Dag 20 : Vancouver - Toronto - Amsterdam - Spaubeek

Nederland, Beek

Dag 20 : Vancouver - Toronto - Amsterdam - Spaubeek

Aan alle goede dingen komt een eind. Zo ook aan onze vakantie. De dagen zijn omgevlogen in ieder geval. De laatste nacht slapen we allebei niet best. Draaien, nog eens in slaap vallen. Toch altijd even die spanning van vertrekken. Om half zeven zitten we al aan de boterhammen. Er blijven een paar sneetjes hier. We hebben nog twee flesjes fris over, die gaan mee naar huis en de choco pasta ook. Voor de rest zijn we aardig uitgekomen met alles.

We verzorgen ons en gooien echt de laatste dingen in de koffer. Dan gaat hij dicht. We zitten ruim onder het gewicht voor ons gevoel. Om kwart over zeven lever ik de sleutel in en gaan we naar de parkeergarage. Daar staat de klep van de auto weer open. We snappen er niks van. De auto was gelukkig leeg. We laden in en rijden richting het vliegveld waar we om kwart voor acht aankomen.

Eerst maar de auto inleveren. We hebben in totaal 3678 kilometers gereden met onze Ford. Het was een fijne wagen. We krijgen de rekening en hebben nog een vraag over het extra uur dat we moeten betalen. De man zegt dat we dit in Calgary hadden moeten regelen maar weet er toch nog 20 dollar van de rekening af te halen. Mooi.

Dan lopen we naar de incheckbalie om de koffers af te geven. Het is nog rustig daar. We zijn ook ruim op tijd. Ze wegen 17,9 kilo en 20,8 kilo. Dat is netjes. Ze worden doorgelabeld naar Amsterdam dus we hebben er geen omkijken meer naar. We gaan door de controle waar alles goed gaat en dan staan we om half negen al klaar om te vertrekken. Helaas voor ons duurt het nog wel even.

We lopen langs een paar winkeltjes en lopen dan maar naar de gate. Iets voor negen zitten we er al. Ach met een puzzelboek en wat Facebook gaat de tijd best snel.

Om kwart over tien beginnen ze met boarden. We zitten uiteindelijk ruim op tijd in het vliegtuig op rij 23. Het is een 3-3 opstelling dus het zal even krap zitten worden. De vlucht zit in ieder geval vol. Na alle safety instructies taxiën we naar de startbaan. Gas erop en iets over elf gaan we de lucht in. Mooi op tijd.

De eerste vlucht is redelijk snel voorbij. Ik kijk hotel Transylvania 3 en een flink stuk van dirty dancing op de iPad. Rond kwart voor drie zetten we de landing in. Stipt om drie uur (18:00uur Toronto tijd) zetten ze het vliegtuig aan de grond. Een half uur eerder dan verwacht. Hoop dat ze straks naar Amsterdam ook extra hard gas geven. We taxiën tien minuten en dan zetten ze het vliegtuig aan de slurf. We wachten nog eens tien minuten en mogen dan echt naar buiten.

Eerst een plas. En kijken of we wat eten kunnen scoren. Ik ben een beetje duizelig. We lopen richting gate B37 en komen een Subway tegen. Hier bestellen we twee broodjes en eten die bij een gate op. Voel me iets beter. Al heb ik nog wat hoofdpijn. Pak maar een tabletje. We kijken nog wat winkeltjes en geven onze laatste dollars uit aan een bus chips en wat drinken.

Dan lopen we naar de gate voor onze vlucht en nemen plaats. We laden de telefoon meteen even op en ik kijk de samenvatting van Ajax - Fortuna. Zo gaat de tijd wel om. Het blijft toch altijd een lange dag. Blijf me toch ook verbazen hoeveel volk er op zo’n vliegveld rondloopt.

Om 21:00 uur plaatselijke tijd beginnen ze met boarden. Om kwart over negen zitten we op ons plekje. Rij 5 Bulkhead seats dit keer. Dus niemand voor ons. Ook wel lekker voor een nachtvlucht. De stoelen waren op de heenweg al krap maar nu nog iets minder omdat je tafeltje en entertainment systeem in je stoel zit.

We gaan precies op tijd van de gate weg en taxiën een paar minuten. Dan gaan we de lucht in. De vlucht tijd zal 6 uur en 47 minuten zijn. Ik kijk dirty dancing af en start daarna it op. Dan proberen we te slapen. Ik slaap voor mn gevoel geen minuut. Rob ook niet. We hebben ook veel turbulentie onderweg. Het eten krijgen we later daarom. We slaan het eten trouwens allebei over. Er valt achter ons nog een mevrouw flauw. Alles is in rep en roer maar uiteindelijk zit ze weer twee rijen achter ons. Het zal wel goed gaan.

Om 10:47 zetten we een half uur te vroeg de kist aan de grond. Jeeeej we zijn weer in Nederland. We hebben heerlijk Hollands weer. Aan de gate is geen personeel dus we moeten even wachten. Gelukkig niet al te lang. Ben je op tijd wordt het teniet gedaan door dit soort onzin.

Dan gaat het gelukkig snel. Omdat we voorin zitten zijn we ook zo uit het vliegtuig. Bij de self check doen we de paspoort controle. Mijn koffer komt vrij snel van de band rollen. Alleen die van Rob helaas niet. Die komt echt pas een kwartier later. We lopen naar het perron en pakken de trein van 11:48 uur naar Utrecht. Daar stappen we uit en stappen over op de intercity naar Maastricht. Die heeft uiteraard vertraging. Gelukkig maar een paar minuten.

We komen om kwart over twee aan in Sittard waar pap en mam al klaar staan om ons op te pikken. We gaan naar huis!! We gaan Gizmo ophalen bij mijn ouders en daarna Toef, Ziggy en Bikkel ophalen bij het katten hotel.

We willen iedereen super bedanken voor het meelezen, reageren en liken van onze berichtjes en foto’s. Wij hebben in ieder geval een super reis gehad ondanks de mindere dagen qua weer. We hebben 197,15 kilometer / 286689 stappen gelopen deze vakantie, heel veel mooie natuur gezien, alle beestjes van ons lijstje kunnen afstrepen, lekker gegeten, goede hotels gehad en ga zo maar door.

Tot de volgende vakantie !!!

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Esther, Bedankt voor de leuke verhalen. Rob, Merci voor de mooie bijbehorende foto's. Waar gaat de volgende reis naar toe??

Marianne Pee 2019-09-26 16:23:55

Hallo Rob en Esther. Met plezier heb ik jullie reis gelezen en gedeeltelijk gevolgd, ik ga hier heel veel dingen uithalen voor onze reis, volgend jaar. Veel,plezier met nagenieten.

Jacqueline uit Weert 2019-09-26 17:13:53

Hee Marianne De foto’s zijn ook allemaal van mij :-) en graag gedaan. Hee jacqueline. Veel plezier met voorbereiden. Bijna net zo leuk als reizen zelf.

Esther 2019-09-26 17:43:15

Gaaf hoor, heb alles gelezen. En ga zeker wat meenemen voor onze reis volgend jaar. Succes met de jetlag en geniet nu lekker van jullie poesjes

Gwen 2019-09-26 20:04:08

SUPERTOF om dit te lezen! zoveel plezier aan gehad en zeker wat handige tips! heb ook meteen zoveel vragen in mijn hoofd, maar ach. Dat komt vast allemaal nog wel....

miranda 2019-09-26 20:12:26

bedankt voor je mooie foto's. feest van herkenning en daarom extra gaaf.

jos 2019-09-27 15:54:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.