Capitol Reef National Park

Verenigde Staten, Capitol Reef

We staan vroeg op en vertrekken na een boodschap en het uitvegen van de camper, welke echt onder het zand zat, naar Capitol Reef. De scenic route brengt ons over de 24. We komen langs vreemde bruin/gele bulten van bergen, welke gevolgd worden door witte, rotsachtig bergen met zwarte stippen en rode vlekken. Daarna volgen er zwarte stenen, puntige bergen, met groeven gevormd door de regen en nog vele andere soorten.. Nooit geweten dat er zo ontzettend veel variatie kon zitten in bergen in verschillende lagen met de kleuren wit, geel, grijs, groen en blauw. Wat hebben we toch een creatieve God!
We hebben een voorspoedige rit van 2,5 uur gemaakt. Rond twaalven komen we bij de camping aan. En er is nog plek. Het is fijn dat we op tijd zijn, want de hele middag stromen er mensen binnen. Na de lunch gaan we naar het visitor centre om te bepalen wat te doen. Uiteindelijk besluiten we een wandeling te maken met mooie uitzichten op de kloof en de scenic route te rijden. Dit besluiten we met een bezoekje aan Fruita, een Mormonen dorp, gesticht einde 19e eeuw. Het is lekker om weer eens te wandelen. We komen niet veel mensen tegen en het uitzicht is wederom prachtig. Aimée geniet er ook zichtbaar van. Het is leuk om te merken dat ze zich het prettigst lijkt te voelen als we met zn drieën op stap zijn. De scenic route is ook mooi, maar om eerlijk te zijn niet zo veel boeiender dan wat we al hebben gezien. We zijn verwend..
Fruita is een heel klein historisch Mormonen dorp, waar nog een woning, schuur, schooltje en smid te zien is. Heel leuk om die sfeer van toen te proeven. Het is er verder erg mooi groen en verbazingwekkend netjes en schoon. Ik kan me nog goed herinneren dat papa naar de States moest voor zijn werk. Hij kwam terug met een heleboel verhalen, waaronder over de Mormonen. Het enige wat me hiervan bijgebleven is, is dat het rare mensen waren en dat ik er zelfs een beetje bang van was. Ik ben er, nu ik hier ben, wat over gaan lezen en het zijn inderdaad vreemde ideeën die deze mensen erop nahielden. Naast dat zij een compleet eigen boek, naast de bijbel, als waarheid beschouwen, accepteren ze ook de polygamie. Wat ik behoorlijk bizar vind in deze tijd! Er blijken heel wat voorgangers binnen deze groepering meerdere vrouwen gehad te hebben en dan met name tiener meisjes. Bah! Geen wonder dat papa er geen goed woord voor over had.
In de buurt van het schooltje zijn nog petroglyphs te zien. Oude muurschilderingen van de Fremont-indianen. Deze zijn zo genoemd omdat de schilderijen in de buurt van de Fremont-rivier te vinden zijn. En er is niet te achterhalen hoe deze indianen zichzelf noemden. Ook is onduidelijk wat ze hebben willen zeggen met de schilderingen. Het maakt mij allemaal weinig uit, ik vind het fascinerend genoeg dat er nog wat van te zien is.
We besluiten de dag met een prakje bloemkool van Aimée, wat er met wat scheve gezichten, toch heel goed in gaat. En zuurkool voor ons. Daarna is er nog even tijd om te lezen. Ik ben inmiddels bezig in mijn derde boek (Jeroen het erg inmiddels al een stuk of acht gelezen); Druiven der gramschap - John Steinbeck. Over de trek naar het Westen. Morgen staan we weer vroeg op om naar Bryce National Park te gaan.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Heel leuk om te lezen wat jullie allemaal zien en meemaken! Ik vertelde toevallig vandaag nog aan Els en Leny dat het al lang geleden was dat je een verslag had geplaatst, Joanne. Volgens mij heb je het gehoord :) Goed dat je het allemaal opschrijft, want jullie maken zo veel mee dat je anders zou vergeten wat je ook weer waar gezien had! Zo te lezen doe je ook wat zelfkennis op her en der :) . Ik ben benieuwd waar jullie vandaag zijn. Nog in Las Vegas? Veel plezier!

