Hoe sterk zijn de eenzame fietsers?

Italië, Ravenna

De tegenstelling kan niet groter zijn. Wat een leuke stad is Ferrara. Geen (herkenbare) toeristen, iedereen op straat, alles vol met Italianen die met elkaar op terrassen zitten, flaneren en vooral heel,aanwezig zijn. Ze spreken erg slecht Engels en wij erg slecht Italiaans, maar toch voelt het heerlijk. Voor ons voelde het heerlijk, later dan ooit naar bed: na 23.00😉 heerlijk gegeten, tussen en met de lokalen, advies van de bediening opgevolgd. Het was goed. Ook het slapen was goed, en een prima ontbijt met veel kuchen voor Jacques.

Bij vertrek werd het al snel duidelijk dat de wind, onze zelfbenoemde god "Ithaka" vandaag niet met ons is. Het landschap doet denken aan de Flevo polders, de wegen kaarsrecht en er is geen boom te zien. Dit waren vroeger dan ook moerassen, de hoogte meter heeft ook -1 meter aangeven, 80 km tegen de wind in, windkracht 3 a 4. Tja, dan is het andere koek. Daar wordt iig de schrijver van deze stukjes niet blij van. Bij een beklimming is er nog de beloning vd afdaling. Vandaag gewoon een vermoeide aankomst in Ravenna. 85 km, gemiddeld 18,9 en ergens ook nog 148 meter geklommen. Onderweg murmelde Marcus nog in mijn oor: " ook het niet zo mooie hoort erbij, moeilijke zaken zijn onderdeel van het leven". Ik beet hem iets terug als: "ouwe pruts keizer, jij hebt natuurlijk nog nooit 80 km tegen zo'n schijt wind in gefietst", lekker zitten in je draagstoel en nu een beetje vertellen wat wij moeten vinden! Jacques is ook wat optimistischer van aard, dan ik ben, dus die dendert dan ook wat door, zodat ik die ook nog moet vragen iets normaler te rijden! Effin, beiden hebben achteraf natuurlijk gelijk. Verder nog een chagrijnige "heen en weer wolf" ontmoet en het vieste broodje ooit gegeten.

Tijdens een pauze nog wel een prachtig intermezzo gehad met twee Italiaanse heren op leeftijd. Zij gingen uit hun dak toen onze vertrekplek en bestemming duidelijk werd. We verstonden elkaar met handen en voeten en voeten en vooral met heel veel lol. Morgen langs de kust, langs Rimini en SAN Marino, het weer wordt minder mooi. Zo meteen de stad in, wat drinken en lekker eten. Hotel is weer prima en midden in de stad. Ciao!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Vandaag geen bier ? bedacht gister na deze tocht smaakt het bier nooit meer zoals na deze tocht. Deze dag begon wat saai maar het eind was mooi . Morgen beter. Noveen week ( succes) of iserintussen meer voornodig. Ik vind jullie knap moedig. Zet hem op .

Bep. 2016-05-08 19:23:51

Het lijken de weerribben wel, die voormalige "swamps". En ook daar kan het waaien en wapperen. En Marcus Aurelius kan dan gelijk hebben, de beentjes moeten wel pedaleren. Hielp jullie de wetenschap niet dat onze Tom van de molen met dat kekke roze truitje op het ere podium en top stond? Beetje rivaliteit aan de dag leggen, heren? Kop op tegen de elementen, aan zee volgt de beloning, groet Linda

Linda 2016-05-08 21:51:16

En dan ook nog het Ajax-drama... :-P

Joop 2016-05-09 02:48:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.