25 en 26 april: Death Valley, Red Rock Canyon, Las Vegas en Valley of Fire

Verenigde Staten, Death Valley

En dan is het ineens zaterdag 27 april en is onze fantastische reis alweer over de helft 😭😭😭
Wat is het hier toch ontzettend mooi! En wat vermaken we ons hier allemaal prima!

Donderdag 25 april

Om 04.15u. gaat de wekker al, we willen namelijk weer naar Zabriskie Point voor de zonsopgang, de zon komt om 06.00 op. Dat schijnt daar heel erg mooi te zijn. Bijkomend voordeel is dat we dan de hele dag vroeg zijn en het dan voor de activiteiten die we nog willen doen in Death Valley hopelijk niet zo heet is als gisteren.

In het donker rijden we het park weer in en gaan naar Zabriskie Point. Blijkbaar zijn er meer mensen zo gek, want het is er eigenlijk best druk.
Langzaam komt de zon op en worden steeds meer bergen aan de overzijde van de vallei verlicht. De rotsen lijken roze en goudkleurig. Erg mooi! Als de zon volop schijnt rijden we verder. We rijden de Artist’s Drive nog eens en ontbijten bij Artist’s Palette. Omdat de rotsen nog in de schaduw liggen zijn de kleuren nog intenser. Ook is het nu nog relatief koel (lees: toch al boven de 30 graden) en kunnen we even lopen tussen de rotsen. Dat lukte gisteren écht niet!

We rijden de scenic drive verder af en rijden naar Devil’s Golf Course. Een gebied naast de zoutvlakten waar allemaal rotsen cq. zoutpilaren staan. Grappig om even te zien. Je wilt er niet lopen, als je valt dan lig je minstens open door alle scherpe punten. Als je er bij zonsopgang bent schijnen de zoutkristallen open te springen en dat hoor je dan knappen.

Na de golfbaan van de duivel gaan we naar Badwater. Deze zoutvlakte ligt 85,5 meter onder de zeespiegel. Bij de toegang tot de zoutvlakte staat een waarschuwingsbord dat het ten zeerste is af te raden om de vlakte op te wandelen na 10.00 uur, vanwege extreme hitte. Gelukkig is het nog maar 08.45. Ruim aan de veilige kant dus. Met een rugzak vol water gaan we op pad. De zon brandt op onze kuiten en het is duidelijk te merken dat het in inmiddels al ruim 36 graden is. Gelukkig staat er een briesje, wat het nog enigszins dragelijk maakt.
Na ongeveer een half uur bereiken we de echte zoutvlakte en het is er toch wel erg mooi! We maken wat foto’s en bekijken de gekke structuren in het zout. Het zijn net hexagons.
Na 10 minuutjes is het toch écht te heet en lopen we weer terug. Tegen de zon in... oef 🀯
Net voor 10 uur zijn we weer terug bij de auto en rijden we weer verder. Voor nu zijn er geen bezienswaardigheden meer en kunnen we lekker doorrijden. Na 1,5 uur (de afstanden in Death Valley zijn enorm) rijden we het park uit. De laatste 70 kilometer hebben we precies 5 andere auto’s gezien. Hoezo uitgestorven...

Nu kunnen we echt op weg naar Las Vegas. We stoppen halverwege nog even voor een drankje bij Starbucks en rijden op ons gemakje verder.

Als we nog drie kwartier van Las Vegas verwijderd zijn zien we ineens knalrode rotsen aan onze linkerzijde. Dat kan niet missen... dat moet Red Rock Canyon zijn! Dit park stond als een “misschien” in mijn roadbook en we hadden eigenlijk besloten om op tijd in Vegas te zijn en dus Red Rock Canyon over te slaan. Maar met dit uitzicht, wat nog maar een tipje van de sluier was, waren we onmiddellijk verkocht! We moesten en zouden toch naar RRC! En daar hebben we absoluut geen spijt van gehad! Wat een prachtig park! Ook hier liep weer een scenic drive door met allemaal uitzichtpunten en plaatsen waar wandelroutes starten. Voor dat laatste hadden we geen tijd, dus we hebben van de fantastische uitzichten genoten. Ook waren en rotsschilderingen van minimaal 4000 jaar oud te zien, dus daar zijn we ook nog even geweest.

