Dag 16 : Ucluelet

Canada, Ucluelet

Dag 16 : Ucluelet

Om 6:23 uur schrik ik wakker. Ik heb redelijk geslapen. Ook hier staat een ijskast die af en toe wil opstijgen. Nadeel van half in de keuken slapen. Het bed is in ieder geval heerlijk. Ik pak de iPad en kan de kwalificatie van de formule 1 nog even meepikken. Daarna sta ik maar op. Tijd om aan te kleden. Buiten is het bewolkt maar droog. Rob is ondertussen ook ontwaakt en op en maakt het ontbijt klaar terwijl ik met mijn ouders praat.

Als we de boterhammen achter de kiezen hebben is het tijd om plan de campagne te maken. Ik heb een paar wandelingen opgeschreven in het roadbook die we gaan doen. Als ik op de wc zit hoor ik Rob gillen dat we gewonnen hebben. Jeeeej een plant bij de postcode loterij. Op de veranda zien we allemaal leuke blauwige vogels die heel nieuwsgierig over het randje van de dakgoot hangen.

Rond half negen zijn we klaar voor vertrek. En gaan we als eerste naar de Scooner trail. Als we net het dorp uitrijden zie ik hem op een grasveld lopen. De eerste beer van de vakantie. Ik roep keihard STOP Beer, beer, beer !!! Rob gaat keihard op de rem. Alles van de achterbank vliegt naar voren maar boeit niet. Rob rijdt een klein stukje achterruit en ja hoor daar loopt hij. Helaas komt er een auto aan vanuit de oprit zodat de beer schrikt en de struiken in rent voordat ik een foto kan maken. Omg Mn hart gaat tekeer. Yes !!!! We hebben een beer gezien. Helaas geen foto maar gezien is gezien. Ons dierenlijstje is compleet.

Moose ✔️
Deer ✔️
Elk ✔️
Walvissen ✔️
Orka ✔️
Zeeleeuwen ✔️
Zeehonden ✔️
Eagles ✔️
Beer ✔️

Dan volgt een kleine teleurstelling. De Scooner trail is dicht. Schijnbaar al een tijdje. Zo stond het niet op het internet. Hmm we draaien om en stoppen bij het eerste strand dat we tegen komen. Hier lopen we een eindje naar de zee. De donkere wolken maken het altijd mysterieus. Er zijn zelfs wat surfers maar er zijn amper golven.

De volgende stop is Combers beach. Hier zijn we helemaal alleen. Het is een kleine wandeling door het bos naar het strand met op het einde een stukje over een boardwalk. We maken wat foto’s van het drijfhout. Ik zeg nog tegen Rob dat we geen eagles zien, kijk naar boven en zie er een zitten in een boom. Toch beter kijken de volgende keer. We lopen weer terug en rijden door naar de volgende stop. Ze controleren hier trouwens goed op permits en park passen. Gelukkig hebben we er een netjes achter het raam liggen.

We stoppen een paar kilometer verder bij de rainforest trail. Hier zijn twee wandelingen van elk 1 kilometer door het bos. We beginnen met wandeling B. Het is een loop trail door het regenwoud. Je loopt in 100 meter vanaf de parkeerplaats naar de boardwalk. Het rondje is 1,1 kilometer langs grote bomen bedekt met mos, varens, dennen en nog meer verschillende bomen. Het zijn wel aardig wat trappen. Het begint zelfs een beetje te druppen. Wel toepasselijk in het regenwoud.

We eten bij de auto even een reep. Had al honger tijdens de wandeling want Mn maag ging aardig te keer. We doen route A niet meer. Rob vind het niet interessant en heeft weinig zin om te lopen vandaag.

We gaan naar de Thornton creek zalm hatchery. Het is maar een stukje rijden en het laatste stukje is over onverharde weg. Als we aankomen horen we dat nog niks gezien is. We krijgen wat uitleg van een mevrouw over de kwekerij en gaan de boardwalk op richting de waterval. We staan nog niet eens zo lang te kijken en we zien een beer van de boomstam aflopen. Het is ver weg bij de waterval. Hij duikt het water in. We zien hem even niet meer maar dan komt hij opeens vanuit de struiken dichterbij en steek op een paar meter voor ons richting ons over in het water. Op zoek naar vis. Ik ben zo vreselijk happy vandaag !!! We maken super coole foto’s en filmpjes. Hij kan nu echt van ons lijstje. We hebben nu bewijs.

We blijven nog een half uurtje kijken maar zien geen beren meer. Iets na twaalf vinden we het goed. We gaan terug naar Ucluelet.

Ik heb nog een wandeling op de lijst. De Ancient cedar loop wandeling. We beginnen aan de loop en halverwege slaan we af naar Rocky Bluffs. Je loopt dan langs de kustlijn met flinke rotsen. Waar het mooi is om te kijken hebben ze bankjes neergezet. De weg loopt op een gegeven moment dood. Omdraaien dan maar en dezelfde weg terug. Rob heeft geen zin meer in de rest van de Ancient Cedar loop en we gaan terug naar de auto.

Rond tweeën komen we aan in ons huisje. De wandelschoenen worden uitgegooid en we ploffen op de bank. Buiten is het ook wat gaan druppelen dus een paar uurtjes zen is helemaal niet erg. We chillen een uurtje en happen wat chipjes weg. We moeten eigenlijk nodig nog een wasje draaien. Ik heb nog maar twee shirtjes en we moeten nog 5 dagen.

We pakken alle was bij elkaar en rijden naar Jungle suds laundromat. Ik haal bij de coffeeshop een warme chocomelk en heb meteen geld gewisseld. We wisselen nog wat dollars voor kwartjes. Dan stoppen we alles in de machine, gooien er 13 kwartjes in en wachten 23 minuten. Dan gaat het nog een dik half uur in de droger. Hier betaal je 25 cent per 3 minuten drogen. We vouwen alles op en hebben alles weer fris. Scheelt ook weer was bij thuiskomst.

Het is iets over vijf en Rob begint te roepen dat hij honger heeft. Ok, ok dan gaan we eten. We hebben vanavond gekozen voor de Cedar grill. We nemen allebei een pizza. Het zijn maar kleine 10” pizza’s maar ik zit na vier van die stukjes gewoon propvol. Ook zat hier een kilo kaas op. De pizza’s waren wel erg lekker. Twee stukjes gaan mee in een box voor morgen.

Buiten regent het nog steeds. We gaan terug naar het huisje en doen eigenlijk niet veel meer. Ik maak de route voor morgen alvast in orde en Rob kijkt wat tv. De douche is echt super fijn hier dus daar sta ik extra lang onder. Morgen hebben we weer een reisdag. We gaan dan naar Nanaimo. Tot morgen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Als je het bijna niet mee verwacht .... dan komen ze te voorschijn die beren.

Marianne Pee 2019-09-26 15:54:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.