Dag 4 : Kootenay NP, Canmore

Canada, Canmore

Dag 4 : Kootenay NP, Canmore eo

De nachten worden al beter. Als een blok in slaap gevallen gisteren. Rond vier uur even wakker. Rond half zes even wakker en toen om zeven uur. Mn Fitbit zegt 8:29 minuten slaap. Ik vind het best. Voel me in ieder geval al iets meer uitgerust.

Als ik naar buiten kijk zie ik dat het miezert. Dat is nog wel te doen. We kleden ons aan en smeren een broodje als ontbijt. Beker melk / koffie erbij en we zijn er klaar voor. Vandaag wordt een wat rustiger aan dagje. We hebben in 2 dagen al 30 kilometer gelopen en Mn benen willen nog steeds niet echt meewerken. Al is beter dan gisteren.

We doen ons verzorg rondje en stappen dan in de auto. We rijden naar Kootenay NP naar de paint pots en marble canyon. Maar eerst moeten we onze Ford voltanken. We gooien de tank vol voor CAD 59. Er gaat bijna 53 liter in. Er zit een 70 liter tank in.

Als we wegrijden hebben we flink wat regen en van de bergen rondom Canmore en Banff is helemaal niks te zien. Onderweg klaart het wat op gelukkig. We stoppen nog even snel voor een foto bij de continental divide. Hier is de grens tussen Kootenay NP en Banff NP.

Marble canyon is nog altijd dicht tot 15 oktober. Dus we kunnen de parkeerplaats niet op. Dan rijden we maar door naar de paint pots. Dat is de volgende afslag. Het is een klein uur rijden vanaf Canmore.

We ruilen de gympen om voor wandelschoenen en gaan een stukje lopen. Het is gewoon droog. We starten bij de paint pots en lopen naar het water. Daar steken we de brug over en zien een bordje met marble canyon 2,7 km staan. We slaan af en beginnen te lopen. We lopen er helemaal alleen en ik krijg het er af en toe benauwd. Ik weet niet of er beren zitten maar ik praat en zing en fluit en neurie wat. Ook pakken we beide een grote stok. Mocht er wat komen. We komen geen beestjes tegen tijdens onze wandeling.

Na 3 kwartier lopen komen we aan in de canyon. We zijn er helemaal alleen. Logisch want de parkeerplaats is afgesloten en niemand is zo gek om te lopen. Wel gaaf om er zo helemaal alleen te staan. We maken wat foto’s en lopen dan richting parkeerplaats. Er staat een groot hek. Die is afgesloten en een werkman komt vragen waar we vandaan komen. Eigenlijk mag je er niet komen en er staat een boete op. Maar ja er stond geen bord van de andere kant dat het afgesloten was. We mogen langs het hek en lopen de 3 km langs de snelweg weer terug naar de parkeerplaats. We komen om 12:00 uur precies aan bij de auto. Eerst even een plas en wat eten.

We zijn nu toch hier dus lopen we toch nog maar naar de paint pots waar we eigenlijk voor kwamen. Het is een kwartiertje lopen. Het zijn poeltjes met water die oranje bruin gekleurd zijn door ijzer en roest deeltjes. Ik zou niet je beste schoenen aan doen als je hier heen gaat. Het is allemaal erg zompig. We spoelen bij de rivier onze schoenen schoon en zien daar een dikke eekhoorn zitten. We lopen terug naar de auto en rijden om kwart voor 1 terug naar Canmore. Ondertussen hebben we toch weer bijna 10 kilometer gelopen vandaag.

In de auto zetten we spotify aan want een fatsoenlijke radio zender vind hij niet. We hebben geen satelliet radio dit keer. Het is de hele wandeling droog gebleven en als we weg rijden begint het te regenen. We boffen. Al is de regen van korte duur. Ben toch blij dat we geweest zijn.

We rijden na een tijdje sunshine road op. Kijken of we eens wat beesten kunnen spotten. Want de berenmeter staat nog op 0. Op de heenweg naar sunshine village zien we niks. Alleen de grote plastic beer bij de gondel. Op de terugweg zien we ...... niks :-(

We gaan terug naar Canmore en gaan naar de Safeway om nog een boodschapje te doen. We halen wat vers brood, chips, wat spierpijn crème en wat bier voor Rob (wat echt belachelijk duur hier is).

Rond half drie zijn we terug bij het appartement. We pakken onze zwemspullen en lopen naar het zwembad. We hebben het bad voor ons alleen. Daar zwemmen we wat baantjes en chillen in de hottub. Onze spieren vinden het in ieder geval heerlijk.

We kleden ons weer om en lopen terug naar de kamer. We hebben een wasmachine op onze kamer dus daar gaat meteen alle vuile was en de natte zwembroeken in. Ondertussen zijn wij in onze jogging gedoken en gaan even heerlijk chillen met een drankje. Ik kijk masterchef op de iPad en Rob doet een rondje op z’n telefoon. Na 50 minuten is de was klaar en gaat het de droger in. Die kan z’n werk na het eten gaan doen.

We rijden weer naar het centrum van Canmore en gaan de grizzly paw pub & brewing company. Rob neemt een sampler bier en ik ga voor de black cherry cola. Hier hebben ze eindelijk eens kleine glazen. Rob gaat voor a night in Paris burger en ik voor de califonia thunder burger. Voor mij dit keer met een salade. Ga geen drie weken friet eten. Het eten is echt super lekker. Dikke aanrader dit restaurant.

Na het eten kijken we nog heel even in het winkeltje. Daarna pakken we de auto en rijden terug. Het is ondertussen aardig hard gaan regenen en het is frisjes. We hebben echt geluk gehad vanochtend.

De droger gaat aan zodat we straks schoon spul in de koffer kunnen leggen. We kijken nog wat tv, vouwen de was op, pakken de koffer weer in, gaan douchen, smeren onze benen in met de spierpijn creme en dan is het bed tijd. Morgen gaan we Canmore verlaten en door naar Jasper.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

'Marble canyon is nog altijd dicht tot 15 oktober.' Waarom wordt dit afgesloten (tijdelijk)? En geen wildlife gezien? En die dikke eekhoorn dan, telt die niet mee?

Marianne Pee 2019-09-10 18:02:04

Hee er wordt gewerkt aan een nieuwe parkeerplaats daar. Dus die was dicht en de canyon eigenlijk ook. Dikke eenhoorn telt niet. Beren en elk en elanden tellen mee als wildlife.

Esther 2019-09-11 01:12:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.