Dag 5 : Canmore - Jasper

Canada, Jasper

Dag 5 : Canmore - Jasper

Goedemorgen!! Na een goede nacht slapen sta ik rond half zeven maar op. Ik ben uitgeslapen. Rob laat ik nog even snurken. Ik begin alvast alles in Mn koffer te proppen en kleed me aan. Ik pak de laatste beker melk en FaceTime met mam.

Ondertussen is Rob ook wakker en aangekleed en maken we een ontbijtje. Dan wassen we alles netjes af, pakken de laatste dingen in, verzorgen ons en brengen de spullen naar de auto. Ondertussen loop ik naar de receptie om uit te checken.

Daar is niks bekend van de verdwenen boodschappen. Het meisje achter de receptie gaat het navragen en pleegt wat telefoontjes. Dan is alles duidelijk. Omdat we niet rechtstreeks hebben geboekt bij het hotel kan ze nu niet meteen geld teruggeven. Het kan even duren maar ze gaat het regelen. Ik geeft m’n e-mailadres door en hoop dat het goed komt. Dan rijden we om 8:20 uur weg bij het resort.

Alweer regen en donkere wolken als we de trans Canada highway oprijden. Het is overal in west Canada slechter weer. Wel een beetje balen dit. Vind bewolkt niet erg maar die vieze regen ben ik snel beu. De auto heeft stoelverwarming en daar heb ik al vaak gebruik van gemaakt.

We rijden de bow valley parkway nogmaals helemaal af in de hoop wat beesten te zien. Maar je raad het al. We zien helemaal niks. Onze beestjesmeter blijft ook nu op 0. Wel is het ondertussen droog geworden.

We slaan af naar de icefield parkway. Voor de eerste keer deze vakantie moeten we onze parkpas laten zien. Het is meteen een stuk drukker op de weg. Bij de eerste stop Bow lake (een mooi gletsjer meer) worden we meteen geconfronteerd met de vele Aziatische vrienden. Omg wat maken die mensen een herrie zeg.

Bij peyto lake stoppen we natuurlijk ook. Gelukkig is het open. Even leek het erop dat de parkeerplaats dicht zou zijn vanaf begin september maar ze hebben het nog even uitgesteld. Ik ben heel erg blij. We lopen in tien minuten naar het uitkijkpunt. Het is best even bergop. Daar is het pokkedruk maar met een beetje duw en trek werk kunnen we een paar mooie foto’s maken. Wow wat mooi dit. Zelfs met de grijze wolken komt het blauw mooi naar voren. En inderdaad het meer lijkt op een wolf. Zo gaaf dit.

Dan lopen we terug naar de parkeerplaats waar we nog even in de rij staan voor de wc. Die vreselijke hokjes waar je gewoon in een gat plast. Gelukkig zijn de meeste wel redelijk schoon en hangt er altijd toiletpapier. De parkeerplaats is inderdaad toe aan een grote beurt. Tjonge wat een kuilen.

Dan is het opwarmen in de auto. Het is namelijk maar 5 graden buiten. De volgende stop is de saskatchewan River crossing. Hier komen drie rivieren bij elkaar. Rob eet hier een broodje en dan rijden we door.

Het is geweldig om hier te rijden. Om elke bocht veranderd het uitzicht. En we zien gewoon blauwe lucht af en toe. De herfstkleuren zijn al te zien. Niet voor niks een van de mooiste wegen van de wereld.

We willen graag naar de Athabasca gletsjer dus stoppen we bij het Columbia icefield Discovery center en rijden naar de parkeerplaats om naar de gletsjer te lopen. Het waait keihard en het is berekoud. Je kunt aan de bordjes zien hoe de gletsjer zich heeft teruggetrokken de afgelopen jaren. Het is best weer even een pittige klim naar boven. We maken wat foto’s en gaan terug. Als we bij de auto komen staat de kofferbak open. Heel raar. Er is niks weg gelukkig.

We steken de straat over en gaan nog even naar het Columbia icefield Discovery center. Daar is het vooral heel druk. We kijken even in het winkeltje en ik koop een kaart voor iemand van de Amerika & friends groep. Straks even in Jasper een postzegel kopen en op de bus doen. We doen even snel een plasje en gaan terug naar de auto. Tijd om door te rijden.

Euh nou ja een paar kilometer. Dan staan we opeens stil. Voor de skywalk zijn wegwerkzaamheden. De skywalk zelf vind ik trouwens niet echt spectaculair eruit zien. En best duur 37 CAD pp. Wij slaan over en rijden door.

We hebben nog twee stops op de planning. De eerste is Sunwapta falls. Het is een korte wandeling van de parkeerplaats. En ook dit is een super mooie waterval. We bekijken hem van elke kant en gaan dan terug naar de auto.

De laatste stop op de icefield parkway is Athabasca falls. Hier lopen we naar elk view point en ook naar de canyon. Bij de rivier is het super rustig. Heerlijk. Laatst zag ik een filmpje op Facebook dat er een beer was meegesleurd door het water de waterval af. Die kan het nooit overleefd hebben. Het is ook een geweld, de kracht van water. We vinden het goed geweest. Rond vier uur rijden we de laatste kilometers naar Jasper.

Rond kwart voor vijf checken we in in het gloednieuwe hi Jasper hostel waar we drie nachten zullen slapen in een privé kamer. Het was het enige beetje betaalbare in Jasper. De kamer ziet er prima uit. We hebben uitzicht op de bergen. En het is er lekker rustig.

We beginnen honger te krijgen. Dus gaat Google weer aan. We kiezen voor Jasper brewing company waar we te voet heen kunnen lopen. Het is nog geen tien minuten lopen. Rob gaat uiteraard weer voor een lokaal biertje. Ik neem een ginger ale. Rob gaat voor eendenburger en ik voor een ramen noodles gerecht met buikspek en groentjes. Het eten smaakt heerlijk.

Na het eten lopen we nog een rondje door het stadje. Ik probeer nog een postzegel te scoren bij de drug store maar die verkopen ze alleen per zes. Morgen maar eens kijken bij het postkantoor. We kijken nog in wat winkeltjes en lopen dan terug naar het hostel.

Ik wil daar masterchef kijken maar het internet is te traag. We proberen het via de tv maar lukt ook niet. Jammer. Ben bang dat ik drie dagen ga missen. Haal ik het weekend wel in. Dan maar een netflixje. Rob kijkt ondertussen wat tv. Dan gaan we lekker douchen. De ogen beginnen alweer te prikken van de slaap. Morgen gaan we Jasper ontdekken.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

super. blijf deze mooie foto's erop zetten. www.jasperskytram.com is de moeite waard vond ik Maligne Lake ook niet verkeerd.

jos 2019-09-11 16:31:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.