De Route

Nederland, Deurne

PANAMERICANA 2014 Volvo Classic Adventure, THE INDIAN TRAIL


Reisprogramma
De reis begint in Panama.
Een kennismaking met deze bruisende wereldstad van het gelijknamige land, dat 100 jaar geleden nog deel uitmaakte van Groot Columbia. Na het ophalen van de auto volgt een rustdag waarin je kunt acclimatiseren in de tropische omgeving en het nieuwe “Panama Canal” kunt bewonderen.
Via de Panamerican Highway voert de route door de landen van Midden-Amerika. Vanuit Panama komen we in Costa Rica. Hier kunt je deelnemen aan een excursie door het tropisch oerwoud, het Monteverde nevelwoud, met een bezoek aan El Arenal, de knallende vulkaan.
We rijden via Nicaragua naar San Salvador. Met een overgangsroute door Honduras komen we via Guatemala in Mexico. Hier staat een bezoek aan de oude Maya stad Palenque op het programma.
In Mexico volgen we de route door het binnenland via Oaxaca naar Mexico City. We rijden over het parcours van de Carrera Panamericana, het Mexicaanse equivalent van de Mille Miglia.
We gaan langs de Popocatepetl, de hoogste vulkaan van Mexico, naar de oude hoofdstad van de Tolteken, Teotihuacan. Vanaf hier rijden wij over het berglandschap naar de Atlantische kustzone om hier in enkele grote etappes over geaccidenteerd terrein naar de grens met de Verenigde Staten van Amerika te rijden. Bij
Los Mochis kunt u een bezoek brengen aan de “Copper Canyon”, het Mexicaanse evenbeeld van de Grand Canyon.
We passeren de grens bij Nogales. Door het woestijnlandschap van Arizona rijden we naar Flagstaff.
Vanuit Flagstaff gaan we een bezoek brengen aan de Grand Canyon, the south rim. Na deze indrukwekkende ervaring gaan we een deel van de historische Route 66 rijden. We volgen de route via Williams, Seligman, Kingman naar Oatman, en vandaaruit rijden we naar Las Vegas. In het wereldvermaarde gokcentrum zullen we een onvergetelijke nacht gaan meemaken. En daarna naar Death Valley. Na Las Vegas wordt de route vervolgd door Utah en Nevada naar de nationale parken Zion en Bryce.
We passeren de Grand Canon bij Page en rijden door een prachtige omgeving met Indianenreservaten in de “pandde dessert” naar Monument Vallei. Hier wordt natuurlijk de mooiste foto van de reis gemaakt alvorens via het Nationale Park “Arches” in Moab aan te komen.
Via Moab rijden we via het Canyon lands NP naar Salt Lake City. Een bezoek aan de grote zoutmeren staat uiteraard op het programma.
Dan rijden we over een prachtige route door de Rocky Mountains naar Yellow Stone NP. Er is een rustdag gepland om hieraan ook een uitgebreid bezoek te kunnen brengen.
Dan vervolgen we de route door de staten Wyoming en Montana richting Canada. Via het Grand Teton NP rijden we naar Calgary om te overnachten nabij Banff.
De route over de Ice Fields Parkway van Banff naar Jasper behoort tot de mooiste van Canada.
Na Jasper verlaten we de "bewoonde” wereld. We gaan over prachtige wegen rijden naar de grote Canadese wildernis. Een route door de natuur over lange afstanden via Grande Prairie en Fort Nelson naar Whitehorse. Vanaf Whitehorse rijden we door het goudgraversgebied rondom Dawson City. Aan de Klondike River, bekend van de Goldrush eind 19e eeuw, kunt je met een zeef je geluk beproeven.
We rijden naar Fairbanks, de noordelijkst gelegen stad van deze reis. We passeren de grens met Alaska, “the last frontiere” over de “Top of the World Highway”.
En dan volgt de laatste etappe via het Denali National Park, met de Mount Mac Kinley, naar de finish in Anchorage. In een passende ambiance volgt hier de afsluiting van een ongelooflijke reis door een geweldig mooi gebied. De Panamericana is voltooid. What an experience!

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hallo Piet en Mathijs, Veel succes, heel houden die boel, maar pas vooral ook goed op je zelf,we volgen alles op de voet. Groeten Guus en Jannie.

Guus en Jannie 2014-07-20 16:24:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.