Sidemen

Indonesië, Bali

Na een natte nacht met veel bliksem, onweer en regen, werden we wakker met frisse zin. Lieke had helaas pijn aan d'r stuitje door het slechte bed maar met mama ging het al beter. Na een douche met de huisslak gingen we naar het ontbijt. We hadden voor het eerst geen buffet maar konden kiezen uit een aantal opties. We genoten van toast, ei, thee, pancakes en bananen/orange juice. Toen we terug liepen naar ons enorme mansion, zagen we hoe mooi de omgeving was. Daarna ons klaarmaken voor een wandeling door het dorp. We kregen bij de receptie een plattegrond die we konden gebruiken om een route te lopen. Die ongeveer 3 uur zou duren. We gingen om 11 uur weg dus het zou al snel warm worden.
Het was een mooie route. We hebben genoten van de omgeving. Mooie rijstvelden. Helaas was het oogsttijd zodat de sawa's er niet bij lagen als in de folders. De oogst (rijst, kruidnagel, pelpinda's) werd op straat gedroogd. Leuk was het wel om alle die verschillende soorten oogst te zien.
Tijdens onze wandeling gingen de scholieren naar huis. Een optocht van een giga hoeveelheid scooters. We liepen op een soort scooter highway. Met uitzondering van 2 meisjes onder een paraplu. Heerlijk giebelend wandelden zij naar huis.
Onderweg kwamen we een hangbrug tegen. Hij zag er niet heel stevig uit en bewoog lekker mee. Leuke foto's gemaakt.
De terugweg over de stroom was lastiger. Daar waren ze de brug aan het vervangen en moesten we over een tijdelijke bouwsel. Kostte ook nog eens 10.000 rupiah's per persoon. Wel voor de hele dag. Tijdens onze gehele wandeling steeds gedag gezegd tegen de plaatselijke bevolking, zo hartelijk allemaal, de kindjes zagen ons al van ver. Supermooie route, veel gezien.
Vlak voordat we bij het hotel aankwamen nog even een restaurant uitgezocht voor lunch, lekker gegeten. Thuis aangekomen eerst gedoucht want zweten doe je hier wel, daarna lekker het zwembad in.
Richard heeft nog even gechilled en daarna rennend het rondje nog een keer gedaan. Die stijle hellingen waren best wel zwaar en het zonnetje was gaan schijnen en de wind was gaan liggen. Met een doorweekt shirt een klein uurtje later weer terug. Voor 8,7 km best wel langzaam.
's Avonds lekker in de buurt wezen eten bij Dwi Mertha. FREE DISERT! Frank wilde helaas niks :(
Onze eerste malariapil genomen.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Leuk verslag! Jullie zijn toch niet in het regenseizoen? Mooie foto's ook

De kreekjes 2016-07-22 22:39:55

Ik dacht, ff kijken naar dat linkje. Superleuk zeg. Mooie foto's. Ik blijf jullie volgen en ben benieuwd naar wat nog gaat komen

Broertje 2016-07-22 23:31:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.