoon en we hebben uitzicht op het water.

Aan restaurantjes geen gebrek hier. We lopen een stukje de straat in en komen uit bij legendary noodles. We kiezen allebei een stir fry noodle gerecht. Rob met garlic chili pork en ik met beef. Alles wordt vers gemaakt. Je kunt zo in de keuken kijken. Het eten is echt super !! En weer een aardige portie. Rob eet z’n bordje leeg. Ik laat een kwart staan. Meer krijg ik niet op. We betalen de rekening en gaan terug. Het is nog steeds flut weer. Koud en nat.

We lopen nogmaals naar de auto en halen de laatste dingen eruit. Nu is hij echt leeg. Op de kamer maken we de wandelschoenen alvast schoon. Morgen zou het droog zijn dus die heb ik niet meer nodig. Ik leg alvast m’n vliegtuig outfit klaar en kleren voor morgen. De rest doe ik in een vacuüm zak en die gaat dicht. Dat is allemaal schoon spul. De vuile was gaat in een andere vacuüm zak. Makkelijk voor thuis. De rest pakken we morgenavond wel in. Heb niet veel gekocht dus gaat allemaal wel passen zonder al te veel extra gewicht.

De rest van de avond kijken we wat tv, werk ik het verslag bij, kijk naar een goede fietsroute voor morgen en gaan we warm douche. Dan is het slaaptijd. Morgen de laatste dag van de vakantie. We gaan Vancouver verkennen. Nog 1 dagje genieten van Canada.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.