Omgeving verkennen

Italië, Castellammare del Golfo

Aller eerst nog een foto van gister avond (zonsondergang) vanuit het restaurant dicht bij ons appartement.

Vandaag de omgeving verkend met de auto richting het vissersdorpje Castellemare Del Golfo. Erg pittoresk met een mooi uitzicht op de haven en een parkje met hele oude bomen.
Na het parkeren op een van de 40graden hellingen (dood gewone straat) plaats genomen op een terrasje. Bij gebrek aan koffie-kennis een Doppio besteld. Erg lekker dus nam ik er nog 1, na 10minuten zat ik te klappertanden, Doppio's zijn dus dubbele-espresso's.
Rond het middag uur barsten het rustige dorpjes uit zijn voegen, want alle Italianen gingen lunchen.
Het was na de lunch wel uitkijken geblazen, allemaal slingerende auto's, want hier stapt iedereen na zijn halve liter lunch wijn weer rustig in de auto om naar het werk weder te keren.
Na en bezoek aan de supermarkt thuis geluncht en vervolgens de vliegtuigvertrektijden gecheckt, want Denny had zijn vlucht gehaald en zou voor het avond-eten landen.
En wonder boven wonder was dit het geval.
S'avonds gegeten bij een uitkijkpunt over de zee (erg pittoresk). Terug rijden was wel wat eng, de bergweggetjes hadden niet veel verlichting, en afslagen op de snelweg zijn (in ons geval) steeds aan de linker kant(??) levens gevaarlijk allemaal (zoals al het verkeer in Italië blijkbaar).



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Nou gelukkig voor Denny! Ja net zoals het rijden in Spanje in het donker. Doodeng!

Ingrid 2016-06-02 20:00:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.