Zaterdag 20 juli, Agudelle - La Mothe Saint Heray.

Frankrijk, La Mothe-Saint-Héray

Vandaag een rustige reisdag. Agudelle nodigde uit om rustig aan te doen, bovendien zou het vandaag een rustige dag worden. Een relatief stille en korte route. Om 12 uur weg en onderweg het vertrouwde beeld. Heel veel zonnebloemen. Eigenlijk zijn zonnebloemen, als je ze zo ziet staan een beetje domme bloemen. Allemaal dezelfde kant op, koppie een beetje slaafs gebogen. Eigenlijk de hond onder de bloemen. Heel af en toe zie je er een de andere kant op kijken. Rebel.
Ook zagen we er een midden in een maisveld. In het verkeerde lichaam geboren.
Ja je fantaseert wat af op zo’n kalme rit.

Anders dan voorgaande jaren kwamen we wel vaak een bakkertje tegen en daar halen we dan wat lekkers bij de koffie ( die we iedere ochtend zelf maken en meenemen in onze thermosbeker) en een stokbrood voor de lunch.

Voor die lunch zoeken we een mooie plek met een picknickbank. Vaak lukt dat pas nadat we geluncht hebben. Nu hadden we geluk. Aan het water in Cognac.

Zitten we daar rustig te eten, wordt ik ineens aangevallen door een mus. Die komt ineens aangefladderd en grijpt zich vast aan mijn overhemd, vlak onder mijn kin. Degenen die mij een beetje kennen zien mijn reactie al voor zich. Ik sloeg als een wilde om me heen en het beest moest uiteindelijk loslaten. Hartslag 150. Marlies lachen.

In Cognac wilde ik nog wel even een cognachuis in, maar dat kon alleen op afspraak en op een ongelukkig tijdstip. Dus dan maar niet.

Later in de middag zag het bewolkt uit, een paar drupppels, maar het zette niet door.

In La Mothe Saint Heray werden we in een prachtig oud gebouw ontvangen door een vrouw uit het Brigitte Bardot tijdperk. Een charmante oudere hippie die in België is geboren, in Nederland heeft gewoond, 10 jaar de wereld heeft rondgevaren en nu een b&b runt in Frankrijk.

We waren ‘s middags langs de Aldi gereden omdat we al aan zagen komen dat het picknicken op de, overigens heel mooie, kamer, zou worden.
Maar Brigitte bood aan om buiten de tafel te dekken. We hebben daar heel plezierig gegeten.

Morgen naar Tours. We hebben er zin in om weer een stad in te gaan.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Wat een leuk verslag weer! Dank! Alleen die vergelijking zonnebloem/hond: ik zou mijn hond nou niet bepaald slaafs willen noemen. Eigenlijk is het andersom :-) En ja, dat heeft met mijn karakter en de vrije opvoeding van mijn hond te maken, maar toch...! Honden zijn slimmer dan je denkt Jacques :-) Maar dat terzijde. Nou lieve mensen, geniet weer van een prachtige dag en voorzichtig aan! xxx

patty 2019-07-21 12:46:40

weer een prachtig verhaal, en wat hebben jullie leuke b&b's gevonden, zien er erg leuk uit en mooie omgevingen.... is weer een leuk verslag.... xx

Janneke 2019-07-21 12:50:34

Hoe ziet dat eruit? Een zonnebloem in een verkeerd lichaam? Maanbloem? Lantaarnpaal? Vogelverschrikker? Ben benieuwd!

Jan 2019-07-21 13:25:35

Het gaat erg warm worden ! Nederland tot 38 graden aankomende week, maar in Frankrijk nog hoger. Misschien nachtritten ....hahaha

Conny 2019-07-21 22:54:39

Wat heb ik weer genoten van jullie verhaal. Dit is genieten met een grote G. Jullie komen op zulke mooie plekjes en bijzondere slaap plekjes. Zo leuk om een beetje met jullie mee te reizen. Het weer zit gelukkig mee. Nou lieve mensen veel plezier en voorzichtig aan. Dikke knuffel

Marion 2019-07-22 09:30:20

Ben je toch nog in je kraag gegrepen...

Eric 2019-07-22 10:00:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.