Van Sedona tot aan San Diego

Verenigde Staten, USS Midway

Sedona, Hooverdam, Las Vegas, San Diego

We hebben er al wat km's op zitten. Toch voelt het niet zo, we doen alles in een voor ons zo relaxt mogelijk tempo. We stemmen af wat voor ons allebei goed voelt en na zo'n anderhalve maand op weg voelt het nog steeds allemaal goed.
In ons voorgaande verslag zijn we gebleven bij: "onderweg zijn naar Sedona".

Zondag 22 mei 2016 - Sedona Campground
Net voor Sedona vinden we een Campground die voldoet aan wat wij leuk vinden. Een plek in het bos, van de doorgaande weg af én aan een stromend beekje. Een heerlijke plek! We leggen het gelijk voor 3 nachten vast aangezien de weersvoorspellingen er goed uitzien. Douchen kan 2 km verderop bij een andere Campground dus prima te doen. We moeten daar munten kopen om te kunnen douchen. We duiken samen de invalide douche in. Die is groter en daarbij we moeten nog een tijdje reizen, dus besparen we op die dingen als we kunnen. En, eigenlijk ... is het gewoon leuker :-)

We zijn weer in een waanzinnige omgeving beland (nogmaals dank Bas Noij voor deze super tip!). Van de bossen komen we in een omgeving met rood zand en rode rotsen terecht, deed ons een beetje denken aan Arches Ntl Park. Het stadje Sedona zelf is volledig ingericht op toeristen: veel winkeltjes, restaurantjes en touroperators.

Terwijl Harrie de volgende cowboy hoeden aan het passen is en hier allerlei advies over krijgt, ziet Tham een helikopter-rondvlucht-aanbieding voor $49 (dit bedrag was voor z'n tweeën terwijl elders deze vluchten zo'n $240,- pp zijn!). Dat is wel erg goedkoop, dus even wat info ingewonnen waarom het zo goedkoop zou zijn. Het bleek dat je naar een 'Time Share' praatje van zo'n 90 minuten zou moeten om deze aanbieding te krijgen. Wij hebben geen haast met onze 5 maanden-trip, dus is dit aan ons wel besteedt. Daarbij hadden we nog nooit zo'n verkoop-verhaal meegemaakt, dus kom maar op! De man met wie Tham had gesproken kon regelen dat we morgen met de laatste vlucht - bij zonsondergang - mee konden. Super!

Maandag 23 mei 2016 - Time Share
We hebben een heerlijk rustige ochtend gehad, klaar voor de Time Share experience!
Om 14:00 uur moeten we ons melden bij een luxe Golf Resort. Nadat we ons gemeld hebben bij de receptie mogen we plaats nemen in de wachtruimte. We zijn niet de enigen... We krijgen allemaal een sticker waar we onze naam op moeten schrijven en die we op onze shirts moeten plakken.

We worden geroepen door 'onze salesman' Dyke. Al snel weet hij dat we geen Amerikanen zijn, op Bonaire wonen en op reis zijn voor 5 maanden. Lastige klanten om dit product (vakantie weken kopen, punten/spaarsysteem) aan te verkopen. Hij heeft wel alles uit de kast gehaald. We krijgen te zien hoe zo'n programma werkt, een rondje over het terrein met een golfkarretje, rondleiding in een volledig ingericht appartement en het allerleukste voor ons was om te zien hoe ze je door allerlei verkooptechnieken toch proberen te overtuigen waarom het voor ons nou zo gunstig zou zijn om hier aan te beginnen. Nadat Dyke klaar was met zijn verhaal en wij uiteindelijk ons antwoord mochten geven, nee dus, kregen we de volgende man. Die kwam vragen of alles naar wens was geweest, of Dyke alles goed had uitgelegd en jawel, met een nog scherpere aanbieding die alleen nu geldig was. Ook dit konden we prima weerstaan. En wederom erg leuk om deze 'getrapte' verkooptechnieken in praktijk mee te maken.Na ruim 2 uur stonden we vervolgens buiten met ons vliegticket in onze hand.

