omweg naar Bergen

Noorwegen, Rogaland


Woensdag 13 juni 2012
Kilometerstand 7.762
Beesten zijn op
Om 06.00 uur opgestaan, gezongen voor Marijke en Caroline om 07.00 uur bij het vliegveld afgezet.
07.35 uur vertrokken, op weg naar Bergen.
Geflitst (?) in de Byfjordentunnelen (na Mekjarvik). Lange tunnels..., overtochten met de boot. Wat regenachtig weer, maar het valt mee. We zijn benieuwd naar Bergen, de plaats in Noorwegen waar het het meest regent.
Onderweg bij een tankstation koffie gedronken en brood gekocht. Dit was niet gesneden, dus Jean vroeg of dat kon. De dames overlegden even, ja, het kon. Het brood werd netjes met de hand gesneden. Het paste daarna alleen niet meer in het zakje, maar ach.
Met de boot van Jektevik naar Hodnanes, met de boot van Vage naar Halhjen over de Bjernofjorden, na een uur wachten. Op naar Bergen. Dwars door de stad gereden, maar niet echt een plek gevonden. Daarom een camping in de buurt gezocht, met een groot meer: Haukeland/Bergen.
Om 15.45 uur geparkeerd. Weer een prachtig uitzicht over het meer en de bergen (saai he). Besloten maar eens een rustig avondje te hebben en de volgende dag naar Bergen te gaan.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.