Zuid Amerika 2015

1 apr 2015 - 1 okt 2015

op avontuur met twee wielen


Talloze keren stond ik in het niets te staren, wanneer ik helemaal op ging in mijn dromen in het midden van de dag. Ik droomde over verre reizen door onherbergzame gebieden tussen dier en natuur. Men haar lag woest en men kleren vuil en hier en daar een scheur. Ik keerde terug met stoere, ruige verhalen, adembenemende foto's en iedereen heeft grote ogen.

Nu mijn vertrek op de loer ligt ben ik het die grote ogen zet!
Wat? ga ik dit echt doen? Ontslag nemen en de wijde wereld intrekken?
IN MEN EENTJE? 6 maand?!
Door gebieden waar de kans groter is roofdieren met scherpe klauwen en gigantische tanden tegen het lijf loop dan een toilet met wc-papier!
Ik moet wel gek zijn!...

Of toch niet?
Want natuurlijk zijn er zoveel onzekerheden en gevaren. Maar niet meer voor mij die naar het onbekende reist dan hier in het dagelijks leven. Het leven zit vol met allerlei onzekerheden. En hier of aan de andere kant van de wereld, er valt zeker te leven met een zekere onzekerheid. En ik heb angsten, en ik heb vrezen en ik heb geen idee hoe ik dat allemaal ga aanpakken. Maar ik weet wel dat ik deze reis moet maken!
Voor mezelf en voor niemand anders!

Ik kan me de dag als gisteren herinneren toen ik in de bus zat en alle plaatjes samen vielen. Die ongelooflijke drang om erop uit te trekken woedde al lang in me. En toen die dag tijdens mijn pauze op lijn 2 op Heverlee Campus viel alles samen. Het was NU dat ik het moest doen. dit was het moment, naar die landen en met de fiets! en alleen!

Het afgelopen jaar heb ik veel tijd, geld en energie in de voorbereiding van deze reis gestoken. Ik heb me zowel fysisch als psychisch goed getraind en nu is het zo ver

Het lijkt of ik heel men leven heb gewacht op dit moment. en niets of niemand gaat me nu doen wankelen op men benen!

Nooit ter voren stond ik zo stevig in mijn schoenen. Ik weet dat ik deze reis moet ondernemen en ik weet dat ik hier heel veel uit zal leren. Over de landen, culturen, gewoontes en verschillen. Over armoede die wij hier niet kennen en ook over vreugde. Over de mensen, dieren en de natuur. Maar bovenal over mezelf! Wie ben ik? En wat wil ik eigenlijk echt?
Een ding is zeker, dit wordt een onvergetelijk leerrijke reis.

Dit is geen luie vakantie. Ik ga met mijn stalen ros van Uruguay tot Peru fietsen. En ik kruis immense steden, desolate landschappen, een resem aan dier en natuur, interessante personen en nog veel veel meer!

En ik nodig je uit om met me mee te gaan van achter je computer. Men hoogte en dieptepunten, men angsten en euforische momenten. Mijn hart zal ik hier laten spreken.
Wanneer ik de mogelijkheid heb zal ik met foto's en verhalen jullie entertainen op dit bijzonder avontuur.

Veel Plezier,
Brecht


Album bestellen

Bestel van deze reis een prachtig fotoalbum. Hierin staan alle reisverhalen, foto's en locaties van deze reis. Het album wordt automatisch voor je gemaakt zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.

Maak een fotoalbum van deze reis