Dag 10 : Clearwater - Whistler

Canada, Whistler

Dag 10 : Clearwater - Whistler

Wat gaat de tijd hier snel. Dag 10 alweer. We zitten al bijna op de helft. Vandaag hebben we weer een reisdag. Een rit van 426 kilometer. We gaan naar het wintersport plaatsje Whistler. Na een goede nacht staan we fris en fruitig op. De ijskast begon om kwart over zes weer een bak herrie te maken en ik kon daarna niet meer slapen. Buiten is het bewolkt en het regent. Geloof dat we gisteren erg veel geluk hebben gehad.

We kleden ons aan en pakken alles weer in de koffer. Dan bak ik de laatste eitjes en eten we we een zelfgemaakt ontbijtje. Lekker toast met ei en chocopasta, beker melk erbij en koffie. Dan wassen we alles af en vegen de loft nog iets aan. We willen het natuurlijk netjes achterlaten. Dit was wel echt een prima plek. Lekker rustig en ruim en toch dichtbij alles. Aanrader !!

We rijden om kwart over acht weg en gaan eerst nog naar de winkel. We hebben wat nieuw brood en chocopasta nodig. Het brood is erg goed te eten hier. Het is gestopt met zacht regenen en het regent nu keihard. Iets voor half negen beginnen we aan onze reis naar Whistler.

In Little Fort nemen we de highway 24 richting 100 Miles house. Dit wordt the fishing highway genoemd. Als we de bergen in rijden wordt het mistig en zien we geen hand voor ogen. Dit is echt genieten van de omgeving zeg.

Hoe verder we naar het westen rijden hoe blauwer de lucht wordt. Gelukkig maar. En het is na dik een uur in de regen rijden eens droog. We slaan af naar de highway 97, the cariboo highway.

Na anderhalf uur rijden stoppen we bij een rest area. Even de beentjes strekken en een sanitaire stop. Tijd om door te rijden. Vind het altijd zo leuk dat je opeens zo’n dorpje inrijdt als je op de highway rijdt. Even wat afwisseling. Ook zijn ze best vaak aan de weg aan het werken. Dan moet je dus wachten. Er staan dan altijd zo’n manneke met een stop bord. Als je mag rijden draait hij het bord om. Het zal je werk maar zijn. De hele dag daar zo staan.

Bij historic hat creek slaan we af de highway 99 op. Het landschap is geweldig hier. Bossen aan de ene kant, bergen met soort van gras aan de andere kant. Later zien we nog meren en weilanden met koeien en paarden. Het is wel prettig rijden hier. Het is niet druk op de weg. En de omgeving wisselt zich constant af.

Iets voor twaalf stoppen we bij een soort uitkijkpunt. Er staan allemaal oude roestige tractoronderdelen in het gras. Gaaf om foto’s van te maken. Ook komt net de trein door de berg heen gereden en je kijkt er rechts de canyon in. Prima om even de benen te strekken.

Bij een Chevron tankstation net buiten Lillooet stoppen we voor een plas. We nemen er een warme chocomelk en een chocolat chip muffin. Die is onmogelijk op te eten zonder te knoeien. De hele auto zit vol met kruimels. Maar wel erg lekker.

We rijden verder over de Sea to Sky highway. Als we bij duffy lake uitkomen stoppen we nog even om een foto van de dam te maken. Om hier te rijden is echt te gek. Zo’n mooie natuur om je heen. Een stroompje water naast je, bergen, bossen, canyons. Wow.

Bij Joffre lakes gaan we de parkeerplaats op. Het is er redelijk druk. Helaas voor ons begint het hier te regenen. En het is mistig. Reden voor ons om alleen naar het eerste meer te lopen en het tweede meer (dit is 3 km enkel) te laten voor wat het is. Erg jammer. Bij het eerste meer (200 meter lopen) zie je de mist al over het water trekken. Ik kan me voorstellen dat je hogerop helemaal niks ziet. We gaan terug naar de auto en duiken er snel in. Het begint weer harder te regenen.

Bij Nairn falls regent het nog steeds maar we willen toch naar de waterval. Het is 1,5 km lopen. We ruilen de jas voor de regenjas en beginnen te wandelen. Je loopt gelukkig door het bos dus echt nat worden we niet. Na dik een kwartier komen we aan bij de waterval. Het is nog even glibberen op de stenen maar de waterval is wel cool. We glijden weer naar beneden en lopen terug naar de auto. Na een lange autorit was de wandeling een aangename afwisseling.

Het is vanaf de waterval nog een half uurtje rijden naar ons hotel in Whistler. Om vier uur komen we aan. En met ons nog vele anderen. Ik ga in de rij staan om in te checken en kom in gesprek met de mevrouw achter me. Zo grappig. Haar schoonmoeder komt van Kerkrade. We krijgen kamer 205 en parkeren de auto in de garage (a CAD 24 per nacht) trouwens 1 dollar is +/- 70 cent. Dan gaan we naar onze kamer. We hebben vanavond elk ons eigen bedje. Kamer ziet er prima uit.

We hebben trek en ik zie een old spaghetti factory liggen op Google. Daar gaan we vandaag heen. Rob mag morgen kiezen. Het ligt echt onder ons hotel dus we zijn er zo. Rob neemt chorizo penne en ik roasted garlic chicken met knoflookpasta. Soepje vooraf voor Rob en een salade voor mij. En we krijgen nog ijs en een thee toe. Dit was erg lekker eten.

We lopen nog een klein rondje door the village en gaan terug naar onze kamer. We hebben voor dat we gingen eten gezien dat er om de hoek van onze kamer een guest laundry is en we moeten nodig wassen. We wisselen geld bij de receptie en halen de vuile was op. Proppen alles in de machine en na 35 minuten is de was klaar. Dan nog 45 minuten in de droger. Niet alles is even droog eruit gekomen. Maar wat droog is wordt gevouwen en ligt weer fris in de koffer. De rest hangt overal overheen en droogt vannacht nog wel.

Ondertussen kijk ik seizoen 1 van elite af op Netflix en Rob kijkt wat filmpjes op YouTube. Dan gaan we douchen. Morgen gaan we Whistler en omgeving ontdekken. Morgen een niks moet alles mag dagje. Ook wel eens fijn. Tot morgen !!!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Goed geveegd Rob ziet er weer schoon uit. Mooie foto’s. Goeie reis verder.

Leon 2019-09-16 07:31:16

jammer van het weer. zit bar Amsterdam nog steeds in whistler?

jos 2019-09-16 13:51:04

Yes bar Amsterdam ligt nog altijd in whistler. Gisteren nog langs gelopen

Esther 2019-09-17 15:51:00
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.