Veelzijdig Sicilië, kom eraan!

Italië, palermo

De eerste uitdaging voor de reis naar Sicilië zit er reeds op, nl. hoe zorg ik ervoor dat er zoveel mogelijk in dat kleine formaat koffer mee kan. Menig vrouw zal het 'probleem' herkennen, de koffer zit vol, en de helft van de stapel kleding en schoenen ligt er nog naast. Waarom dan niet een grotere koffer mee op reis, hoor ik je denken? Op Sicilië gaan we het eiland rond rijden in huurauto's, bagageruimte is daarom beperkt. Trots op mezelf en mijn Travel light koffer formaat en alles wat erin past.

De inhoud ervan komt pas weer tevoorschijn als we in Sicilië zijn aangekomen. Het is donker bij aankomst, dus laten we ons verrassen wat we de morgen bij het wakker worden zullen aantreffen.

We worden getrakteerd tijdens het ontbijt op een prachtig uitzicht over de stad Palermo, gehuld in een strakblauwe hemel en stralende zon. Het beloofd een mooie dag te worden.
We vertrekken rond 9 uur naar Cefalù, ca. ruim een uur rijden volgens de Tom Tom. De rit voert ons door de stad Palermo, waar het verkeer druk is en voor enig oponthoud zorgt, al gauw laten we de stad achter ons en rijden we door prachtige landschappen. De groene bergen en de prachtig gekleurde bouganvilles kleuren het landschap.

In Cefalù bezoeken we diverse hotels en genieten daarbij van de fantastische aanblik op de oude stad, de azuur blauwe zee en het spel van de woeste golven voor de kust. Na deze hotelbezoeken is het de bedoeling om Cefalù te gaan verkennen, iets wat we heel graag doen.

De terrassen nodigen uit om plaats te nemen en letterlijk te proeven aan het Italiaanse leven. Bij restaurant Ragno laten we ons het eten goed smaken, ondertussen genietend van de aanblik op zee en de oude stad. Onze nieuwsgierigheid naar deze plaats neemt toe, Als de innerlijke honger gestild is, wordt het tijd om nader kennis te maken met Cefalù.

De naam Cefalù slaat op een rots met de vorm van een hoofddeksel (hoed) die de stad domineert en waarom het gebouwd is (en mogelijk ook precies de plek waar het stadje ligt, namelijk in het midden van het hoofd van Sicilië). Het telt 14.334 inwoners (2005) en is vooral bekend als vissersplaats.

Lopend gaan we door de vele smalle straatjes, waar was buiten hangt te drogen, winkeltjes zijn gevestigd en waar veel nieuwsgierige doorkijkjes uitnodigen om binnen te kijken.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.