Aan het einde van de middag stappen met nog een ander stel de helikopter in. Har mocht voorin bij de piloot. We krijgen een geweldige rondvlucht boven Sedona, wat een top dag! En Tham is dankzij de pilletjes niet ziek geworden, dus we hebben allebei genoten van deze ervaring!

Dinsdag 24 mei 2016 - Open Mic
Na een lunch in Sedona zijn we gaan hiken. Har begint al het wandelen BIJNA leuk te vinden :-) Wederom hebben we weer waanzinnig uitzicht op alle rotsformaties en het diverse landschap. Aan een picknicktafel kijken we naar de zonsondergang en genieten we van vers stokbrood en de oude kaas die de zus en zwager van Harrie voor ons hadden meegenomen naar Bonaire (nogmaals dank Gerrie en Ron! We hebben er meerdere dagen extreem van genoten)

We hadden gekeken of Harrie hier in de buurt nog ergens kon gaan optreden. We werden verwezen naar het Italiaanse Restaurant, Vino di Sedona. Helaas zaten ze al volledig volgeboekt deze dagen. Wel kon Har mee doen aan de " Open Mic" avond.
Een geheel nieuw iets voor Har, dus besloten we eens te gaan kijken. We bestellen een fles wijn en maken kennis met de man die de avond regisseert. Hij verteld ons dat iedereen 3 nummers mag doen en nadat iedereen geweest is beginnen ze weer van voor af aan.

Har doet het super leuk en de mensen komen zelfs met verzoekjes. Helaas moest hij na 3 nummers ophouden en was de volgende aan de beurt. De man die hier wekelijks zijn gig heeft was na hem aan de beurt en was aangenaam verrast. Na zijn nummers kwam hij vragen of Harrie morgenavond ook wilde komen optreden samen met hem.
Helaas ging dat vanwege onze planning niet lukken, was natuurlijk wel een super leuk compliment!

Na meerdere optredens (die overwegend dramatisch slecht waren) begonnen we weer van voren af aan. Nu mocht iedereen maar 1 nummer spelen en dan weer een ronde. Wij waren ondertussen wel een beetje klaar met het Love, Peace, Happiness, We love you all, Ubud (Bali) gevoel en besloten lekker naar onze Campground te gaan.

Woensdag 25 mei 2016 - Hooverdam & Vegas
Las Vegas Baby, here we come!!! Onderweg hebben we eindelijk weer een beetje internetbereik. Las Vegas is onze volgende plaats en we willen wel ergens slapen. Onderweg kan Tham dus het internet afspeuren voor de goede aanbiedingen. Na even wat zoeken vind ze een hotel midden op de strip van Las Vegas voor 2 nachten inclusief alle tax etc. Voor $133,- via Booking.com. Har denkt er het zijne van, eerst zien dan geloven of het echt zo is.

Eerst een stop bij de Hoover Dam. Een mooie herinnering van Har die hij heeft van toen hij met zijn ouders en broers & zussen hier was toen hij 14 jaar was. We rijden er eerst 'overheen' via de snelweg/Memorial bridge. Er zijn wat jaren verstreken dus er is heel wat verandert sinds die tijd. Er is een memorial stuk bij gekomen van iemand die tijdens het bouwen is overleden. En de oude route er naar toe is afgesloten. Een nieuwe weg is aangelegd. Beneden is een restaurant en parkeergelegenheid voor $10,- per auto. De Tour hebben we overgeslagen. Ieder uitzichtpunt van alle kanten hebben we bekeken en zijn we gestopt daar waar het mocht. Ook het aangrenzende meer en de daarbij behorende uitzichtpunten hebben we gezien. Een 'checker' op de zogenoemde lijst, mooi om gezien te hebben.

We rijden Las Vegas in. Een drukte van belang, wat een mensen, wat een verkeer, prikkels in overvloed, nu al! We komen aan bij ons hotel: Flamingo Hotel, compleet in Caribische sferen! We voelen ons direct een beetje thuis. De reservering is binnengekomen, alles klopt. We zitten op de 9e etage met uitzicht op het mega bekende Caesar Palace en schuin tegenover de super bekende Bellagio-fontein. Bizar!!! We gaan de strip op en kijken onze ogen uit! We eten wat, zien de fonteinen van het Bellagio en wandelen vervolgens weer verder. Er is zoveel te zien!
Uiteindelijk komen we midden in de nacht volledig uitgeblust aan in ons hotel. Wat een plek!

