De Po Vlakte op

Italië, Ronco All'Adige

In ons nietige hotel, waren de bedden net zo oud als de rest van het interieur. Gevolg was een matige nacht. De uitbaatster had die avond overigens een pizza voor ons gemaakt die verrukkelijk was. Tijdens het eten hebben we maar eens gekeken of we met de resterende dagen en de kilometers nog te gaan ons vliegtuig zouden halen. Toen we keken of we het via de Toscane route zouden halen, werd al snel duidelijk dat we dan een, voor ons te grote, inspanning zouden moeten plegen. Dus de hoofdroute nemen was het eerste besluit. Daarna bleek dat als we in Verona wilden overnachten er daarna ook op een of twee etappes flink door gepeesd zou moeten worden, dus ook daarover namen we het besluit om lekker, gewoon maar iets van 80 a 90 per dag te willen fietsen. Klimmen en kilometers maken is niet ons doel.

Na een Italiaans ontbijt, met croissant, jam en wat Salami met een broodje en de liefde van de oude dame zaten we om even voor negen op de fiets. Door de fruit- en wijn gebieden en stukjes mooie natuur, en eindelijk verdween ook de A 22 met zijn nare geluid. Jacques had het route boek van de etappe niet goed gelezen, dus het heuveltje van zo'n 150 meter klimmen, kwam voor hem als een verrassing. Was ook best een naar ding met een stijgingspercentage van 8 a 10 %. Wel een prachtig uitzicht op het laatste Dolomieten dal. Een cola op het eerst komende terras in een slaperig stadje, maar wel met druk gesticulerende Italianen met elkaar in gesprek. We fietsen vooral langs een irrigatie kanaal, waar water mee naar de Po vlakte wordt gebracht. Al snel Verona in, waar we slenter fietsend door de straten gingen en links/rechts een foto makend. Bordje spaghetti erbij, en lekker om ons heen kijken, mooi maar wel toeristisch.

Na de lunch waren we al snel de stad uit en kwamen door de kale Po vlakte over een meters hoge dijk nog steeds naast de Adige, tegen windkracht 3 a 4 in te rijden, alsof we een rondje Meije aan het doen waren. Enorm veel fruit, asperges en graan, veel mensen aan het werk, weinig dorpjes en weinig "cultuur". Gelukkig werd dit na verloop van tijd "gewoon" door het boerenland, met enige beschutting, maar steeds oost, zuid en zuid oost als kompas richting. Toen we na 78 km in Rondo al Adige aankwamen, vonden we het ook mooi geweest. Leuk hotel, met goede bedden en chips bij het bier, wat wil een mens nog meer. Vanaf bed, Tommetje in het roze zien rijden en ons verontwaardigd afgevraagd waarom die dames niet bij onze finish staan. Het dorp is ook nu weer zo klein, dat een rondje lopen niet zoveel zin heeft, dus we pakken het terras.

Kunnen we Marcus ook weer eens uit de fietstas halen, we zijn benieuwd of we weer aansluiting bij hem weten te vinden. Marcus vraagt ons of we de wens hebben om te hebben, of om te Zijn? Op een reis als deze is dat wel duidelijk. Een aantal elementaire zaken als water, eten en een bed moeten we echt hebben, maar verder is er niet veel nodig. Op de fiets na natuurlijk😅, qua bagage hebben we misschien nog wel 50 % teveel mee, wat voor zekerheden brengt ons dat toch? Een bakje chips, is een traktatie en een keer een massage een hemels genot. Fit zijn, eenheid met het lichaam en gewoon Zijn op deze prachtige plekken is wat we koesteren. Nog 8 dagen, met niet al te grote etappes, wat willen we nog meer?

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Goed bezig Schartius

Wilfried 2016-05-06 20:45:15

Ik snap wel waarom DIE dames niet aan jullie finish staan 🚲😄👍

Bert 2016-05-06 21:11:17

Vanuit een lui zonnig Thorn sterkte met de laayste etappes kanjers. Diepe buiging voor jullie kunst om te genieten.

Liesbeth 2016-05-06 21:49:25

Ha Arno (en Jacques natuurlijk), dankjewel, ik lees jullie verslagen met veel plezier, ik kijk er naar uit. Ik zag net dat Marcus (dezelfde?) ook heeft gezegd 'het leven is wat je gedachten ervan maken'. Heeft-ie toch aardig wat opgestoken van Katie :). Veel plezier!

Frans 2016-05-06 22:03:22

Heren, jullie blijven maar fietsen. In de wielersport is het gebruikelijk dat er een rustdag is bij meerdaagse wielerwedstrijd. Hoe zit dat bij eigenlijk bij jullie? 🤔😊 Erg leuk de verslagen te lezen en de foto's te zien! De eerste tekenen van een wit shirt onder het shirt beginnen zich te vertonen zo te zien Jacques 😉. Trap ze!

Vera 2016-05-06 23:33:50

Mooi weer, een fijne tocht, hapje, drankje en elkaars gezelschap, to be or not to be, that's the QUESTION, zei prins Charles de beroemde woorden van Shakespeare. En volgens mij is het to be. Veel plezier de komende 8 dagen, groet Linda

Linda 2016-05-06 23:43:10

Zo te lezen hebben jullie je weer prima vermaakt deze etappe. Super dat Tom het roze heeft hè! :-) Nou jullie nog Italië veroveren. ;-) Veel plezier en succes daarmee!

Joop 2016-05-07 00:08:13

Arno, heb je nou een Molteni truitje aan? ;)

Jan Schartman 2016-05-07 10:04:48

Ademen Parels en eerst zoveel mogelijk Loslaten zodat er daarna ietsje pietsie weer in kan Veel genieten zo in de kop van Italië ben er voorjaar geweest bij de Encontro zeer mooie waardevolle herinnering,, viva viva voor jullie en een Hartengroet Geluk Genieten Geven Gerard

gerard de wit 2016-05-07 15:53:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.