Na dit prachtige park zijn we verder gereden naar Las Vegas... wat een stad joh πŸ™ˆ We hadden een rustig hotel (zonder casino) in een zijstraatje van The Strip. Een perfecte plek om de stad te verkennen.
We zijn op verzoek van de meiden eerst maar eens naar de M&M-store gegaan. Vier verdiepingen vol met snoep en troep.
Nadat we een hapje gegeten hadden was het inmiddels nagenoeg donker en kwam de stad echt tot leven. Wat een mensen! Niet normaal zeg... We zijn naar het Bellagio gelopen om de watershow te bekijken. Als je in Las Vegas bent mag je dat natuurlijk niet missen πŸ˜‰ Na dit spektakel zijn we naar The Venetian gelopen. Een hotel wat Venetië in het klein moet voorstellen. In de shops hebben ze zelfs kanalen aangelegd waar je met zo’n beroemde gondel door het water kan. Niks is hier te gek πŸ˜‚ Ook erg mooi was dat ze het plafond hadden getransformeerd tot lucht. Toen wij er waren was het er wat schemerig, heel sfeervol. Ik weet niet of ze overdag ook het volle daglicht nabootsen... zou me niet verbazen 😜

Hierna waren we totaal overprikkeld en lichtelijk humeurig door alle drukte en besloten we maar terug te lopen naar ons hotel. Wat gezien de drukte makkelijker gezegd dan gedaan was πŸ˜‚ Manman... een koopzondag in Groningen is er niks bij...😜

Vrijdag 26 april

Na een heerlijke rustige nacht wordt het nu tijd om naar een van de mooiste nationale parken van onze reis te gaan: Zion! 😍😍😍 Onderweg naar Zion doen we Valley of Fire aan, alweer een prachtig State Park met mooie wandelroutes en bezienswaardigheden. Bij de ingang krijgen we een kaartje mee en een briefje met daarop allerlei voorzorgsmaatregelen voor de hitte. Eeehmmm... zo heet wordt het toch niet vandaag? Daarbij komen we net uit Death Valley, dan is dit toch peanuts? Niet dus. Het was hier echt heel erg heet. Ook nagenoeg 40 graden. We wilden hier heel graag The Fire Wave trail lopen en we hebben ook wel een poging gedaan. Anderhalve mijl heen en terug stelt toch niks voor... toch zijn we na een halve mijl weer omgekeerd. We moesten een stuk naar beneden en dat betekent dat je dat dus ook weer omhoog moet. En het was nu al niet te doen. Dus we zijn maar verstandig geweest en hebben ons omgedraaid, erg jammer, want the fire wave moet echt heel erg mooi zijn. Maar het was gewoon niet verantwoord vandaag...

We zijn verder gereden door het park en zijn af en toe nog even gestopt voor een foto, maar echt uit de auto zijn we niet meer geweest.

Na Valley of Fire zijn we verder gereden naar Springdale, Zion. Omdat we onderweg Utah inreden kwamen we in een andere tijdzone uit en verloren we die dag een uur waardoor we dus relatief laat in Springdale aankwamen. We waren nog wel op tijd om om 20.15 de zonsondergang bij de Junction Bridge te bekijken. Een van de meest gefotografeerde plekken voor een zonsondergang van de USA. Dat was ook wel te zien, want we waren nou niet bepaald de enige op de brug πŸ˜‚
Daarna zijn we naar ons hotel gereden en hebben we hier tegenover een pizza gegeten. En dat was alweer een dag die voorbij is gevlogen!

Zaterdag 27 april
Volgt morgen, dit was voor vandaag wel weer genoeg tekst 🀣

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wat een schitterende reis als je dit allemaal zo leest. Genieten maar weer. Tot het volgende verslag. Groetjes uut Knaol.

Johan v.d.Heide 2019-04-28 08:10:05

Prachtig reisverslag, kijk er iedere keer weer naar uit, genieten .

Trijnie 2019-04-28 09:07:44

Mooie belevenis weer. En blij dat de auto airco heeft zeker? Geniet ervan .....

Leo 2019-04-28 09:11:51

Zo te lezen is het genieten met hoofdletter G. Top!!

Elsien 2019-04-28 10:07:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.