Donderdag 26 mei 2016 - Vegas & Blue Man Group
We slapen wat uit na ons uitstapje van vannacht. Vanuit ons hotel kunnen we voor 24 uur een monorail ticket kopen. Met de monorail gaan we richting het Luxor (wat ook volledig gebouwd is als een piramide in complete Egyptische stijl) en kopen tickets voor vanavond voor de Blue Man Group. Tham heeft ze in NL gezien en vond het waanzinnig. Nu een nieuwe show en in deze omgeving is natuurlijk top!

We hadden de late show van 22:00 uur. En het was super! Humor, muziek, de kleuren alles klopte! Allebei hebben we ervan genoten. Hierna zijn we wat gaan lopen en namen vervolgens de monorail naar de andere kant van de strip. We lopen naar 'The Stratosphere'. Hier zijn - bovenop deze gigantische toren - diverse attracties waaronder een rollercoaster. We hebben gekeken en uiteindelijk besloten om het niet te doen. De prijzen zijn a la Las Vegas en dat hadden we er nu niet voor over. Wederom komen we midden in de nacht aan in ons hotel en duiken alweer overprikkeld ons mega Kingsize bed in.

Vrijdag 27 mei 2016 - Vegas & Fremont Street
TIP: Voor pintransacties betaal je vaak een flink bedrag (3 tot 7 dollar per transactie) en vaak ligt je maximum opname-bedrag niet erg hoog. Hier in Las Vegas kan je hoge bedragen pinnen en is bedrag van je pin-transactie gelijk aan elders. Ook bij ATM's bij de banken zelf (zoals de Chase) kun je relatief goedkoop pinnen ($3,- voor opname van bijv. $ 700,-)

Op vrijdag staan er overal flinke rijen bij de hotel-recepties in Las Vegas. En de kamers zijn ook aanzienlijk duurder dan doordeweeks. Voor het uitchecken en het terug krijgen van onze cash-borg moesten we dus ook in een rij staan. Aangezien deze rij echt niet normaal was werd Har licht geïrriteerd. Dit voelt net als wachten in een restaurant terwijl je wilt betalen. Dus Har maakt een een manager erop,attent dat dit echt geen fatsoenlijk systeem was en dat we graag onze weg willen vervolgen en niet pas na 1uur of langer in de rij te staan (aangezien de rij voor het inchecken ook de rij voor het uitchecken was). De manager begreep de term 'costumer-satisfaction' en zorgde er voor dat we ' zijdelings ingeschoven' direct werden geholpen en zo onze weg zonder verder oponthoud konden vervolgen.

Er waren nog een aantal dingen te zien voordat we weg zouden gaan. We beginnen bij het hotel & casino "The Venetian". Het is net alsof je in Venetië bent. Ze hebben zelfs gondels (overigens: het gondel-rondje dat je maakt slaat echt nergens op, voor 10 à 13 minuten betaal je $24,- p.p óf $96,- voor een privé gondel)

Ook "Caesar's Palace" is compleet gebouwd in de stijl van de Romeinen. We kijken onze ogen uit aan de speltafels. Het geld wat er neergegooid word in een paar seconden. Ongelofelijk! We zijn beiden geen gokkers, dus het gokken doet ons allemaal niets al die lichtjes en geluidjes en alle speltafels die er zijn. Super leuk om gezien te hebben en daar blijft het verder bij.

Ter afsluiting gaan we naar Fremont Street. Daar waar Las Vegas ooit begon. Naast wat casino's vind je er een hoop straatmuzikanten, artiesten en idioten. Allemaal proberen ze een paar dollar te verdienen met hun 'act'. Van Elvis tot toples vrouwen, mannen in luiers of in een string, Spider-Man of Minions, je kan het zo gek niet bedenken of je kan er tegen een kleine vergoeding mee op de foto. Ook hier keken wij onze ogen weer uit. Na de licht show in het overkoepelende dak vonden we het mooi geweest en besloten we verder te gaan richting Death Valley.

