Dag 6 : Jasper

Canada, Jasper

Dag 6 : Jasper

Goedemorgen deze morgen. We hebben best geslapen en ik word pas rond zes uur wakker. We doezelen nog wat in bed, doen een rondje op de telefoon en staan dan op. We smeren een boterham op de kamer, pakken onze spulletjes en gaan op pad.

Ik moet echt eraan wennen dat het koud is buiten. Nu ook is het maar 7 graden. De stoelverwarming gaat dan ook meteen aan op standje 3. We zetten de navigatie op Maligne lake en gaan op weg. Als we de bocht omrijden de snelweg op zien we meteen een elk staan. Helaas kunnen we niet stoppen maar eindelijk hebben we iets groter wildlife gezien.

We rijden richting Maligne lake over de Maligne lake road. De weg staan bekend om wildlife. We gaan het zien. We kijken in ieder geval goed om ons heen. Als we langs Medicine lake gereden zijn zien we de auto voor ons stoppen. Yes een mama en baby moose. Ze lopen precies langs de auto. Eindelijk hebben een eland gezien. Helemaal happy rijden we door.

We parkeren bij Maligne lake en trekken de wandelschoenen weer aan. Dan beginnen we met wandelen. Maar eerst zetten we het beroemde boat house op de foto. Je kunt ook met een cruise mee naar spirit island. Een eilandje midden in het meer. De boten vertrekken vanaf hier. Wij laten de cruise voor wat het is en gaan aan de wandel.

We willen echter naar moose lake. Op Facebook had ik in de groep gezien dat er elanden zitten. We lopen er in 25 minuten naar toe. Alweer helemaal alleen door het bos. We zien gelukkig alleen maar hoefjes afdrukken in de modder en geen beren sporen.

Als we het meertje zien en de bocht omlopen zien we er een moose in het water staan. Yes !!!

We kijken een tijdje naar de eland die lekker aan het eten is. Het is er super rustig en de mensen die er zijn zijn stil en hebben respect voor de natuur. We blijven kijken tot de eland bijna niet meer te zien is en lopen dan in 20 minuten terug naar de parkeerplaats. Dit keer wel met een groepje voor ons. Loopt altijd iets fijner vind ik in berenland.

Bij het waffle house nemen we een cappuccino, pepermunt thee en een vers gemaakte wafel met maple syrup. Gaat er wel in na de wandeling. Even opwarmen ook. Het is nog altijd frisjes buiten. We slaan de Mary schaffer loop over. Rob heeft even geen zin meer om te lopen. We stappen de auto weer in en rijden de parkeerplaats af. We stoppen nog bij Medicine lake en rijden dan door naar Maligne canyon.

Iets over half 1 starten we aan de wandeling in de canyon. Heen is alles lekker bergaf. De canyon is van elke brug goed te zien. Blijf het machtig vinden wat de kracht van water kan doen. We lopen tot aan fifth bridge. Dit is ongeveer 2 km. Dan lopen we via het bos weer terug. Dit is wel af en toe aardig klimmen.
1 uur en 3 kwartier later komen we weer aan bij de parkeerplaats. We tanken daar wat bij qua eten en drinken. Heb beetje hoofdpijn dus even wat pillen pakken.

We rijden naar fifth bridge parkeerplaats. We waren te voet niet naar de brug gelopen. Nu komen we van de andere kant en lopen vanaf de parkeerplaats zo de brug op. Vanaf de brug is het mooi foto’s maken. Zeker nu het zonnetje begint te schijnen. Daarna pikken we six bridge ook nog even mee. Die vinden we beide minder mooi. Hier begint het ook te druppelen. We gaan langzaam terug naar het centrum.

We moeten voor vijf uur in Jasper zijn want Mn kaart moet de bus op en enkele postzegels krijg je alleen op het postkantoor. We zijn er rond half vier. Mn kaartje gaat in ieder geval mee met de post van vandaag. Benieuwd wanneer deze gaat aankomen.

We hebben nog tijd over vandaag dus rijden we naar Pyramid lake. Als we de berg oprijden ziet Rob een hert liggen in het gras. Beetje verstopt achter een struik. Heel snel stoppen we om een foto te maken.

Ook stoppen we bij pyramid island waar we even een wandelingetje maken. De zon staat mooi op de bergen. We nemen nog even een kijkje op Pyramid lake beach maar veel is er niet te zien. Op de terugweg naar Jasper zien we een mannetjes elk. We veroorzaken meteen een file. Achter ons stoppen meteen ook een aantal auto’s.

Als we later in Jasper aankomen hebben we beide al honger. We parkeren de auto en gaan naar Montana’s. Een BBQ restaurant. Rob neemt een steak en ik ga voor ribkes. Ook hier smaakt alles weer prima. We waren wel aan eten toe.

Kwart voor zes zijn we terug in het hostel. Tijd om even een uurtje te chillen. Wij moeten even opladen en Mn telefoon ook. Rond zeven uur (een uur voor zonsondergang) gaan we de auto nog eens in. Kijken of we nog beesten kunnen spotten op Maligne road.

Behalve de 10000 muggen die onze voorruit raken zien we helemaal niks van beesten. Ik raak er een beetje gefrustreerd door. Al vijf dagen in Canada en nog geen enkele beer. Teleurgesteld gaan we terug naar het hostel. Op zich was ik wel blij met de moose en elk vandaag maar wil zo graag ook beren zien.

We gaan douchen en duiken ons bedje weer in. Op naar de volgende dag. Morgen hebben we nog een volle dag in Jasper. Het is in ieder geval prachtig hier.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Leuke verhalen en idd wat is het mooi!

Anja 2019-09-12 07:16:56

Wat een MOOIE natuur. Genieten!

Marianne Pee 2019-09-12 17:25:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.