Dag 5 Van Volendam naar Monnickendam 10 km

Nederland, Edam-Volendam

We hebben een kamer in de nok van de B&Bdus hebben we ivm de warmte de ramen opengezet en de gordijnen niet dicht. Zo kwam er nog wat frisse lucht de kamer in. Goed geslapen, maar om 6 uur zijn we al weer klaar wakker. We maken een nieuw plan de campagne... alweer haha.
We zouden eerst foto maken in klederdracht, dan met de boot naar Marken daar lunchen en dan eenmaal terug op Volendam gaan lopen naar Monnickendam. Maar de eerste boot gaat pas om 10.30. En door de lunch op zijn vroegst pas weer half 3 terug. We konden ook de rugzakken niet laten staan in de B&B.
Dus nieuw plan...
Eerst om 7.00 rondje over De Dijk voor wat foto’s.
Om 8.00 uur kunnen we bij de bakker ontbijten en om 9.00 zijn we de eerste bij de fotograaf voor de foto’s in klederdracht.
Nu zijn we om 10.30 al weer lekker aan de wandel. Vandaag lopen we weer een stuk op de dijk. Het gras is hier gemaaid. Ook is de horeca weer open onderweg en stoppen we voor een ijskoud drankje in Katwoude. Vandaag doen de voetjes het alweer een stuk beter gelukkig.
Al snel wandelen we na de pauze Monnickendam in. Ik had al bericht gehad van ons slaapadres voor vandaag. We kunnen er al vroeg in. De sleutels zitten in een sleutel kastje met een code.

We hadden al gezien dat we in een woonwijk zouden zitten en dachten aan een verbouwde garagebox of zo, maar ik denk dat ze de schuur opgeofferd hebben voor hun “suite”
Nu is suite misschien een groot woord, maar we hebben een volledige keuken. Badkamer en apart toilet. Zakje nootjes en een flesje wijn en zo te voelen een lekker bed. Als ik app dat we het gevonden hebben staat ze bijna meteen op de stoep. Of we nog een fles water willen misschien.?
We inspecteren de fietsen die we erbij krijgen. Even de banden oppompen en we kunnen. We zagen wat strandjes en strandtenten in het recreatiegebied. Dat wordt het doel vanmiddag.
Op de fiets zijn we er zo.

Het is best druk op het recreatiegebied Hemmeland. Woensdagmiddag.... slecht gepland 😇. We vinden een plekje op het gras. De slaapmatjes opgeblazen en het strand laken erop. We liggen hier heerlijk. Lekker windje ook. Toch moet ik ff een stukje zwemmen in het Markermeer. Ook lekker water.

Na een paar uurtjes terug naar de suite, maar eerst even ontbijt scoren voor morgenochtend bij de Deen op de hoek. De zwemkleding wordt weer verwisseld voor de korte broek en nu op de fiets naar Marken (8km verderop)
Marken is een schilderachtig plaatsje in Groen/wit.
Rondje foto schieten door het dorpje en dan een biertje in de haven. We besluiten hier meteen maar te eten. Gebakken mosselen in een soort knoflook saus. Om je vingers bij op te vreten!

Dan nog een ommetje over het eiland naar de vuurtoren. We zijn er nu toch 😉

Inmiddels weer aanbeland in de suite. Douchen en de dag nog eens terugspelen in mijn verslag.
Superdag.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Waar zijn de foto”s??? Gelukkig dat het beter gaat met je blaren. Met dit weer bij het water- heerlijk!!

Tanja 2020-06-24 17:58:38

Ik heb nog niks geüpload. Waarschijnlijk gebeurt toen ik de route uploadde. Verhaal is nog niet klaar

yolanda.opreis 2020-06-24 19:03:16

Als ik het verslag lees, en de foto's erbij bekijk, hebben jullie vandaag meer de toerist uitgehangen dan kilometers gemaakt. Wel mooie foto's zeg. Vooral die in klederdracht. Hahaha. Al die groen witte huisjes geven wel een aparte sfeer. De laatste foto van die vissende stern is ook mooi, of zeezwaluw zo noemen ze deze ook wel. Rust lekker uit, morgen wacht weer een nieuw avontuur...

Karel Bekker 2020-06-24 22:36:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.