DAG 18 Boadilla del.Camino naar Mansilla de las Mulas 98 km

Spanje, Mansilla de las Mulas

Wij zijn nog steeds met ons 3 om aan het saaiste stuk van de camino te beginnen.Het is de weg naar Léon.Er is bijna niets te zien dus geen foto's vandaag.Wij volgen zeer lang de N120 lang, recht en breed.Met zeer weinig hoogtemeters dus vandaag zien wij onze kans om zonder veel moeite sneller en dichter bij ons doel te komen. Maar de kramp van gisteren avond in mijn rechterkuit is er niet uit in tegendeel ook mijn linker kuitspieren doen wat pijn. Maar zoals ik hier net op een muurschildering van een pelgrims aubergue kan lezen "no pain no glory". Dus geen gezeur en wat verbijten. Fabio zijn bike heeft grotere problemen met een verplooide kettingblad.Terwijl hij met een tang aan zijn kamwielen zit te wringen kan ik mijn kuiten voorzien van wat voltaren gell en wat extra magnesium pillen nemen. Wij krijgen ook tussendoor gezelschap van Jeroen God uit Eindhoven.Ik ben nu zonder zeveren op gang met God en Jezus.Ja met hen moet ik veilig zijn.Wij worden tevens voor de verandering op een eindeloos lang en breed gravel grindpad gestuurd gedurende ongeveer 15 km.Dat is tevens het pad van de wandelaars van de camino Francés.Wij moeten veel bellen en uitkijken want om de 50 m stappen groepjes wandelaars.Niet te geloven hoe talrijk ze zijn.Voor iedere fietser zijn er zeker 100 te voet.Het zal niet simpel zijn om een slaapplaats te vinden.In alle bars, winkels en terrasjes barst het van de pelgrims.En de pelgrims begroeten elkaar telkens met "Buen Camino".Na even rondbellen slaagt Nuno een kamer voor ons 3 te reserveren. Wij kunnen nu genieten van een lekker pelgrimsmenu.

Geschreven door

Al 12 reacties bij dit reisverslag

Goedenavond Wim Weer een dag voorbij van je prachtprestatie. Eet goed (smakelijk) en slaap goed. Tot morgen Gino

Gino 2018-06-06 22:01:09

Nu de Heilige Geest nog en jullie kunnen een kaartje leggen!

Koen VD 2018-06-06 22:04:40

Besten, gezien ge met God en Jezus op de baan zijt, haal je nog het wereldnieuws voor je in SDC bent ;-). Altijd content ‘s avonds je verslag te kunnen lezen, bewonderenswaardig. Las je geen enkele rustdag in ook? Of elke dag volle gas? Doe het nog goe he !!

David Moens 2018-06-06 22:29:08

Dag Wim, iedere dag kijken we uit naar je verhaal. Knappe prestatie ! Buen Camino :-)

Patrick De Block 2018-06-06 22:39:18

Steeds uitkijken naar je verslag. Zal afkicken worden voor jou maar ook voor je volgers 😊. De meet komt dichter bij vandaar de vele wandelaars.

Wim Pede 2018-06-06 22:54:35

Heb je nog wat Cytomax over? :-) Nog een paar keer trappen en je bent er (zo lijkt het op de kaart). Twee dikke duimen omhoog e Besten!

Tim De Wever 2018-06-06 23:27:44

Super boeiend om al je verhalen en avonturen te lezen. Nog veel succes met de laatste paar ritten, het einde komt in zicht nu 😀👍🚴‍♂️💪🏻

Matthias Heyvaert 2018-06-06 23:42:39

Hey Wim, "no pain, no glory" dat is de spirit. Met God en Jezus in de buurt is de pijn hopelijk wel dragelijk... Nog even en je bent in de hemel... Succes nog man!

pieter.op.pad 2018-06-07 08:24:09

Dag Wim, Zoals bij de kids: Is 't nog veir … nee serieus het "einde" komt dichterbij. Gisteren AED-cursus gehad bij S&V, één onderwerp nadien: over "de Wim " en je grandioos avontuur. "Grenzeloos" respect én bewondering, zeker voor de manier hoe je het organiseert. De foto's geven ook een mooie inkijk van de route en bezienswaardigheden onderweg, fijn ! Allez tot morgen, bij de uitkijk van je nieuw reisverslag, terwijl hier nu een felle onweersbui losbarst. Vriendelijke groet, Johan M.

johan muylaert 2018-06-07 08:35:18

God en Jezus ... beter dan de os en de ezel zeker ... ;-)) Super tof om te lezen!! Het moet nogal een belevenis zijn ... nog efkes, besten! Groetjes, Katrien

Katrien De Bruyne 2018-06-07 14:16:57

Wim, je gebruikt nog altijd het woordje genieten in je blog, en dat ondanks de krampen, opgelost met wat voltarengel en extra (magnesium) pillen. Het afleggen van een "saai (?)" stuk wordt positief omdat je een grotere afstand kan afleggen en je voelt je veilig door met God en Jezus op weg te zijn, en Nuno zorgt voor slaapgelegenheid en een lekker pelgrimsmenu... Dat klinkt als back to basics, appreciëren van kleine dingen en niet alles als vanzelfsprekend vinden. Geluk ligt in kleine dingen. Groetjes en behouden rit.

Myriam en Etienne 2018-06-07 16:49:03

Ja het is zeer plezant.Vooral de avond lunch met steeds andere pelgrims.nu aan tafel met een Fransman.Hij vertelt ons dat hij 2 hartaanvallen heeft overleefd. En toch is hij nu 2 jr later de camino aan het wandelen.Een mens is sterk.

Caminowim2018 2018-06-07 20:04:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.