Aankomst land 5 - Peru!

Peru, Machu Picchu

Hola amigos,
Ik ben nu in Ollantaytamba waar ik om 16.30u de trein heb naar Aguas Calientes, het laatste dorp om de ingang van Machu Picchu te bereiken. Ik slaap daar vannacht om morgen om 5.30u de eerste bus te nemen, zodat het A nog rustig is en B ik misschien een zonsopgang zie. Ik had vanmorgen vanuit Cusco vanuit Palitos straat waarvandaan alles busjes vertrekken, om 10u een taxi naar hier en dacht dan heb ik een paar uur om door te brengen voordat de trein gaat. Echter; het regent en aan een half uur had ik ook genoeg gehad....Mooie gelegenheid dus om m'n achterstand aan verhalen weg te werken:) met uitzicht op de eerste ruïnes die tegen de bergen zijn aangeplakt...

Op 5 januari ben ik vanuit La Paz aangekomen in Cusco. Ik had een goede aanbeveling voor een hostel, dus die had ik voor 3 nachten geboekt. Het was al tegen elven dat ik aankwam, word ik door de taxichauffeur afgezet voor een smal steegje met hoge trappen. Hmmmm, beetje sceptisch omhoog geklommen, maar het klopte! Behalve dat ik toen werd uitgeboekt;( ik heb al m'n charmes in de strijd gegooid maar dat mocht niet baten.... Gelukkig werd er wel aan ander (uiteraard beter, zo bleek later) hotel voor me geregeld en al zoekend tussen de smalle straatjes, kwam de eigenaar van m'n nieuwe onderkomen me tegemoet, Annette?????? Zei dat ik moe was en kreeg daardoor de rustigste kamer uitkijkend over een fijne binnentuin. Heerlijk geslapen en de volgende dag was de missie Machu Picchu 4-daagse trekking boeken. Nu wist ik dat dat een uitdaging zou worden omdat je dit normaal gesproken een half jaar van te voren moet doen, maar dat wilde ik niet omdat ik geen idee had wanneer ik hier zou zijn. Maar eerst moest ik Sol pinnen. Had m'n laatste Bolivianos gewisseld in een wegrestaurant waar de bus stopte bij de grensovergang van Bolivia naar Peru, maar dat was maar weinig. Een mevrouw sprak me aan die wat wilde verkopen, maar zei dat ik eerst moest pinnen en geen plek in m'n rugzak had. Ze was zo lief om met me mee te lopen naar de dichtstbijzijnde pinautomaat, maar helaas. Zo volgde er nog 6 en heeft ze me de hele stad doorgesleurd tot t gelukt was, waarna we samen een vreugdedansje maakte. Uiteraard voelde ik me toen verplicht om iets te kopen en dat resulteerde in een alpaca sjaal en een handbewerkte gedroogde pompoen(tje). Kon ik weer terug naar de automaat:) maar wist nu welke t deed haha. Je kunt per keer maar weinig opnemen....basterds, mijn bank zal wel blij met me zijn....!

Een paar agencies bezocht, maar de 4-daagse trekking was niet mogelijk!!!! Jammer, jammer, jammer!!! Maar goed, hier had ik rekening mee gehouden, dus dan maar een 2-daagse. Die ging me $555 kosten. No way! Dus verder naar ministero de la Cultura en daar m'n eigen ingangsbewijs gekocht voor ongeveer €50. Daarna treinticket voor $113 en klaar was ik. Beetje kleingeld voor een taxi vanmorgen waar ik gesqeezed zat tussen 3 behoorlijk grote Peruanen. 2uur lang;) maar interessante gesprekken gehad over hoe t is in Peru, waar ze wonen en werken en over de geschiedenis. En ze wilde alles weten over Nederland. Gisteren had ik een relax dag en heb heerlijk bijgekletst via Skype en FaceTime. En eindelijk in een stad aangekomen waar t een overkill is aan goedkope massages, jippie!!! 2 x dankbaar gebruik van gemaakt. Had nog niet echt een plan voor wat ik in Peru wil zien, dus ook daar me in verdiept. Initieel wilde ik als laatst in Peru naar Iquitos in de Amazone voor een jungle trekking en een Ayahuasca retreat en daarna door naar Colombia. Maar dat wordt een helse uitdaging.....Iquitos is alleen vanuit Lima per vliegtuig te bereiken of op een cargo boot, die er 4-7 dagen over doet. Nu is tijd geen probleem (aangezien de kans zeer aanwezig is dat ik een maand langer blijf, moet alleen ticket nog omzetten, maar dan moet ik eerst weten waarvandaan). Vanuit Iquitos naar Colombia ook weer een boot en dan begeef je je in een zone tussen Brazilië, Peru en Colombia en moet je de kapitein wijs zien te maken dat hij ergens stopt voor een paspoort stempel.....en dat allemaal in de Amazone waar je niet weet waar t veilig is. Dus zolang ik geen mensen tegenkom die hetzelfde plan hebben, ga ik dat niet doen. Het lijkt me heel avontuurlijk, maar hier wint m'n gezonde verstand t;)
Dus wordt het Colombia via Equador over land waarschijnlijk of vanuit Lima naar Bogota vliegen. In Cusco voor over 2 dagen een 4-daagse jungle trekking geboekt naar National Reserve Tambopata, vlakbij Manu. Daarna zag ik een Ayahuasca mogelijkheid en ben de sjamaanshop binnengelopen en daar een bijzonder gesprek met de sjamaan gehad. Had hem verteld waarom ik dat wilde en dat ik eerst een 8-daags programma zocht. Hij heeft ceremonies 3 x per week, maar soms ook voor 3 dagen. Dus nu hangt er een aanplakbiljet voor 16,17,18 januari en als er nog 2 mensen bijkomen, is ook dat geregeld. Zover voor nu;) Morgen Machu Picchu…..

