Dag 9 : Wells gray park / Clearwater

Canada, Clearwater

Dag 9 : clearwater / wells gray NP

Goedemorgen. Wat een lekker bedje. Alleen de koelkast stijgt af en toe op en daar word ik wel eens wakker van. Maar voor de rest prima geslapen.

Ik app en FaceTime even met mam. Mijn ouders willen zo wel even bellen met de bank om te kijken of wat te regelen is. Ik geef al de gegevens door en hoor het zo wel. Niet lang erna FaceTimed mam alweer dat ze me gaan bellen en hop daar gaat de telefoon van Rob al over. Ik geef netjes al mijn gegevens door. Ze kan zien dat we in Canada zitten en de andere boekingen uit de USA komen. Ze kan de bedragen los niet stopzetten omdat er waarschijnlijk een bureau achter zit dat elke dag dit soort bedragen eraf gaat halen. Het enige dat ze kunnen doen is de kaart blokkeren en een nieuwe opsturen. Daar heb ik nu natuurlijk niks aan maar gelukkig heeft Rob nog een credit card met een behoorlijk limiet. Daar redden we het wel mee deze vakantie. Gelukkig is alles nu stop gezet en krijg ik het geld netjes terug. Opgelucht leg ik de telefoon neer. Ja het is even balen natuurlijk maar nu gaat er in ieder geval niks raars meer af. Het was ondertussen al dik 400 euro.

We hebben gisteren eitjes gekocht en Rob gaat er meteen een paar bakken. Heerlijk met wat toast erbij. Het smaakt top en we kunnen er even tegenaan. Ondertussen FaceTime ik even met mijn ouders om het nieuws te vertellen en met Inge om even bij te kletsen.

Buiten is het behoorlijk bewolkt en mistig. We doen heerlijk rustig aan deze ochtend ons verzorgrondje, smeren wat brood voor onderweg en gaan dan op pad. Om kwart over negen vertrekken we pas vanaf onze loft. Het druppelt iets buiten maar we laten ons er niet door tegenhouden. We rijden naar het park. Wells gray bestaat uit 39 watervallen. We gaan vandaag de meest bekende zien.

We besluiten achteraan te beginnen in het park en dan op de terugweg alle punten te bezichtigen. Met de camera op schoot rijden we naar clearwater lake. De laatste 22 kilometers zijn op onverharde weg. Lekker hobbelen dus. Na een dik uur komen we aan bij het meer. We stoppen bij Osprey falls. De eerste waterval voor vandaag Het is geen hoge waterval en best ver weg.

Bij Normans Eddy stoppen we ook. Op de kaart staat een attractie. We zijn benieuwd. We lopen er in een kwartier naar toe maar komen alleen uit bij de rivier. Niks spannends in ieder geval. We lopen terug en gaan door. Beetje zonde van de tijd dit.

Bij Baileys chute zou je zalm moeten zien springen. Wij zien helaas niks van vissen. En dus ook geen beren die aan het vissen zijn. Wel zien we in de bomen aan de overkant van de rivier een eagle zitten. Het lukt niet echt om een goede foto te maken en de verrekijker ligt uiteraard in de auto.

Rond half 1 komen we aan bij Helmcken falls. Deze heeft een hoogte van 141 meter en is daarmee de vierde hoogste waterval van Canada. Je loopt er vanaf de parkeerplaats in een paar minuten naar toe. De waterval is echt super gaaf om te zien.

We stoppen bij mushbowl, nou ja wel in twee keer. Rob snapte Mn eerste keer stop niet dus moeten we draaien. Op het houten bruggetje is het goed te zien. Het is gevormd door de kracht van de rivier door een van de oudste stenen van het park. Het is in ieder geval een kolkende massa water.

Dan gaan we naar Dawson falls. Op de parkeerplaats is het druk dus zetten we de auto langs de weg neer. Dan lopen we in tien minuten naar het platform. Daar kun je de waterval goed zien. Vanuit daar kun je nog verder lopen naar waar je naast de waterval staat. Deze waterval wordt ook wel de miniatuur Niagara waterval genoemd. Hij is 20 meter hoog. De paden zijn allemaal drassig en ik ben blij met Mn hoge wandelschoenen. Nog steeds krijgen mensen het voor elkaar om op crocs of open schoenen langs te lopen.

We parkeren even bij het Wells gray bord. Rob eet z’n boterhammetjes en ik kijk even rond en kom in gesprek met een park Ranger die me twee ansichtkaarten van Helmcken falls geeft. Hij raad moul falls aan en daar wilden we ook net naar toe gaan. Ik vraag hem nog naar beren maar die slapen nu volgens hem.

Moul falls ligt niet aan de weg en je moet er voor wandelen. Niet erg. Doen we graag. Het is een dik half uur naar de top van de waterval. Je kunt ook helemaal naar beneden klimmen. Daar vertoeven we een tijdje. Het is wel erg gaaf om onderaan zo’n waterval te staan. De waterval zelf is 35 meter hoog en 9 meter breed. Als we het gezien hebben lopen we terug. In totaal doen we er 1 uur 36 minuten over. Het was 5,72 km. We hebben het er warm van gekregen.

Het is eigenlijk wel ideaal wandelweer. Het is droog en niet te warm. Ongeveer 14 graden. Prima te doen. Het zonnetje erbij zou wel iets vriendelijker zijn maar dat zit er niet in vandaag.

De laatste waterval is Spahats creek falls. Je loopt er in 5 minuten naar toe vanaf de parkeerplaats. De waterval komt uit vulkanische rotsen en is ongeveer 75 meter hoog. Ook deze is best spectaculair.

Op de parking staat een kraampje met Belgische friet en hotdogs. We nemen beide een hotdog en praten even met de Belgische eigenaars. Ze raden ons morgen aan om de highway 24 naar Whistler te nemen. Ook geven ze ons een restaurant tip voor Clearwater, the kettle zou goed en goedkoop zijn. Ze komen er zelf ook vaak.

We rijden terug naar onze loft. Mijn voeten zijn heel blij als de wandelschoenen uit gaan. We doen even een rondje Facebook en ik zie dat Ajax heeft gewonnen van Heerenveen. Altijd goed.

Onze maagjes beginnen zich te melden. Op aanraden gaan we dus naar the kettle. We zijn er alleen. De eigenaresse is ook Belgisch dus we kunnen gewoon even Nederlands praten. We bestellen beide een bacon burger en Rob neemt er een Leffe bij en ik een cola. Het eten smaakt prima. Als we klaar zijn komt de mevrouw van de frietkraam ook nog binnen lopen. We betalen de rekening en gaan voor we terug naar de loft gaan nog tanken. Morgen hebben we weer een lange reisdag dus dan moet de tank vol zitten.

Ik kijk de samenvatting van het voetbal terug. Rob klooit wat met Netflix op de tv. Hij kijkt uiteindelijk na lang zoeken een film en ik kijk weer twee afleveringen van elite. Dan is het douche- en slaaptijd. Morgen een lange rit in de auto van 5,5 uur zonder pauze. Op tijd slapen dan maar.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

De natuur wordt ruiger. Mooie watervallen!

Marianne Pee 2019-09-16 09:55:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.