Twillingate en aankomst in Port Rexton, bij Trinity

Canada, Port Rexton

Lekker een beetje uitgeslapen op gelukkig weer een goed bed. Die van de accommodatie hiervoor was toch beduidend minder. Na het ontbijt wat niet veel voorstelde zijn we gaan rijden, een stuk richting de vuurtoren. Van daaruit kun je mooie wandelingen maken, maar helaas het regende en het waaide en het was 2 graden C.
Dat was niet echt lekker op die hoge kliffen. Dus na een kort ommetje en wat foto's terug naar de auto. Vervolgens hebben we de lekkerste cappucino in het Craw's nest gehad. Een heel leuk tentje met een superaardige eigenaar met vrouw en hond. Van hem nog een paar leuke tips gekregen voor Bonavista en St. John's.
Vervolgens nog verder rond gereden en uiteindelijk nog heerlijk geluncht in een seafood restaurantje, die hun laatste dag open hadden voor ze het bordje "closed for the season" ophangen, een welbekende uitspraak in deze omgeving.

Bij thuiskomst in ons hotel hebben we ons nog even vermaakt in de Captain's Pub en vervolgens lekker gegeten met wederom een sopapilla als toetje.

In de tussentijd hebben we ook nog een mooie litho gekocht bij kunstenaar hier ter plaatse, Ted Struckless. Daar zijn we heel blij mee en is straks te bewonderen thuis in onze woonkamer.
Het is een afbeelding van de verhuizing van het huis van zijn ouders, over het ijs, in de jaren veertig. Eenzelfde scene komt voor in het boek Scheepsgeheimen (over Newfoundland), waar al eerder over schreven.
Het huis staat nog steeds in Twillingate, op een heuvel (!), zie bijgaande foto.

Vandaag is het al weer maandag en zijn we op weg gegaan naar Port Rexton vlakbij Trinity. De temperatuur loopt inmiddels op tot zo'n 21 graden C. Grappig is dat, de hele tijd deze temperatuursverschilllen. De plek waar we nu zitten is geweldig. We hebben een prachtig uitzicht omdat we een upgrade hebben. Er zit hier namelijk een filmploeg en Mariëtte wist nog wel te vragen of we dan mogelijk een beroemde acteur of actrice zouden kunnen spotten. Dat blijkt zo te zijn, we zitten hier met Ethan Hawke (heeft o.a. gespeeld met Robin Williams in Dead Poets Society, niet de minst bekende Hollywood acteur! Nu moeten we hem natuurlijk nog wel tegenkomen????

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Het klinkt, en ziet er uit, als een prachtige reis. Leuk om zo van een afstandje mee te genieten. Wij behelpen ons met de ijsvogel in onze tuin...

Martine & Ineke 2015-09-29 20:25:35

Mooie verhalen en weer prachtige foto's, geniet nog van de laatste dagen.

Tineke 2015-09-30 08:46:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.