Dag 7 : Jasper

Canada, Jasper

Dag 7 : Jasper

Wakker worden in Canada, het blijft een feestje. We hebben prima geslapen. Voor een hostel is het bed goed. Het is alleen wat koud op de kamer maar onder de dekens is het prima te doen. Om zes uur word ik wakker en pak Mn telefoon. Altijd leuk om in de ochtend even een rondje Facebook te doen en even te FaceTimen met mijn ouders.

Het is tijd om op te staan. Rob smeert boterhammen en ik haal beneden een grote koffie voor hem. Ik neem meteen twee verse chocolat chip koekjes mee voor onderweg. We ontbijten op de kamer en doen lekker rustig aan. Buiten schijnt de zon. Yeah. Tot nu toe hebben we nog veel geluk met het weer. Van de voorspelde regen hebben wij niet veel gemerkt en al onze wandelingen hebben we droog kunnen doen. Het is wel frisjes qua temperatuur. Lang leve de laagjes !!

Rond kwart voor negen zijn we klaar voor de dag. Klaar voor een nieuwe dag vol indrukken. We lopen naar de auto, kloppen de matten eerst even uit en rijden naar valley of five lakes. Het is maar tien minuten rijden vanaf het hostel. Hier gaan uiteraard de wandelschoenen weer aan.

We beginnen met de wandeling. Het is eerst wat bergop en bergaf eer we bij de splitsing uitkomen die ons naar de meertjes lijdt. We gaan eerst naar het vijfde meer. Hier lopen we in 45 minuten naar toe. Elk meer is weer even prachtig van kleur. Ik kan er geen genoeg van krijgen. We kunnen zelfs plaats nemen op de bekende rode stoelen bij meer 3 om daar van het uitzicht te genieten. Drie kwartier later zijn we bij first lake. Je kunt hier nog helemaal omheen lopen maar wij gaan terug maar de parkeerplaats. Na twee uurtjes (5,57km) lopen komen we weer aan bij de auto. Bij de auto drinken we wat en snacken een reep.

Als we een beetje bijgekomen zijn is het tijd om naar de volgende bestemming te gaan. Dit wordt mount Edith cavell. Om hier te komen moet je 14 kilometer door de bergen omhoog slingeren.

Bij de parkeerplaats is het druk en mensen snappen niet hoe ze moeten parkeren. Ik heb het aan de stok met een Japanner die de hele weg blokkeert. We vinden een plekje en gaan op pad. We gaan de path of the glacier lopen. 1,4 kilometer is deze maar wel steil omhoog. Boven heb je een super uitzicht op het gletsjer meertje dat vol ijs ligt. Ik loop nog naar het meertje toe. Rob blijft boven wachten. Dan lopen we hetzelfde pad weer naar beneden.

Bij de auto doen we de klep open en eten we een boterhammetje. Rob had nog een weg gevonden om te rijden. We slingeren de berg weer op en rijden richting marmot basin. Dit is een ski resort. We mogen op een gegeven moment niet meer verder en draaien dan maar om.

We zijn nog niet bij de Sky tram geweest. We gaan daar maar een kijkje nemen. Vanaf daar heb je mooi uitzicht op Jasper. We kopen kaartjes (CAD 51,77 pp) voor de skytram en gaan met de gondel naar boven. Deze cabinelift brengt je binnen slechts zeven minuten naar een hoogte van bijna 2.300 meter, de top van Mount Whistler.

Als we boven aangekomen zijn wandelen we de Whistler summit op. De wandeling van 1,4 km tot de top is vrij steil. We moeten af en toe echt even stilstaan om bij te komen. Boven waait het vreselijk en druppelt het iets. Je ziet de regen in de bergen. Je hebt wel een prachtig uitzicht. We zien bijvoorbeeld de meertjes van de valley of the five lakes waar we vanochtend gelopen hebben, pyramid lake en patricia lake en Jasper. Het is de klim wel waard. Er zou boven ook een red chair staan maar wij zien hem niet. We schuifelen weer naar beneden.

Dan schuiven we aan om met de gondel weer naar beneden te kunnen. Ondertussen werk ik het verslag bij want het is even wachten. Het is proppen in de gondel. Na 7 minuten staan we weer bij de parkeerplaats. We eten het koekje dat ik vanochtend gekocht had op en rijden terug richting hostel. Maar eerst even tanken. Morgen hebben we weer een reisdag dus wel handig als de tank dan vol zit. Rond half vijf ploffen we even op bed. De dag weer perfect besteed.

We kijken op Google waar we willen eten. We zien Jasper pizza place en hebben wel zin in pizza. Rob neemt een meatlover en ik een pepperoni bacon pizza. Allebei nemen we de kleinste maat, 10”. De pizza is erg lekker maar voor mij is het te veel. Twee stukjes gaan in een to go box. Rob eet hem wel helemaal op.

Rob geeft mij de sleutels van de auto en laat mij eens rijden. Als we het dorp uitrijden zien we mama en baby elk staan. We rijden snel naar het hostel waar Rob zn camera ophaalt en rijden nogmaals een stuk van Maligne road. Op de terugweg naar Jasper zien we twee herten de weg oversteken. Ze vliegen de struiken in zodat we geen foto kunnen maken.

Vervolgens pakken we de weg naar Pyramid lake nog eens. Ook hier wordt wel eens wat gespot. Op de heenweg zien we niks maar op de terugweg zien we mensen voor ons stoppen en een hoop mensen uit de auto. Er staat weer een bull elk. Hij staat wild te graven met zijn gewei en springt door het gras. Ik kijk wel vanuit de auto. Die beesten zijn razendsnel en als ze het op de heupen hebben wil ik weg kunnen of veilig zitten. Op een gegeven moment komt hij nog vlak langs de weg. En nog steeds blijven mensen gewoon staan. Je ziet dat het beest zich irriteert.

Wij hebben het wel gezien en rijden terug naar het hostel. De parkeerplaats staat vol dus parkeren we de auto iets verderop en lopen we naar onze kamer. Het is mooi geweest voor vandaag. We gaan warm douchen en dan naar bedje. Morgen naar Clearwater.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Geweldig die meren en die uitgestrekte bossen. Weerzin om terug te gaan. Het wordt morgen wel een mooie rit naar Clearwater met toch weer een veranderend landschap. Als jullie in Clearwater zijn is de weg naar Wells Gray Park aan te bevelen. Deze weg eindigt na 75 km bij Clearwater Lake. Dan lekker een bak koffie Osprey café. Daarna natuurlijk ook75 km terug waarvan 25 km onverhard is. Geniet er van.

Twan Hoeijmakers 2019-09-13 22:15:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.