Dag 17 : Ucluelet - Nanaimo

Canada, Nanaimo

Dag 17 : Ucluelet - Nanaimo

Goedemorgen allemaal !! Zijn jullie klaar voor een nieuwe werkweek??? Wij zijn in ieder geval klaar om Ukee (zoals de locals Ucluelet noemen) te verlaten en door te reizen naar onze volgende bestemming.

Iets over zes schrik ik wakker, pak de iPad en zet de formule 1 op. Niet lang na mij wordt ook Rob wakker. We zien Max derde worden vandaag. Na de ceremonie staan we op. Ik kook de resterende eitjes aangezien we geen boter hebben om ze in te bakken, rooster het laatste brood en zet koffie. We ontbijten en Rob doet daarna de afwas.

Dan is het tijd om echt te vertrekken. We wilde eigenlijk nog naar de hatchery maar die is pas om tien uur open. En dan kom ik in de knoei met de planning. Om negen uur verlaten we ons huisje, leveren de sleutels in en gaan.

Twintig minuten later staan we alweer stil voor de wegwerkzaamheden op highway 4. Na drie kwartier komen er eindelijk auto’s van de andere kant. We wachten uiteindelijk dik 50 minuten eer we mogen rijden. We hebben nog bijna een botsing omdat mensen voor ons niet opletten. De toeter van de auto werkt in ieder geval.

Waarom is het toch altijd dat als je heel erg nodig moet plassen je geen parkeerplaats tegen komt en normaal er 20 op een paar kilometer (overdrijven mag he)?? En je nu overal watervallen en water langs de rotsen ziet gaan. En nog meer water in de rivier ziet stromen. Ik moest in de file al dus wordt tijd dat we ergens iets gaan tegenkomen. We zien een bordje voor een campground en slaan af. Dan hobbelen we 4 kilometer over een onverharde weg. Een camping komen we niet tegen. We draaien maar om. Als we de gewone weg weer oprijden staat er een paar meter verder een bordje rest area. Verdomme waarom hebben we dit net niet gezien. Dan hadden we ons het gehobbel kunnen besparen. We slaan snel af en hollen naar het toilet. De opluchting is in ieder geval groot.

We hebben wat met onverharde wegen deze vakantie. We zien voor Port Alberni een bordje hatchery. We slaan af en zetten de navigatie aan. Die laat ons midden op een onverharde weg stoppen en zegt dat we er zijn. Euh niet dus. We draaien maar om en rijden verder. We zien ook nergens bordjes meer voor de hatchery. We vinden het goed

Ik had Stamp river park nog op de lijst. Dit is 14 kilometer omrijden. We parkeren de auto en lopen naar de waterval. Ook hier zwemmen heel veel zalmen. Je kunt via 2 webcams ze langs zien zwemmen. We zien ze alleen niet in de waterval springen. Als we terug lopen naar de parkeerplaats zien we een hoop mensen bij elkaar staan. Er is iets te zien. En ja hoor. Aan de overkant van de rivier mama beer met cub. We volgen ze een tijdje tot ze weer het bos inlopen. Wow van 0 beren naar 4 beren op 2 dagen. Happy stappen we in de auto.

We rijden Port Alberni binnen en stoppen bij een buy low foods voor wat nieuw brood en een broodje voor de lunch. De mevrouw achter de balie verstond Nederlands. Haar moeder van 93 woont bij haar en zelf kon je ook een paar woorden. Grappig hoor. Het broodje eten we in de auto op.

Op 11 kilometer van Port Alberni ligt Cathedral grove. Hier kun je wandelen tussen grote Douglas sparren van honderden jaren oud. De grootste is 76 meter hoog en 9 meter in omtrek. Het heeft geregend de laatste dagen en dat is goed te merken. Het is flink door de modder ploeteren. Gelukkig hebben we goede schoenen. Er lopen serieus mensen op teen slippers. Het rondje is niet lang en het regent dus we zijn snel weer bij de auto.

Onder het rijden gaat het steeds harder regenen. Little qualicum falls slaan we daarom maar over. We gaan naar de Walmart in Nanaimo voor de laatste dingen. Ik haal wat vlees kruiden, nog wat water en wat chocolade. Tijd om naar ons motel te gaan.

We slapen vanavond in Departure bay motel. Deze is dicht bij de Ferry terminal. Morgen gaan we weer naar het vasteland. We checken in en krijgen kamer 34. Als ik naar binnen loop zie ik maar 1 bed staan. Ik weet zeker dat ik twee bedden heb geboekt. Dus ga ik terug naar de receptie. De kamer heeft dus wel twee bedden maar 1 is in een slaapkamer en 1 staat dus in de woonkamer. Hmm wil best m’n eigen bed maar wel naast elkaar. We krijgen de sleutels mee van kamer 37 en die is prima. Het is niet groot maar schoon en voor een nachtje prima. Ik breng de sleutel terug van kamer 34 en we nestelen ons.

Als we honger beginnen te krijgen gaat Google weer aan. We komen dit keer uit bij the firehouse grill. We pakken de auto en rijden er in een paar minuten naar toe. We gaan beide voor een burger. Rob een bad ass en ik een big Willy. Omg deze zijn echt mega groot. We moeten aardig proppen en rollen dan ook naar buiten. Ik hoef de rest van de avond niks meer.

Na het eten tanken we nog een beetje benzine en maakt Rob meteen de ramen eens goed schoon. Vind het centrum van Nanaimo niet echt uitnodigend. Er loopt veel wazig volk en zwervers.

We gaan terug naar ons motel. Het is er wel wat gehorig. Je hoort de bovenburen lopen. Och het is maar voor 1 nachtje. De douche is in ieder geval prima. En het bedje ligt ook goed. Morgen gaan we terug naar het vasteland en naar onze laatste bestemming : Vancouver.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.