de overtocht

Zweden, Skåne län

Woensdag 27 juni 2012
Kilometerstand 12.046
2 herten, 1 platgereden en 1 levende
Opgestaan om 07.45 uur. Niet met de vogeltjes, die zijn al op. Het is hier niet meer de hele nacht donker. De dagen zijn hier nog lang.
Ina en M10 gaan douchen bij Caroline. Jean en Marijke blijven liever vies. Alles went. We eten wel in alle luxe in het appartement. Caroline is al naar haar werk. Om 09.15 vertrekken we richting de boot in Trelleborg. Onze laatste etappe in Zweden.
Enkele kilometers buiten Skara spot Jean een hertje. We stoppen ook even bij het gebied waar elk jaar duizenden kraanvogels neerstrijken. Ook nu waren er veel vogols, maar ganzen. Geen kraanvogeltijd.
Hoe dichter we bij huis komen (?) hoe gekker TT doet. Voor Helsingborg wil ze ons al binnendoor sturen in plaats van over de autoweg. Wij zijn lekker eigenwijs en luisteren niet naar haar, STOMME TRUT.
Om 14.35 uur staan we in Trelleborg bij de boot voor de overvaart naar Travemünde, over de Oostzee. Inchecken gaat vlot en om 16.20 uur gaan we aan boord. Een indrukwekkend schip: de Robin Hood.
Om 16.45 vertrekken we, het zal zo'n 7,5 uur duren. Jean is weer verdwenen om foto's te maken, de anderen beginnen al met eten. Caroline heeft voor ons een 3-gangen menu gereserveerd. Eten kan tot 18.00 uur, Jean is net op tijd. Dan is het tijd om te lezen, puzzelen, spelletjes op de Asus en om 20.45 voor voetballen: Spanje-Portugal. Uitslag 0-0 en Spanje wint met strafschoppen.
Ondertussen wordt het buiten donker. De eerste keer dat we dat weer meemaken. Valt tegen hoor.
Voordat we aankomen in Travemünde (0.15 uur) gaan we nog even aan dek om de duisternis te aanschouwen en de aankomst in de haven.
Al 20 minuten na het afmeren rijden we van de boot af. We rijden tot voorbij Hamburg en stoppen om 01.45 uur op een parkeerplaats om nog wat uurtjes te slapen. We hebben nu precies 7.000 km gereden.
Nog even een borreltje om de laatste nacht van de vakantie en slapen in de camper te vieren en dan slapen om 02.30 uur.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.