Omgeving verkennen

Indonesië, Nusa Tenggara Barat

Na een eenvoudig onbijt een geweldige wandeling van 3 1/2 uur met onze gids door de rijstvelden gemaakt. We liepen vooral over de kleine dijkjes tussen de rijstvelden. Geweldige uitzichten. De Rinjani ziet er ook indrukwekkend uit. Dat gaat een flinke klim worden. Veel uitleg gekregen over de vruchten. Een slang gezien die net een kikker had gevangen. Helaas daar geen foto van kunnen maken. Ook indrukwekkende spinnen, niet giftig, gezien. Gezellig bij de locale bevolking in de kampongs langs geweest. Volgens mij vonden ze de stroopwafels wel lekker. Flink wat foto's gemaakt. Zij ook van ons. De gids heeft ons laten zien hoe een rieten mandje gemaakt kan worden. Sommige duiven hebben een fluitje om hun nek zodat ze een mooi geluid maken als ze vliegen. Klinkt inderdaad mooi. De wandeling eindigde bij een ijzersmederij waar een gong hing. Een klap op gegeven en die klonk heel mooi. Ik had hem graag meegenomen.

Na de wandeling zijn we gaan eten bij de locale bevolking. Dat bleek onze gids te zijn. Vlak nadat we er aankwamen kwamen er nog 2 grote groepen eten. Het eten was heerlijk. Gemaakt door zijn vrouw. Ook zijn dochter en een zoon hebben we gezien. Op het dak van zijn huis heeft hij een geweldig uitzicht over het dorp.

Na 2x thee gedronken te hebben kwam er een neef van de gids binnen. Dat bleek 1 v.d. gitaristen van gisteren te zijn. Vervolgens heeft weer een andere neef van de gids de weverij-stappen laten zien. Dit dorp is het weefdorp. Nog even bij de shop van een andere zoon langsgeweest en daar een Rinjani t-shirt voor Frank gekocht. De gids had daar wat handschoenen opgehaald voor de trekking.

Vervolgens naar het pottenbakdorp. Daar ook de verschillende stappen van het maken van het aardewerk gezien. Iets in de winkel (soort coöperatie) gekocht.

Na een korte stop voor het fotograferen van tabaksplanten weer bij het hotel aangekomen. Even wat gelezen en gedoucht daarna weer gaan eten bij de buren. We eten wat af. Daar kunnen we ook ons shotje digitale verslaving nemen. De wifi van het hotel werkt niet.



Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Superleuk om jullie zo te volgen en wat n prachtige foto's........

Sandra 2016-07-26 13:32:31

Wat een heerlijk allemaal. Dat wordt weer wennen thuis.

janenria 2016-07-26 18:53:02

Heel divers jullie reis tot nu toe. Geen last van insecten?

Renée de Kreek 2016-07-26 21:41:53

Hey avonturiers! Net weer even bijgelezen, liep een weekje achter! Wat een harstikke leuk reisverslag incl foto's! Wat zijn jullie druk, dapper en actief 😅!! Richard: hardlopen?? Really?? Je bent op vakantie man, hoe heet en vochtig is het daar wel niet?? Wat een beest ben jij 💪🏼!! Het eten ziet er inderdaad allemaal heerlijk uit en wat een fantastische hotels! Geweldig om zo beetje met jullie mee te kunnen genieten! Heel veel plezier nog xxx

Liesbeth 2016-07-28 20:46:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.