Bezoek Durango en Pagosa Springs

Verenigde Staten, Pagosa Springs, Colorado

Na ons bezoek aan twee Cultural Parks vandaag even rustiger aan en een bezoek aan het mooie typisch Amerikaanse Stadje Durango en aan de hot springs van Pagosa Springs.

Na een goed ontbijt op het hotel vertrokken in noordelijker richting naar Durango. Even door het moooie stadje gewandeld met zijn vele souvenirswinkeltjes en kledijzaken. Heel typisch Amerikaans een hoofdstraat met winkels en voor de rest praktisch verlaten.

Van Durango vertrokken naar onze eindbestemming van deze dag, Pagosa Springs. Langs de weg, omdat we even moesten wachten omdat de kamer nog niet gereed was, nog enkele mooie kiekjes kunnen scnieten vzn een kudde herten waarbij ook twee mannekes zaten die heel verbaasd naar die Europeanen aan het kijken waren. Het stadje zelf is bekend voor zijn natuurlijke warm waterbronnen, hot springs. Wat een heerlijke ervaring, 25 natuurlijke baden van verschillende temperaturen. De laagste temperatuur bedraagt 97 graden fahrenheit en de warmste 112 fahrenheit. De baden hadden dan ook nog eens een verschillende samenstelling an mineralen : Sodium, Magnesium, Chloride, Fluoride, Arsenic, Boron, Iron, Lithium, Sulfate, Zinc, ........
Kortom een geweldige ervaring in een prachtige omgeving en erg verkwikkend nadien.

Nadien nog even bij de Mexicaan gegeten en dan vlug naar de kamer om maar even het verslag te schrijven.

Morgen up naar Fort Garland iets onder Denver. Op televisie waarschuwen ze voor hevig onweer die in Colorado ook kan uitgroeien naar een Tornado. De laatste dagen zijn ten oosten van Denver reeds vele tornado's gemeld.

Groetjes
Gerard en Els

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.