Dag 2 : Calgary - Canmore

Canada, Canmore

Dag 2 : Calgary - Canmore

Gisteren hebben we het weten te rekken tot half 10. Toen vielen de ogen echt dicht om vervolgens om 1 uur weer wakker te worden. Hmmm dat is veel te vroeg. Poging twee. Wakker om half drie. Ook nog te vroeg. Poging drie. Wakker om vier uur. Maar dan echt klaarwakker. Ik pak Mn iPhone er maar even bij en lees wat reacties op Facebook en speel een potje Candy. Rob ligt nog lekker te slapen naast me. Ik kan de slaap niet meer vatten.

Om half zes is Rob ook wakker en FaceTime ik even met mijn ouders. Alles is daar goed gelukkig. Als we uitgekletst zijn pak ik de koffer opnieuw in en kijk ik wat in de auto kan en in de rugzak. Dan hebben we een beetje overzicht. Als we klaar zijn is het nog pas half zeven.

Omdat ze maandag er veel regen voorspellen en morgen ook een beetje gaat de planning al op de schop. We beginnen zo in ieder geval met een ontbijtje hier in het hotel om zeven uur. Maar eerst koffie op de kamer voor Rob.

Stipt om zeven uur lopen we naar het ontbijt. Daar is het gewoon al druk. Ze hebben ruime keuze in ieder geval. We nemen wat boterhammen en maken twee pannenkoeken. Sapje en koffie erbij. Banaan mee voor onderweg en we kunnen er even tegen aan.

We doen ons verzorg rondje en checken dan uit. Eerste stop van vandaag is de walmart. Buiten is het hartstikke mistig. Maar het zou vandaag zonnig worden.

Om acht uur lopen we al in de winkel. We halen wat eerste benodigdheden zoals water, fris, reepjes, chips, insectenspray, beleg, m&m’s en een koeltasje. Het is maar een kleine walmart. Drie kwartier later staan we met een kar vol buiten. Meteen pinnen we wat plastic canadees geld en dan zetten we de navigatie aan op Canmore.

We beginnen op de highway 1 maar pakken snel een afslag om naar de 1a te gaan. Hier is het rustiger rijden. We rijden zelfs hele stukken alleen. We rijden de bow valley parkway op waar een bordje staat dat er wild life en life stock kan lopen. En ja hoor... 5 meter verder twee paarden op de weg. We rijden door tot we de afslag pakken naar de three sisters parkway. Vanuit daar gaan we naar Grassi lakes.

Hier komen we rond 11 uur aan. Doen een plasje en beginnen aan de trail om iets over 11. Het is best een klim naar boven. We doen er een 25 minuten over om bij de lakes te komen. Het water is echt super mooi groen blauw. We lopen een rondje om beide meertjes. Super gaaf dit. Dan gaan we dezelfde weg weer naar beneden. Je kunt ook een moeilijke route naar beneden nemen maar met Rob z’n been gaan we niet klauteren en klimmen. Rond half 1 zijn we terug bij de auto. Even wat drinken. We hebben dorst gekregen van het wandelen.

Dan stellen we de navigatie in op Johnston canyon. De weg er naar toe is schitterend over de bow valley parkway waar we uiteraard eerst even stoppen voor het bord. We hopen op wildlife maar zien helemaal niks. Het zal wel te warm zijn.

We rijden een paar rondjes op de parkeerplaats maar helaas, we vinden geen plekje. Dan zetten we de auto maar langs de weg en lopen naar het begin. Eerst een sanitaire stop en we zijn klaar voor de wandeling om kwart voor 2.

Een half uur later komen we aan bij lower falls. Het is maar 1,2 kilometer lopen langs het water, over roosters met de canyon naast je en het gaat aardig op en neer. Ik wil graag naar de upper falls maar Rob wil niet meer mee. Ik loop alleen verder. Het is nog eens 1,3 kilometer klimmen. Ik moet zeggen dat ik aardig afzie. Niks meer gewend. Na een dik kwartier kom ik bij de upper falls. Eerst maak ik een foto van het onderste platform en loop daarna nog eens de 165 meter omhoog naar het uitkijk platform.

Dan begin ik aan de wandeling terug naar Rob. Na ongeveer 50 minuten zijn we herenigd. Ik neem nog een kijkje bij de lower falls en dan lopen we terug naar de auto. Bij de ingang doen we nog even mee aan een online survey van de studenten van de University of Alberta over het gebruik van mobiele technologie bij je wandeling. Als bedankje krijgen we een Rice crispy reep. Die had ik wel nodig zeg. Even wat zoetigheid.

Rond 15:40 uur zijn we terug bij de auto. Ik ben moe maar voldaan. We zetten de navigatie op lake Louise. We hebben gezworen te passen voor Efteling taferelen en in een rij voor een shuttle bus te gaan staan. We rijden gewoon door naar de parkeerplaats en hebben een zowaar een plekje. We lopen naar het meer. De zon staat eigenlijk net verkeerd en het is nog altijd pokkedruk maar we zijn er.

We maken wat foto’s en lopen een stukje rond het meer en gaan dan weer terug naar de auto. Hopen dat de weg naar lake moraine ook open is. Want op de heenweg was hij dicht. Jippie we hebben geluk. Hij is open. Dan pakken we die ook nog maar even mee. We zijn er nu toch.

He jak het begint te regenen als we er bijna zijn. Ook de temperatuur zakt meteen. Het is de hele dag zo’n 23 graden geweest en nu is het nog maar 13 graden.
We kunnen gelukkig dicht bij parkeren want het regent nog steeds. We schuilen even en lopen dan naar het meer. Ik denk dat het in de zon zoveel mooier is dan nu. Ik wil even op de boomstammen staan die in het water liggen maar verstap me. De hele boomstam duikt onder en sta met 1 voet vol in Moraine lake. Damn. Hele sok nat. Gelukkig was het niet diep.

Jammer van de regen want het meer is niet zo mooi blauw als op de foto’s. We rennen terug naar de auto en zetten de navigatie weer aan. Op naar ons hotel. Het is ondertussen kwart voor zes en ik ben wel toe aan iets te eten. Maar het is eerst nog 1 uur 16 min rijden. Ik gooi m’n natte sok uit en zie dat ik een dikke blaar op m’n voet heb. Jippie.

Rond zeven uur komen we aan bij Solara Spa en resort. Hier checken we in en krijgen kamer 112. We zetten de auto in de parkeergarage en gaan naar onze kamer. Het is een compleet appartement met keuken, aparte slaapkamer en grote luxe badkamer. Hier kunnen we ons wel drie nachten vermaken.

Google maps helpt ons aan een restaurant. Het wordt the Drake pub. We halen de auto weer op en rijden naar het centrum. Hier parkeren we de auto en gaan de pub binnen. We bestellen een burger en brisket en een ginger ale en bier voor Rob. Het komt allemaal vrij snel. Het smaakt ons prima want het is ondertussen al acht uur geweest. De portie is wel groot want ik krijg mn bord niet leeg. Rob had wel super honger dus zijn bordje gaat aardig leeg. De rekening is CAD 56. Met volle maagjes rijden we terug naar het resort. Het is goed geweest voor vandaag.

Hier gaan de voetjes even hoog. Maar eerst moet de iPhone geladen worden. Met al die gps, foto’s maken en verhalen schrijven gaat hij snel leeg.

Vanavond nog maar eens op tijd naar bed na een heerlijke douche. Daar ben ik na al dat wandelen wel aan toe. Dan duiken we ons bedje in. Kijken of we vannacht iets beter kunnen slapen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.