Annemarie 2014-05-15 22:15:03

Oh, Bryce is zoooo mooi! Ik hoop dat je ook zon hebt, dan worden de hoodoo's nog vele malen indrukwekkender en een zonsondergang is ook niet te versmaden. Geniet, geniet, geniet!

Marije 2014-05-16 08:26:44

Als je naar Las Vegas rijdt, kun je vlak voor LV op de I-15 naar links: Valley of Fire Statepark. Voor als je nog niet genoeg op een prachtige camping tussen de rode rotsen gestaan hebt en nog een hoop petroglyphen wilt zien....Echt een mooi uitstapje.

Marije 2014-05-16 08:32:40

Nou, nog eentje dan. In Cedar City zit een goed Chinese Buffet, in Las Vegas kun je perfect overnachten op de parkeerplaats van de Walmart en er is een super thriftstore, altijd leuk. 's Avonds heel rustig over The Strip rijden en je ogen uitkijken is een belevenis!

Marije 2014-05-16 08:40:25

Ha liefjes, 3 verslagen gelezen. Wat mooi en dan te bedenken dat God de bergen geplant heeft en de wateren in Zijn holle hand mat ..Jes 40:12ev . Zo langzaam begin ik ook zin in Amerka te krijgen! Het moet overrompelend zijn, je midden in die grootsheid te bevinden. We missen jullie wel een beetje, maar we redden het nog wel een paar weekjes hoor. Het is hier druk zat met gewone, nare en leuke dingen. Met Li naar Karin Bloemen geweest en daarbij haar levensverhaal( Arthur Japin: 'En buiten is het feest') nogus gelezen. Deze week zijn we met de zendingsmensen op stap geweest en as zondag zullen ze in de SGA zijn.Het weer is opnieuw zonnig en de tuin groeit en bloeit........ genieten maar weer ks mj PS Wat leuk dat Marije zo meereist en coacht!

mamja 2014-05-16 12:53:10

Leuk om jullie weer te horen en mee te lezen! Het moet echt een paradijs zijn. Hoewel ik al wel 'iets' van de wereld heb gezien, heb ik de foto's wel nodig om mij het een beetje voor te kunnen stellen... Het moet in werkelijkheid helemaal overweldigend zijn! Fijn om te lezen dat de kleine IJsselstijn het zo goed doet... En in wat voor situatie je ook zit: de ontwikkeling van een kind kun je niet tegenhouden! Mooi he? Heb je nu ook niet dat je veel meer vertrouwen in je kind krijgt??? Alsof je kind veel sterker is dan je zelf gedacht had, en dat de meeste zorgen zich in je eigen hoofd afspelen. Afijn... Dat gevoel had ik tenminste wel toen we 10 dagen naar Portugal gingen met de kleine Sarah... Ik wil niet weten hoeveel vertrouwen je dan wel niet krijgt als je 9 weken door Amerika trekt...;)

Jojanneke 2014-05-16 19:58:09

Oh wat leuk! John Steinbeck! Toevllig ook 'Reizen zonder John' van Geert Mak bij jullie?? En over die mormonen... ja daar had ik over gelezen, maar het is al een oude en veelvoorkomende religie in Amerika toch? Wat is er nog vreselijk veel om te leren en te weten en te lezen he....

rebekkka 2014-05-19 21:28:49

Ja de mormonen, daar kwam ik achter toen ik mijn eerste monoloog deed van Chicago musical. Hihi! Maar we kunnen ons een beetje voorstellen wat je lees in het boek, want wij zijn weer aan een nieuwe serie begonnen: heerlijk! Dr. Quinn achtig , alleen veel minder zoet. Hell on wheels. Over de spoorrail naar het westen! ;-) :D

Willemijn 2014-05-22 10:19:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.