Van San Juan De Ortega naar Burgos 28,6 km

Spanje, Burgos

San Juan de Ortega is maar een piepklein dorpje, met een grote kerk. Daar werd om 18.00 uur een Pelgrimsmis gehouden die wij niet hebben bijgewoond. De mis is bedoeld om vriendschapsbanden te verstevigen met andere Camino-lopers. Nu is dat een mooie gedachte, echter hebben wij niets met het geloof. En zeker voelen we een band met andere Camino-lopers. Iedere dag sta je tenslotte allemaal weer voor hetzelfde doel, namelijk een zekere afstand afleggen. Niet iedereen gaat naar dezelfde bestemming, dat bepaal je zelf. Sommigen nemen een rustdag wanneer het hen uitkomt. Zij slapen dan meestal in een Refugio. Anderen hebben het vooraf bepaald met of zonder reisorganisatie.

Andrew (dierenarts) verbleef ook in hetzelfde hotel en we hebben gezamenlijk heerlijk gegeten voor slechts €6,50 pp. Het was er erg knus, slechts enkele tafeltjes in een kleine eetgelegenheid. Dat was alles wat er was. Maar gezellig en vers eten. Vooraf nog extra witte asperges ‘to share’. Na een frisse dag, lekker eten mét een glaasje wijn erbij, hup ons bed in. Vervolgens werden wij om 04.00 uur wakker, omdat iemand ergens het ‘hele Kralingse bos aan het omzagen was’ πŸ˜΄πŸ˜‚. Achteraf bleek het waarschijnlijk Andrew te zijn, hij vertelde dat hij waarschijnlijk last heeft van slaapapneu. Hij sliep op de begane grond, wij op de eerste etage (kan je nagaan πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚). Nog wel weer even verder kunnen slapen, maar wij beiden dromen veel tijdens deze vakantie. De geest lijkt tot rust te komen en dat is goed.

Vanmorgen hebben we ontbeten met hetgeen we gisterenavond meekregen. Vervolgens zijn wij vertrokken met slechts 2 graden C, een enorm verschil met eerder deze week. We hadden slechts een fleece vest aan met lange afritsbroek. Er zit dan niets anders op dan flink de pas erin te zetten. Het werd een mooie route vandaag.

Gisteren stegen we naar 1162 meter bij Villafranca en vandaag was ons hoogste punt 1081 meter. De wind was sterk en uit het noord oosten, zeer koud.....

Maar we genoten enorm van de route, kwamen door mooie dorpjes waar we groene thee dronken om enigszins op te warmen. Het eerste stuk liep Andrew met ons mee, maar bij de eerste stop wandelde hij verder om hem veel later weer tegen te komen met een uit Duitsland komende Camino loper van slechts 78 jaar.... en enorm fit. Wolfgang is zijn naam en vertelde veel over zijn leven, wat in zijn jeugd niet over rozen is gegaan. Hij was gevlucht voor de Russen met zijn hoogzwangere moeder toen hij slechts 5 jaar oud was. Toen ik hem vroeg hoe hij zo fit was gebleven, vertelde hij dat hij altijd in beweging was geweest. Hij had marathons gelopen en had aan tafeltennis gedaan. Ook wij hebben de overtuiging dat beweging ons zal helpen om zo lang mogelijk fit te blijven. Tenzij je genen en levenswijze anders bepalen....

Tijdens het klimmen liepen we langs een (voormalig?) militair oefenterrein. We passeerden een koude, winderige hoogvlakte waar een schaapherder met zijn hond een kudde hoedde. De schapen zijn allemaal voorzien van een bel. Het geklingel klinkt van de verte best leuk, maar het wild wordt erdoor opgejaagd. Daar boften wij mee, want we zagen 4 herten de berg afrennen. Zij kunnen wel heel erg hard gaan, maar wat een mooi gezicht!

We zagen andere wandelaars een rustpauze nemen met een warmtedeken. Vonden wij op deze koude plek onverstandig. Een sanitaire stop alleen als het niet anders kan bij zo’n gevoelstemperatuur β„οΈπŸ’¨, maar daar ontkom je niet aan op zulke afstanden 😱 πŸ˜‚.

Op een gegeven moment konden we een keus maken hoe we verder de route wilden vervolgen naar Burgos. De keus viel op de mooiste en meest rustige route. We kwamen langs het vliegveld van Burgos, soort Rotterdam AirPort maar geen vliegtuig gehoord of gezien op een sportvliegtuigje na.

Daarna een heel lang stuk langs de rivier die langs Burgos loopt. De rivier overgestoken en zo kwamen we in het centrum van Burgos. Eerste indruk: mooie stad, veel groen, ruim opgezet en veel te zien. Nu vooral even bijkomen in het hotel na een heerlijke douche met gloeiende wangen van de frisse wind. Tot het volgende blog weer lezers 🧑.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Mooi verslag weer, van een koude doch mooie dag. Dat er nog maar vele mooie dagen mogen volgen.

Paula 2018-10-02 18:03:46

Wat een geweldige reis. Geniet met jullie mee!!!

Rene 2018-10-03 08:49:53

Wel veel verschil in temperatuur, een geval van alles of niks blijkbaar. Kijk weer uit naar jullie volgende blog van vandaag. Veel plezier met wandelen en al jullie wandelmaten.

Yvonne 2018-10-03 13:56:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.