Nog maar 1 maand te gaan! πŸ₯³

Denemarken, Kopenhagen

Over exact een maand is het zover... We gaan naar Amerika! πŸ₯³
We gaan een rondreis maken langs de Nationale Parken aan de westzijde.

Eind juni 2018 hebben we de tickets al geboekt. Toen leek het nog enóóórm ver weg. Het duurde immers ook nog bijna 10 maanden. En nu is het ineens nog maar een maandje. Time flies!

Net als in Marokko zal ik een blog bijhouden. Natuurlijk om jullie als thuisblijvers een beetje op de hoogte te houden, maar het is ook enorm handig voor het foto-album wat er bij thuiskomst uiteraard weer gemaakt gaat worden. Daarbij heb ik het in Amerika dan elke avond druk met de blog bijhouden en kan ik mij eenvoudig en met een goed excuus onttrekken aan urenlang Yahtzee en Donald Duck-kwartet 😜 Grapje... πŸ˜‚

Ik zal jullie alvast in het "kort" het programma vertellen.

Op donderdag 18 april vertrekken wij als de meiden vrij zijn van school naar Kopenhagen. Vanaf daar vertrekken we de vrijdag de 19e naar San Francisco (via Amsterdam). En nu komt er bij iedereen ongetwijfeld de vraag op: Waarom vanaf Kopenhagen???!!! 😳
Goeie vraag, die wel enige uitleg behoeft.

Het leek ons in verband met jetlags en doodmoe na de reis, etc. etc. handig om vanuit de achtertuin te vliegen naar de USA. Luchthaven Eelde adverteerde al lange tijd groots met hun steeds populairder wordende lijndiensten naar Kopenhagen (en München) van waaruit de hele wereld bereikbaar zou zijn. Tof! 🀩
En makkelijk... donderdagavond om half 7 in het vliegtuig naar Kopenhagen, nachtje slapen en de volgende ochtend lekker uitgerust klaar voor een reisdag van ruim 14 uur. Terug zou het net zo gaan, maar dan vanaf Los Angeles via Amsterdam weer naar Kopenhagen. Een uurtje of 4 niksen en dan weer terug naar Eelde. Ideaal! Geen reistijd, geen parkeerkosten (we konden immers makkelijk gebracht worden) en niet knikkebollend door een gemiste nacht en jetlag terug naar huis. Perfect.... zou je denken! πŸ‘ŒπŸ»

Dat was het ook... Totdat Nordica afgelopen november besloot nagenoeg per direct te stoppen met de lijndienst GRQ-CPH. Oh neeeee! 😱 En wat nu??? Inmiddels is er een soort van nieuwe lijndienst, maar alleen maar door de week (niet handig als je op zondag terugkomt) en een keer zo duur (tja, ons budget is ook eens op).

Dus na lang wikken en wegen en alternatieve vliegroutes bekijken (nee, we kunnen écht niet het stukje CPH-AMS en vice versa skippen en op Schiphol in- en uitstappen πŸ™ˆ), uiteindelijk toch besloten om maar met de auto naar Kopenhagen te gaan. Ik zal jullie niet vermoeien met de reden waarom we uiteindelijk dit gekozen hebben, maar het was iets met zeer ongunstige vluchttijden, idioot dure vliegtickets en alsnog 2 tot 3 uur moeten rijden. Nu landen we om half 4 zondagmiddag weer in Kopenhagen, kunnen we direct daar vertrekken en kunnen de meiden tenminste in de auto slapen. Want zij moeten de volgende dag namelijk weer naar school (ontaarde ouders, foei! 😜).

Dus lang verhaal kort:
Op donderdag 18 april vertrekken wij naar Kopenhagen. Daar slapen we een nachtje in een hotel en vliegen de volgende ochtend om half 10 naar Amsterdam. Daar hebben we een tussenlanding van net geen 2 uur en rond half 1 zetten wij de vlucht voort naar San Francisco (11 uur lang... pffff).
Het tijdverschil met Californië is -9 uur, als wij aan de grond staan in SF is het daar ongeveer 3 uur, wat inhoudt dat het bij jullie middernacht is. 😴

De volgende dag, zaterdag 20 april, gaan we lekker rustig aan bijkomen en sightseeën in San Francisco.
Zondag de 21e halen we 's morgens de huurauto op en rijden we -uiteraard via de Golden Gate Bridge- naar Yosemite NP.
Maandag hebben we de hele dag in Yosemite en kunnen we lekker wandelen en van de natuur genieten.
Dinsdag de 23e vertrekken we weer en rijden we via de bovenzijde van Yosemite richting Death Valley NP. Veel bergpassen zullen nog gesloten zijn i.v.m. winterse omstandigheden (de passen zijn soms tot eind juni dicht! 😱). Omdat dit daarom een behoorlijk stuk omrijden is, hebben we een overnachting in Bishop gepland.
De volgende dag reizen we dan verder naar Death Valley, waar we de immense dorheid en leegte mogen bewonderen. Die nacht zullen we aan de rand van het park, in Beatty, verblijven.
Donderdag de 25e hebben we dan nog een groot deel van de dag de tijd in Death Valley. Aan het eind van de dag zullen we in de stad van de eeuwige kermis aankomen, Las Vegas. Leuk voor een avond, maar langer hoeft voor ons ook niet.
Daarom rijden we de volgende dag via Valley of Fire naar Zion NP... Ik denk het mooiste nationale park van onze reis. Daar zijn we dan ook 2 nachten.
Zaterdag de 27e zal dan ook voornamelijk bestaan uit oooohhh en aaahhh... en wandelen en genieten. 🀩
Zondag 28 april gaan we naar het nationale park aan de rechterzijde van Zion: Bryce Canyon. Hier kunnen we nog een mooie wandeling doen en een beetje uitrusten.
Maandag reizen we weer verder naar Page, met zijn beroemde Horseshoe Bend. Ook dit is een relatief rustige dag met weinig kilometers. Dat hebben we halverwege onze reis ook wel even nodig πŸ˜‰
Dinsdag de 30e is toch ook wel uit te roepen tot een hoogtepuntje van de reis. We bezoeken 1 van de vele slot-canyons in de omgeving. We hebben gekozen voor Canyon X. Eigenlijk net zo mooi als de Upper en Lower Antelope Canyon, alleen bij lange na niet zo massaal bezocht. Aan het begin van de middag staan we na dit prachtige natuurwonder weer buiten in de zon met de ogen te knipperen en rijden we door naar Monument Valley... Die vallei met tafelbergen (Butte's) en cowboys enzo. Daar heb ik een cabin (houten hutje) gehuurd met uitzicht over de vallei! Gewoon puur uitzicht, geen obstakels, nee, echt uitzicht! Met 's avonds de zonsondergang voor onze neus 🀩. Ennnnn... jaja, het is die nacht bijna nieuwe maan en dat ding komt toch pas om half 6 's ochtends op. Dus wie zet er om 2 uur 's nachts de wekker en zit met statief en camera klaar op de veranda?? Inderdaad.... ik ("Mam, als je ons maar laat slapen!"). Want een grotere kans op een prachtige Melkweg krijgen we de hele reis niet weer! Nou maar hopen dat het helder weer is... Klink ik enthousiast? 😜

De volgende dag, inmiddels is het al 1 mei (pfffff...) reizen we door naar de Grand Canyon, ik ben er nog niet uit of we rechtstreeks gaan, of de bezienswaardigheden op de route er naar toe bezoeken en de volgende dag de Grand Canyon bekijken. Je zou verwachten dat je er dagen zoet kunt zijn, maar alle fora hebben het erover dat één dag met 1 overnachting bij de GC meer dan genoeg is. Prima, plannen we dat ook zo.
Na een nacht in Flagstaff gaan we de volgende dag dan (weer) naar de Grand Canyon. Aan het eind van de dag rijden we alvast een stukje verder richting Los Angeles om de reisdagen erna iets in te korten. We overnachten dan in Kingman.
Dan is het inmiddels al 3 mei als we van Kingman via Joshua Tree NP naar Los Angeles rijden. Daar hopen we een heerlijke laatste nacht te hebben en de volgende ochtend op zaterdag 4 mei kunnen we nog een paar highlights van LA meepikken (en natuurlijk taart eten voor Henk zijn 48e verjaardag 😜).
Rond 2 uur 's middags worden we op het vliegveld van LA verwacht waar we om even voor 5 uur (bij jullie dus 2 uur 's nachts) weer vertrekken voor een 10,5 uur durende vlucht naar Amsterdam. Daar mogen we dan weer 2 uurtjes rondlummelen voordat onze vlucht naar Kopenhagen vertrekt. Waar we vervolgens rond half 4 's middags aankomen.
Nou ja... en de rest weten jullie inmiddels: auto halen, stuk rijden, hapje eten, meiden de ogen dicht en dan hopen we tussen 12 en 1 uur 's nachts weer thuis te zijn (gaap.....😴).

Ik hoop elke avond even de tijd te vinden om een blog te schrijven. Als het een keer niet lukt: geen paniek (mam) πŸ˜‰

Over een maandje melden we ons weer! 🀩

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Wauw,leuk zeg! Alvast een hele fijne vakantie!!!

Marian Hilgenga 2019-03-19 20:02:41

Zo dochter , wat een verhaal schrijf je daar, lieverd geniet van deze vakantie samen met je gezin en ik zal met belangstelling jouw verhaal lezen

Trijnie 2019-03-19 20:11:09

Veel plezier alvast!!

Leo van Schie 2019-03-19 20:54:16

Wij zijn er klaar voor, nu jullie nog.

Adriaan 2019-03-19 21:22:35

Wow klinkt heel erg leuk! Alvast veel plezier gewenst πŸ˜€

Lenie 2019-03-19 21:53:26

Dat is een goed geplande reis. Alvast heel veel plezier met elkaar. Ben benieuwd naar jullie ervaringen

Wim Abbing 2019-03-19 22:17:30

We gaan jullie volgen!!! Veel plezier alvast

Elsien 2019-03-19 22:29:25

Wauw, nog maar een maandje aftellen! 😍 De tijd is voorbij gevlogen inderdaad. We gaan jullie volgen, superleuk!

Esther 2019-03-20 07:07:44

Heel veel plezier!

Renate 2019-03-20 07:24:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.