We rijden in niemandsland richting Death Valley. Nauwelijks mensen op de weg.
Onderweg stoppen we in een berm en zetten de auto uit. Je hoort... Niks.... Stilte.... Omhoog kijkend een waanzinnige sterrenhemel, geen licht vervuiling van een stad, compleet donker. Wauw!!! We komen aan het einde van de avond aan en parkeren onze RV bij het Visitor Center in Furnace Creek. Dit heet niet voor niets zo. Mijn god wat is het warm. Ook nu net voor middernacht. En geen zuchtje wind. Binnen no time ligt Har te ronken, out of order! Hij was kapot van de lange dag en het rijden. Voor Tham werd dit een hele lange, warme nacht.

Zaterdag 28 mei 2016 - Death Valley & Joshua Tree
Tham heeft amper een oog dicht gedaan, om 06:30 uur als Har (eindelijk) zijn ogen open doet maken we al aanstalten om snel te vertrekken. De droge warmte (lees hitte) is intens. Nu al. En de dag moet nog beginnen. Bij Furnace Creek betalen we de jackpot voor een kleine zak ijs ($4,99 excl tax) en worden we wederom teleurgesteld in de Amerikaanse koffie, blêh! Niet gek dat je die op veel plaatsen gratis krijgt en ook alle refills :-)

Death Valley is wederom een plek op je checklist. We bekijken de Golden Canyon, Badwater Basin, rijden de Artist Drive & Artist Palette. Lopen over de 'bekende' zout-vlakte (op afstand denk je steeds dat het verderop steeds witter zal worden, zodra je daar aan komt zie je dat het ook bruinig is met zand en kuilen in de oppervlakte dus witter zal het niet worden)

We rijden 45 km terug over de weg waar we gisteravond ook over zijn gekomen. We zien diverse kleinere wervelwinden met stof. Bizar gezicht iedere keer. In the middle of (less then!!) nowhere komen we in Baker Nevada. We maken een tussenstop hier om te lunchen bij een Grieks restaurant genaamd "The Mad Greek". Heerlijk een broodje Gyros. Al smaakt het toch niet zoals in NL.

Vanuit Nevada rijden we de staat Californië in. Omringd door bergen met zand, zand en nog eens zand. Tham is de omgeving helemaal zat, ze kan geen woestijn meer zien.

Gelukkig komen we uiteindelijk in de middag aan in het volgende National Park; Joshua Tree park. We rijden door het park heen, bekijken deze bijzondere PLANTEN (de naam zegt wat anders dan dat het eigenlijk is). Om de benen te strekken doen we nog een korte hike. De Barker Dam Trail. Helaas was er geen water wegens de droogte, dus de dam stond een beetje droog. Wel een mooie wandeling en wij konden weer wat klauteren op de rotsen wat erg leuk blijft.

Bij een bezoek aan onze favo winkel, de Walmart, hebben we goedkoop een warme halve kip kunnen kopen en in de auto op zitten peuzelen (Tham heeft Har even een lesje gegeven hoe je een kip goed kan kluiven). We besluiten hierna dat we nog gemakkelijk een stuk kunnen rijden. Dus hop, op richting San Diego.

Een aantal km voordat we er daadwerkelijk zijn vinden we een Rest Area. Wegens Memorial Day (dit is een lang weekend vd Amerikanen) is het mega druk op de parkeerplaats. We vinden met onze eigen RV uiteindelijk een plekje tussen de grote vrachtwagens in en duiken ons bedje in.

