HET EINDE???!!!!!

India, Pondicherry

Beste lezer,
Het spijt mij zeer dat u zo lang met smart heeft moeten wachten om te weten te komen hoe alles gaat met ons en het project. Nou, beste lezer, alles gaat prima. De laatste maand van onze tijd als vrijwilliger in Pondicherry zit erop, en nu zitten wij in een hostel in de hoofdstad van Sri Lanka. Maar voordat ik daarover schrijf, moeten we het nog over van alles en nog wat hebben. Eind januari was het grote Don Bosco feest om het einde van de Don Bosco maand te vieren. De kinderen speelden muziek en voerden dans- of toneelstukjes op. Bijna alle ouders, broers en zussen van de jongens waren er. Voor iedereen werd Biriyani gemaakt, het gerecht dat bij elk feest wordt gegeten. Het was een gezellige dag.
In de maand februari hebben we meer gedaan dan in de maanden ervoor. We hadden spelletjes georganiseerd voor de schoolkinderen. Ze moesten een wedstrijdje doen met een lepel met een limoen erop in de mond. Ook deden we een ballonnenrace waarbij kinderen rug-aan-rug elkaar staan met een ballon ertussen. Ze leken het allemaal erg leuk te vinden.Omdat we nog aardig wat van uw sponsorgeld over hadden aan het begin van onze laatste maand in India, bedachten wij een aantal dingen die we voor het project kunnen betekenen. Zo hebben we verf en penselen gekocht om te schilderen met de jongens. Velen, wellicht allemaal, hadden nog nooit geverfd. Het leek wel magie voor hen toen zij zagen hoe wij van twee primaire kleuren een geheel nieuwe kleur maakten. Naast schilderen met de kinderen hebben Ymke en ik de slaapzalen wat gedecoreerd met verf. We schilderden sterren, planeten, raketten en kometen. Ook zetten we de teksten "GOOD NIGHT" en "SLEEP WELL" groot op de muur. De jongens bleken het te waarderen, wat ons natuurlijk blij maakte.
Alle kinderen kregen ook een outfit die op maat gemaakt was voor hen, gesponsord door u. Dit droegen ze (bijna) allemaal op het Don Bosco feest en vaak erna ook. Vooral voor uitjes is het handig als elke jongen hetzelfde draagt omdat het dan lastig is om ze kwijt te raken.
Zo was het uitje naar Chennai bijvoorbeeld een groot succes. Met de fathers, de brother, de warden en alle kinderen min de oudsten bezochten wij van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat allerlei bezienswaardigheden in Chennai. Ik heb het over half vier 's ochtends opstaan en half twaalf 's avonds terugkomen, maar ondanks mijn vermoeidheid aan het eind was het erg leuk. We gingen naar een museum, een reptielenhuis/dierentuin, verschillende kerken en het strand.
Als laatste hebben wij dankzij u een basket kunnen kopen voor de kinderen. Ik wilde al vier maanden lang mijn liefde voor de sport aan hen overbrengen maar het was nooit duidelijk of het mocht of kon. Nu is er dan eindelijk een, hoewel hij nog niet in elkaar staat. We moesten gereedschappen hebben. Noch hebben wij of het project deze niet, noch hadden wij de tijd om het te kopen. De basket kwam namelijk twee dagen voor ons vertrek naar Sri Lanka aan. De brother zal als het goed is de zaak regelen, dat hoop ik tenminste.
Nu gaan wij hopelijk een leuke reis tegemoet. We zien u heel snel weer, nog minder dan vier weken zelfs.Wij kijken ernaar uit om u weer te zien.

Tot snel, beste lezer.
Geschreven door Nils.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Geweldig Nils! Heel veel plezier deze laatste maand en tot gauw!❤❤❤😘😘😘

Isa 2017-03-07 07:50:22

Geniet nog even lekker van je vakantie!

Marjolein 2017-03-07 11:15:08

Fijn dat jullie zoveel hebben kunnen betekenen voor de kinderen en ze zoveel hebben kunnen bijbrengen! Geniet van jullie laatste maand in Sri Lanka en daarna...naar huis!! Ik kan niet wachten om je weer te zien! Heel veel plezier daar en heel veel liefs van hier xxx mama

Ynge 2017-03-07 12:01:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.