Sneeuw in zicht

Nieuw-Zeeland, Franz Josef

We verlaten de appelfarm voor een lange rit richting Greymouth. Het is overal zo mooi onderweg, vooral het stuk langs de kust, tussen Westport en Greymouth. Na elke bocht doemt er een nieuw uitzicht voor je op en we stoppen bij elke ‘scenic view’. We willen er niks van missen! Bij de ‘pancake rocks’ stoppen we wat langer om nog meer mooie jaloersmakende plaatjes te schieten en proberen vervolgens een soort van door te rijden naar Greymouth.
Het nichtje van Els is daar toevallig ook, waardoor we nu gezellig met z’n vieren zijn. Een drukte van jewelste, want we zijn allemaal nogal… druk. Met 2 jongens uit Duitsland, een Spanjaard en gast uit Texas en een gast uit New York die in Sydney woont hebben we een supergezellige avond met de lokale lauwe Schultenbrauer. Maar, we drinken genoeg water tusserdoor, want een katerige ochtend zoals die na onze stapavond in Rotarua willen we niet nog eens beleven. We lijken wel verstandig!
De volgende ochtend voelen we ons uiteraard prima. We vertrekken richting Franz Josef, waar 2 super mooie gletsjers schijnen te liggen. Maar voordat we kunnen vertrekken moeten we dus 4 mensen plus bagage in onze wagen zien te proppen. Gaat dit wel lukken??? Met een hoop gepuzzel, stoelen naar voren schuiven en benen in de nek gaat het prima. Daar gaan we!

Tijdens de rit naar Franz Josef zien we de bergen steeds groter worden. Hier en daar verschijnt er een plukje sneeuw in een schaduwhoekje van een berg. Het plukje is in werkelijkheid zo groot als een flinke stad, maar dat boeit niet. Het is SNEEUW!
Als we aankomen op de plaats van bestemming hebben we een uitzicht op de Franz Josef gletsjer en begint er een bepaalde spanning te ontstaan. Hier kun je hele vette dingen doen. Wat gaan we kiezen? Het is allemaal behoorlijk duur, maar wel super gaaf. Wil ik met een helicopter de gletsjer op, waar je dan een tour over en in de gletsjer krijgt? Of skydiven? Of bungeejumpen? Of downhill-mountainbiken? Te veel! Als 4 bezetenen staan we voor de desk van het hostel informatie los te trekken uit de balie-mevrouw. Wat kost dit? Wat kost dat? Krijgen we korting? Nee? En als we nou met 3 leuke meiden tegelijk boeken, krijgen we dan korting? Helaas voor ons geen korting, ook knipogen hielp niet, we hadden hier te maken met een vollere dame op leeftijd die hier hoogstwaarschijnlijk niet voor te porren was. Kak.
We hebben een besluit gemaakt, het kost een paar ribben, maar dan heb je ook wat: Els en ik gaan skydiven vanaf 15000ft en Geneviève vanaf 18000ft. GAAAAAAF!
Om het te vieren gaan we ’s avonds wat drinken in de lokale Ice Bar, waar we het eerste shotje gratis krijgen. Els hoeft hem niet, dus tik ik het blauwe goedje naar binnen. Lekker! Net als het gezellig begint te worden besluiten we terug te gaan. Alles wordt opzij gezet om morgen zo fit mogelijk uit een vliegtuig te kunnen springen. Het is maar wat je gezond noemt…


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.