Dag 15 : Campbell River - Ucluelet

Canada, Ucluelet

Dag 15 : Campbell River - Ucluelet

Goh we zijn al twee weken onderweg. Nog vijf dagen mogen we genieten van dit mooie land en dan zit het er alweer op. We staan op en het zonnetje schijnt. Vandaag is weer een reisdag dus pakken we de koffer weer in. Ontbijten doen we in het huisje. Als ik de eitjes sta te bakken gaat opeens het brandalarm af. Er is niks aan de hand. We doen het raam maar even open om de ei lucht naar buiten te drijven en gaan eten.

We ruimen alles op, wassen af en laten het huisje netjes achter zoals we het aangetroffen hebben. We laden de auto in en dan is het tijd om te vertrekken. Iets over negen ga ik de sleutels brengen bij Karen. We kletsen nog even en dan is het echt tijd om te gaan. We rijden het dorp in om de tank nog maar eens te vullen. We gooien er 36 liter in. Dit moet genoeg zijn voor de rest van de vakantie.

Voor de laatste keer rijden we naar de hatchery. Gisteren waren er wel beren gezien door iemand uit de Facebook groep waar ik lid van ben. Wij zien uiteraard niks. Ja wat meeuwen die vis van de bodem plukken en eten. We lopen nog een stukje langs het riviertje maar ook hier niks. Hopelijk hebben we in Ucluelet wel geluk. Het is het enige dat we nog missen op ons dierenlijstje.

We hadden via Google een leuke binnendoorweg gevonden naar Ucluelet en dus gaan we in Cumberland eraf. Alleen Google laat ons constant over onverharde wegen rijden en wegen waar we niet in mogen. Euh dat kan niet de bedoeling zijn. We rijden maar terug naar de snelweg. Rijd toch een stuk fijner. Op Facebook zie ik dat ons kaartje is aangekomen dat ik naar Mary-Ann had gestuurd vanuit Jasper. Heeft er dus 9 dagen over gedaan.

We stoppen om half twaalf bij een rest area. Tijd voor een sanitaire stop en even de benen te strekken. De volgende stop is in Coombs. Bij de old country market lopen geitjes over het dak te grazen. Nu liggen ze vooral te chillen. We kijken in het winkeltje waar het vooral erg druk is en eten er een jumbo hot dog als lunch.

Omdat het vandaag goed weer is willen we zo snel mogelijk naar Ucluelet. Dan kunnen we vanmiddag nog langs het strand wandelen. We rijden dan ook in een ruk door. 24 kilometer voor onze eindbestemming staan we weer stil. Ze zijn bezig op de highway 4 met werkzaamheden. Op bepaalde tijden is de weg helemaal dicht. Nu is het afwachten wanneer we mogen gaan rijden. Zo zonde van je tijd dit. We staan zeker een half uur stil.

Om half vier komen we aan bij Reefpoint cottages waar ik een huisje voor twee nachten heb geboekt. We slapen in huisje 23 met uitzicht op het bos. Het is weer een compleet huis met keuken en zelfs een veranda met uitzicht. Als je goed kijkt kun je de zee zien. Het is in ieder geval prima in orde.

Om toch nog iets gedaan te hebben vandaag rijden we naar de wild pacific trail waar we de lighthouse loop lopen. Dit rondje van 2,6 kilometer is goed te doen. Vandaag is het lekker weer en de zee is toch mooier met blauwe lucht en zon. Je loopt afwisselend langs de zee en door het bos.

Als we klaar zijn met het rondje (dik uurtje ongeveer met stops) gaan we ergens wat eten. Het wordt de floathouse in de haven waar we buiten plaatsnemen. Ik ga voor een steak en Rob voor ribkes. Het eten is heerlijk. En dat we buiten kunnen zitten op 20 september is helemaal top.

Na het eten rijden we terug naar ons huis. Daar doen we eigenlijk niks meer. Rond kwart voor acht is het donker. En we zijn moe. Dus gaan op tijd naar bed. Kijken of we morgenvroeg de kwalificatie kunnen meepikken hier (als we wakker zijn). Morgen gaan we wat wandelingen doen ik de buurt. Hopelijk zit het weer een beetje mee.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Leuk die mini-huisjes!!!

Marianne Pee 2019-09-26 15:48:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.