Zondag 29 mei 2016 - San Diego & La Jolla
We hebben een super goede nacht gehad. We gaan op weg richting San Diego, via allerlei kustplaatsen: Carlsbad, Encinitas en Torrey Pines. Opvallend is wel dat zodra we de kust zagen het bewolkt is. Hebben wij dat?! Zo verlangt naar de kust, zee, strand en zon! Helaas! Die zon kon er door al die dikke bewolking niet doorheen komen. Toch maken we een stop bij een strandje, pakken onze Walmart stoeltjes uit en beginnen vanuit de auto koffie en ontbijt te maken. Ons krijgen ze er niet onder, vestje aan en zitten maar. Zodra alles erin zit lopen we richting het water. Nope, onze 'Caribische voetjes' gaan niet het water aanraken vandaag, daar is het écht te koud voor. We kijken vol verbazing naar mensen in korte broeken, t-shirts en zomerse jurkjes op het strand. Dat is voor ons hier nog niet weggelegd.

We komen aan in "La Jolla" (spreek: La Holaa). Voor iedereen die deze kant op komt een aanrader! Je kan namelijk het strand op waar de zeehonden lekker liggen uit te rusten, aan het spelen zijn of zien hoe de rangorde-bepaling van de jonge mannetjes zeehonden eraan toe gaat. De lucht is werkelijk waar niet te harden! Er zijn geen hekken dus je kan letterlijk naast ze neer knielen. Bedenk wel, het zijn (wilde) dieren. Je bent in hun omgeving te gast en zo behoor je je dus ook te gedragen. Wees alert want ze kunnen bijten of je aanvallen.

Voordat we bij de zeehonden waren aangekomen had Tham een portemonnee op de grond gevonden. Hier zaten allerlei pasjes in, geld en rijbewijs. De knul van 21 jaar zal flink gebaald hebben dat hij hem kwijt was geraakt. Gelukkig viel de portemonnee in onze handen. Op onze telefoons gekeken waar het dichtstbijzijnde politiebureau was dat geopend was op zondag, hetgeen in San Diego bleek te zijn. Geen politie op straat in dit drukke toeristische dorp te vinden. Aan de plaatselijke beveiliger gevraagd waar we heen konden gaan. Die hielp ons een beetje op weg.

Van de zeehonden zijn we even naar een barretje gelopen waar wat live muziek was. Na een borrel en een hapje gaan we toch weer verder met de portemonnee. We vinden een bankpas met naam en nummer, helaas konden we de pas alleen maar blokkeren en niet in contact komen met de eigenaar. Ook FB geprobeerd maar helaas. Dus rijden we een stuk en komen bij een politiebureau. Via een intercom praat een agent met ons en krijgen we de instructie om de portemonnee achter te laten op de balie zodra ze de deur voor ons openen. We schrijven op een visitekaartje snel onze gegevens en hopen maar dat het toch bij de eigenaar terecht gaat komen....

We vinden gelukkig weer een YMCA waar we gratis mogen douchen en belanden hierna in Garnet Street. Een leuk sfeervol straatje met barretjes en wat restaurantjes.
Na een heerlijke Tom Ka soep bij de Thai gaan rijden we weer naar de Rest Area van afgelopen nacht waar we heerlijk ongestoord kunnen slapen.

Maandag 30 mei - San Diego & USS Midway
Vandaag is het Memorial Day. Een gedenkdag waarop de gesneuvelde Amerikaanse militairen herdacht worden.
Wij gaan geheel in stijl vandaag een bezoek brengen aan de USS Midway Aircraftcarrier; nu een museum. Een groot schip dat van net voor WO2 tot 1992, net na Desert Storm gediend heeft. Alles staat vandaag in teken van Memorial Day. De Veteranen zijn aanwezig bij het schip, engine rooms en op het flight deck bij de vliegtuigen die zij hebben bestuurd. Heel bijzonder allemaal. Als je zo rondloopt en deze mannen ziet probeer je te beseffen dat een aantal jaren geleden zij hier rondliepen, dit was heel lang hun thuis, bizar!

We gaan naar El Cajon. Hier slapen we op het terrein van de Target supermarkt, een andere grote Store die tot laat open is.

Dinsdag 31 mei 2016 - Eddie Bauer & Taylor Guitars
In de ochtend gaan we naar een Eddie Bauer store die hier in de buurt moet zijn. Harrie heeft wat pech met de broeken die hij gekocht heeft. Het nadeel is wel dat we steeds met méér de deur uit gaan als we de winkel uitkomen... Bij aankomst blijkt het een Outlet Store te zijn én ze hebben vandaag 50% korting op de gehele collectie. Harrie glimt van oor tot oor, this is his lucky day! :-)We ruilen de broek, kopen nog veel meer spulletjes en zijn net op tijd voor het volgende programma onderdeel. Had ik al genoemd dat het His Lucky Day was?!?

We komen aan bij de Taylor Factory. Voor de niet kenners onder ons, dit is een TOP-gitaar merk... En wij zijn bij de fabriek! Here we go... His Day, I told you before...

Zelfs voor iemand die geen gitaar speelt is dit echt een aanrader! Je krijgt (geheel gratis, we blijven Duchies & backpackers hè!) een rondleiding door de Taylor factory. Van het stukje hout tot aan de gitaar en alles er tussenin krijg je te zien. Op een enthousiaste manier vertellen ze dit en laten ze dit aan je zien. Hierna begint het muzikanten-feestje pas, want dan mag je spelen op alle gitaren die ze hebben hangen. En dan weet je het, je kent 'm al langer dan gisteren... Hier zit je nog wel even.... Nog even... Nog heel even.... De volledige groep waarmee je de rondleiding had is allang de deur uit... Nog een gitaar, nog eentje dan en dan of even deze horen...

En dan eindig je met... juist... bijna de duurste... Die klinkt toch het beste... We nemen het op, luisteren het, nemen nogmaals een stukje op en luisteren nog eens... Dit is toch wel de beste hè Tham? Oh, oh......

Gelukje voor mij, je kan de gitaren hier niet kopen :-). Na een lange tijd luisteren, proberen en nog eens luisteren zijn we het er wel allebei uit dat de Taylor 916 CE Rosewood met arm-rest wel het beste klinkt en voldoet aan Har zijn eisen, zijn nieuwe 'workhorse'. We gaan sparen en vragen Theo om zijn ogen en oren open te houden voor een aanbieding.

De dag is bijna voorbij als wij eindelijk buiten zijn (gelukkig werd het gitaarspel en de zang van Harrie gewaardeerd door de winkelbediendes :-). We stoppen om ergens wat te gaan eten en zien een goedkope aanbieding voor massages. Aangezien het Har zijn dag is mag hij eerst. Na nog geen 45 min. komt hij zwaar teleurgesteld de wachtkamer binnen. Het was een scam! De Thai Thai pop voldeed aan geen enkele massage eis, een beetje heen en weer gewrijf en verder telefoneren en andere bezigheden. Ze betaalt vervolgens eens gedeelte terug en vraagt dan nog doodleuk of Tham op de tafel plaats komt nemen. No way! Pasa Bon nochi, ayo! Wij gaan er vandoor en gaan richting Los Angeles. Waar we in Burbank belanden om te slapen.

Waarover in ons volgende verslag meer :-)

Dikke Brasa van ons allebei X












Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Leuk! Leuk! Leuk! Leuk! 😃

Dewi 2016-06-27 10:00:26

Lieverds, alles in vogelvlucht gelezen omdat het een lang verhaal is maar 1 ding is zeker; jullie maken genoeg mee en genieten volop! Blijf vooral lekker samen douchen, maak veel muziek, doe waar je blij van wordt, kijk je ogen uit en denk af en toe nog eens aan mij! Haha! Wish you all the best and a safe trip! Dikke smakkert van mij!

Laura van der Vlugt 2016-06-27 12:55:38

Hiiiilarisch!! Niks voor mij al zal dat geen verassing zijn (o.a. LA). Onwijs goed dat jullie het zo goed doen samen. Weet je zeker dat Thammie geen toekomstig schrijfster is? Fijn en erg bedankt voor jullie verhaal. Liefs. Marco.

Marco 2016-06-27 21:19:16

Wat heerlijk weer zo'n mooi verslag te lezen en om te horen dat alles goed gaat, blijf genieten en zo schrijven. Liefs jullie mamaloe

esther/mamaloe 2016-06-29 13:19:44

wat een mooi verslag weer , blijf maar heerlijk genieten van alles xxxx

maarten en stina 2016-06-30 13:50:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.