Heb nog een uurtje, dus kan ik Copacabana ook nog doen hihi (dus die zal ik zo ook uploaden)

Ondertussen Machu Picchu achter de rug. s’ochtends idd de eerste bus omhoog zodat ik om 6u voor de ingang stond. Het was (nog) mooi weer, maar de zon was al op. Meteen omhoog gelopen om richting Montana Machu Picchu te gaan en op het eerste ‚balkon’ een adembenemend uitzicht waarvan je alleen maar stilzwijgend kan kijken en het enige wat de hele dag door mn hoofd speelde, was het besef dat de inca’s zo hoog een weg omhoog hebben kunnen vinden en dat ze elke individuele steen gedragen hebben naar de plek waar ze nu nog liggen. Wss weet iedereen het wel, maar voor wie niet; hier een kleine geschiedenis update:) Machu Picchu is de enige door de Spanjaarden niet ontdekte inca stad, waardoor er nog zoveel van bewaard is gebleven en pas in 1970 opnieuw ontdekt. Er is onduidelijkheid over de functie van de stad. Er zijn 2 verhalen; dat het een keizerstad was gebruikt als ‚buitenhuis’ en het andere is dat het een stad was om het incarijk te bewaken.
Halverwege mijn helse klim omhoog van 1,5uur begon het te betrekken en toen ik bovenkwam was er alleen een bord te zien met hoogte 3082mtr….tijdens afdaling begon het te regenen en dat hield niet meer op. Maar ondanks de regen toch een bijzondere plek en weer een op mijn lijstje van indrukwekkende ervaringen…Om 16u moe maar voldaan de trein terug en rond 21u was ik weer in Cusco…..zzzzzzzzz…….morgen een dagje om bij te komen voordat ik naar de Jungle vertrek.
x


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Hey lieverd, Heerlijk wakker op zaterdagmorgen en dan eindelijk ;-) weer eens 2 uitgebreide verhalen lezen met prachtige foto's erbij! Wat een ervaringen voor jou in Peru. Volgens mij mag Machu Picchu ook wel in je top 3. Wat een mooie foto's!!!!!! Grappig dat ik door jouw reis en verhalen zelf ook een nieuwe top 3 maak :-). Blij dat je zo intens geniet en groot gelijk van dat maandje extra... als t daar maar bij blijft. Want Ja ik mis je!!! Heb jij geen tijd voor;-) dus blijf genieten en pas goed op jezelf! Hele dikke knuffel en kus xx

Marieke 2015-01-17 09:35:02

Hallo Annette, Wat maak jij toch een prachtige reis! heerlijk voor je! Laat me even weten als je een maand later naar huis gaat. Wellicht kan ik je dan wel ophalen. Dat zou leuk zijn!! Geniet ze! X A

Astrid 2015-01-17 12:11:18

Geniet Annie! Fijn om te 'horen' dat t zo goed met je gaat

Sandra 2015-01-17 14:57:45

Wat een prachtige foto´s weer! Ik ben best jaloers als de werkweek dan weer begint! :-)

Jaap 2015-01-19 07:56:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.