Eerste dagje Parijs. 0km op de fiets. Wel metro en lopen

Frankrijk, Ivry-sur-Seine

Gisteravond hebben wij bij de Italiaan verderop in de straat gegeten. En dat is best uniek in deze wijk want wij zitten hier in de Aziatische wijk. In een straal van meer dan een kilometer is het allemaal Aziatisch eten.
Na het eten de bar ingeweest en die staat voor vanavond weer op de planning.

Vanmorgen hebben we proberen uit te slapen en is redelijk gelukt.
Om 10 uur waren we al op ontbijt en dat is onder bij de receptie. Als je komt moet je dat daags van te voren aangeven en betalen. Voor een hotel met 200 kamers was het erg rustig.
Ik moet zeggen dat het ontbijt goed was. Buffet met croissantjes, chocoladebroodjes, allerlei drinken en je kon je eitje zelf koken in een soort frietpan met kokend water.

Na het ontbijt even terug naar de kamer en toen zijn we snel vertrokken naar Parijs centrum.
Eerst maar eens naar de metro en hebben wij 2-dagen kaartjes gekocht.
Hiermee zijn we als eerste naar Bercy park gegaan. Waarom Bercy park? Omdat we daar as maandag op de FlixBus naar huis stappen en iedereen zegt dat het lastig te vinden is. En het was ook lastig te vinden. Ondanks dat er mss wel 40 bussen stonden van BlaBla tours, FlixBus.. Gelukkig hebben we dit gedaan zodat we maandag minder in de stress schieten.
Vanuit Bercy park hebben we de metro gepakt naar Arc de Triomphe.
Wat een toeristische attractie zeg. Mooi maar ook knetter druk. Onder de rotonde ligt een wandel tunnel om bij de boog te komen.
We zijn er gaan kijken en het is erg mooi en in superstaat van onderhoud. Er stond een lange rij mensen voor de kassa en we zijn maar niet naar naar binnen en boven gegaan.
Wat erg opviel is dat er veel, maar ook erg veel politie was. Er waren ook veel supporters van Liverpool en Real Madrid. Jah vanavond is de champions Leage finale in Parijs. De aanpak van de politie daar is dat ze gewoon met de supporters in gesprek gaan. En als er echt wat aan de hand is zijn ze er ook. Bij een kroegje zat het hele terras vol met Liverpool fans en de politie kwam daar aanrijden met 5 auto’s tegelijk en van elke auto gaan de 4 deuren tegelijk open en stappen de agenten eruit. Daar staat opeens wat. Best indrukwekkend.
Na de Arc de Triomphe zijn we de Champs Elysees opgelopen en hebben daar ergens geluncht. Best duur als je voor een cola bijna 9 euro mag afrekenen. Een 25cl biertje was net zo duur.
Van hieruit nog naar de Notre Dame geweest. De restauratie na de brand van een paar jaar terug is in volle gang. Op de schuttingen rondom zijn wat foto’s van de vordering te zien.
Het is een heel geloop geweest dee dag en wij zijn op tijd terug naar het hotel gegaan.
Daar heb ik nog gekeken of ik de Eiffeltoren kon boeken voor skip the line met gids erbij. Yes dat is gelukt.
Ruim voor vertrek thuis had ik dat ook gedaan maar deze was een paar dagen terug geannuleerd door die tour operator. Hopen dat deze wel kan doorgaan. Zondag 19:30 uur is het.
Ik zit nu op het dakterras van het hotel in het zonnetje dit te schrijven. Dadelijk gaan we uit eten en maak ik het verslag af.

We hebben net gegeten en zijn naar het kroegje van gisteravond gegaan.
De barman herkende ons en wij kregen een “box”. 2 plaatsjes vooraan bij het scherm zijn nog vrij en wij werden daar door hem neergezet. Met een karmeliet pint vanuit het happy hour (steven, niet Brent hoor) kijken we de wedstrijd. Brent heeft zijn Liverpool shirt niet aangetrokken.
Het is nu 1-0 voor real.
We gaan zien wat het uiteindelijk wordt.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat mooi dat jullie een beetje tot rust zijn gekomen. De arc de triomphe en champs elysees zijn afgestreept, nu nog de eiffeltoren morgen! Even cultuur opsnuiven en genieten van de Franse cuisine (en dames), al is 9 euro wel heel veel voor een colaatje, in Nederland kan ik dat voor 70 cent regelen speciaal voor jullie. Maak er morgen nog een prachtdag van!

Thomas 2022-05-29 00:05:18

Jullie genieten echt van Parijs. Al veel gezien, vandaag de Eiffeltoren. Het is ook weer fijn als jullie morgenavond thuis komen. