Op weg naar Mexico

Mexico, San Cristobal da Las Casas

Het uploaden van de foto's leverde wat problemen op, nu staan de goede foto's bij de verslagen van 21 en 23 juli.

Donderdag 24 juli van Antigua naar San Cristobal de Las Casas (Mexico). Vier uur ontbijt en om vijf uur aan het rijden, 600 kilometer en de grensovergang met Mexico. Mooie route en om tien uur waren we bij de grens. Bij alle andere grensposten werd de auto daar ook ingeklaard, maar in Mexico moest dat 90 kilometer verderop. Maar dit bureau lag op de route en was niet te missen! Je voelt hem al, heeft ons ruim twee uur geduurd om het te vinden. Probeerde onderweg de organisatie te bellen voor de juiste route, maar geen bereik. Uiteindelijk lukte dit via een satelliettelefoon wel. Sommige mensen zijn doorgereden, anderen gekeerd zoals wij. We waren vrij snel weer weg, maar na ons crashte ook nog het pinapparaat, zodat een aantal teams niet verder konden en daar van armoede, in de auto, moesten overnachten om toch de juiste papieren te verkrijgen.
Mooie route verder door de heuvels richting hotel, nog 300 kilometer, hoofdzakelijk in het donker. Driemaal controle onderweg, waarbij ze zelfs onze koffers en toilettassen doorzochten. Dit ziet er allemaal dreigend uit, veel voertuigen en veel manschappen, ook nog zwaar bewapend.
En dan de drempels, je werd er gek van, bij elk huisje ligt er wel één en de meeste moet je dwars nemen om de onderkant niet te beschadigen. Zodoende durf je ook niet meer hard te rijden, dus effect hebben ze wel!
Verder was er nog een team, dat een koe heeft aangereden. Hoop toestanden en auto zwaar beschadigd.
Om twee uur 's-nachts in het hotel.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Liggen de achterbakken vol met biefstuk , mooi voor onderweg op de barbeque, of was hij ter plekke nog oparabel? Wat maken jullie veel mee, wat een verhalen spannend allemaal. Geniet er van jongens, doen wij hier ook. Kijk vol spanning uit naar de volgende verslagen en foto's. Wat een avonturen.

Hans 2014-07-30 21:54:56

Piet, jammer voor die koe dat jij een varkensspecialist bent. Maar tot nog toe een indrukwekkend reisverslag.

Jos 2014-08-09 20:52:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.