Eindelijk weer een normale fietsdag

Frankrijk, Soyans

Vannacht onrustig geslapen en was er al om 6.45 uit. Mede dankzij het torenklokje van Saou. Op de terrassen camping van Saou is bijna onmogelijk om je tentje een beetje recht te zetten. Dat merk ik 's-morgens aan m'n onderrug. Hoop dat ie een beetje los gaat zitten want straks moet ie weer paraat zijn.

Het eerste uur is vals plat naar beneden en gaat als een trein. Dan kom ik in Salettes en krijg het omgekeerde om alvast te wennen aan het echte werk straks. 7 km klim tussen de 2 en 7%.Voor mij zowat een uurtje flink op de pedalen.Het lijkt wel een lesje spinnen.
Na deze inspanning fiets ik vals plat verder omhoog richting 500 meter en kom dan in een heerlijke afdaling. De weg ligt vol met grint dus niet te hard naar beneden.
In Tauglignan drink ik een koffie en maak wat foto's van het binnenstadje.
Aan de omgeving kan je zien dat je in de Drome en Vaucluse beland bent.
De mais en graanvelden maken plaats voor de zonnebloemen, wijnvelden, pruim en perzikbomen, maar ook de lavendel staat er nog. Weliswaar niet in bloei maar het ruikt er boven uit.
Rond Valreas kun je zien dat de wijnranken nog maar een maandje nodig hebben.

Zit nu in het zwembad in Suze la Rousse op een hele mooie camping, zelfs met een privé wc, maar je merkt dat het weer gaat veranderen. Er komen steeds meer wolken en het gaat steeds harder waaien.

Hoop dat de weersverwachting voor morgen gaat meevallen. Onweer, hagel en harde wind. Niet echt fiets weer dus afwachten.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Nog even volhouden , je bent er bijna! Hier is het vandaag(woensdag) een regenachtige dag zonder zon, maar lekker opgefrist! Groetjes van je zus en zwagert.

Helma 2022-08-17 14:26:33

oh jee fysio nodig??? helaas, je zit wat te ver weg nu.

irene 2022-08-18 20:42:00

Volgende week weer thuis. Bel je wel.

gijs.op.fietssavontuur 2022-08-19 20:53:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.