Dag 12 Miyajima Island

Nederland,

Wederom een daguitstap.
Ditmaal met de ferry.
In de JR Pass inbegrepen.
11:10 - 11:20.

De dag begint relatief bewolkt en somber. Vandaag staat er een daguitstap naar het eiland Miyajima op de planning. Wederom een van de uniekste plaatsen in Japan en UNESCO Werelderfgoed.

Het plan is eerst voor langs het 'toeristische' gebied te lopen via de winkeltjes en de tempel en natuurlijk de Torii. Een van de gekendere Japanse Torii foto's komt sowieso van deze plaats.

Na deze heel uitgebreid getrokken en bekeken te hebben, zijn we de eerste tempel gaan verkennen. De tempel op zijn eigen was niet spectaculair. De buitenkant had veel weg van een strandpaviljoen dan van een Japanse tempel.
Maar hij bood zicht op de pagode en de Torii.

De tweede tempel was wel een stuk mooier. Deze bestond uit verschillende delen die altijd Iets hoger lagen. Op verschillende plaatsen kon je wierook en kaarsen kopen en aansteken.

Daarna trekken we hikend naar de top naar het Observatorium van de berg. Alles in totaal ongeveer 4 km van de start van de tocht tot boven.

Tussen de wilde natuur afgewisseld met rotspartijen super om te doen. En al bij al gelukkig dat de dag niet zo heet was. We stonden nat in het zweet tegen dat we de top bereikten.
Een 'leuke' maatstaf om te kunnen zien wie zo zot is al ons om de tocht te voet naar boven aan te vangen of wie de kabelbaan nam en 1 km moest wandelen ipv 4 km...

(En neen we waren niet de enigste die te voet naar boven gingen.)

Na talrijke waarschuwingen onderweg dat er Japanse dodelijke adders zaten, was de uitdaging nog groter om niet te lang te blijven rusten onderweg.

De voldoening van boven te geraken en het prachtige zicht bovenaan maakte alles wel echt de moeite waard!

Het pad was relatief afwisselend en was
half aangelegd met ongelijke trappen. Onze beenspieren gaan nogal ontwikkeld zijn als we terug komen.

De terugtocht hebben we met de kabelbaan gedaan. Mijn enkel dat al voor vertrek parten speelde, had dezelfde tocht naar beneden niet zo leuk gevonden. Plus aangezien de stenen soms slipperig waren en ik zo handig kan zijn... En dan hadden we bovenaanzicht.

Alles in totaal hebben we ons vier uur kunnen amuseren met wandelen. Voor mij soms half klimmen aangezien sommige treden soms te hoog waren voor mij om comfortabel te nemen en ik ondertussen de gasten moest proberen bij te houden. ( Die zich gelukkig wat hebben ingehouden. )

S avonds waren we pompaf alledrie. Eerst gaan opfrissen in het hotel, wat écht welkom was en dan op zoek naar avondeten.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.