Dag 4 Cultuur en geschiedenis

Japan, Tokyo

Eerst hebben we Asakusa bezocht waar de befaamde Sensoji en Tokyo Skytree staat.
In Asakusa vindt je echte rickshaws terug en allerhande kraampjes met o.a. toeristische producten alsook specialiteiten.
Een van de twee grote toegangspoorten is de Kaminari Gate vanwaar de Nakamise shopping straatjes lopen richting de tempelgronden.

De Sensoji Temple is de "hoofdattractie" en is een van de oudste tempels. Hier kan je het geloof belijden en op zoek gaan naar je geluk.
Een korte blik geworpen op de Dempoin Temple die niet meer open is voor publiek maar deel uitmaakt van de tempelgronden.
En dan via de Shin Nakamise Shopping straat richting de Tokyo Skytree gewandeld.

De Tokyo Skytree is het grootste gebouw in Japan en het tweede hoogste ter wereld in de tijd van de bouw van het complex. Aan de voet kan je een groot shopping complex vinden met een aquarium eraan. Het kost 2060 ¥ voor tot het eerste observatie dek te gaan waar je dan de toeslag betaalt voor hoger te kunnen.
We hebben een bezoek in de Skytree zelf maar geskipt en zijn verder de omgeving gaan verkennen.

Verder hebben we een bezoek gebracht aan het Edo Tokyo Museum. Hier kan je de geschiedenis van het oude Tokyo zien, de overgang en het nieuwere Tokyo. Je vindt de permanente expositie verspreid over twee gigantische verdiepingen. In totaal zijn er acht verdiepingen ongeveer met een tijdelijke expositie, restaurants etc.

's Avonds zijn we iets gaan eten in de omgeving van Yurakucho. Daar hebben de jongens Kirin beer geproefd en ik een van de plaatselijke dranken: Kaku High Ball.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.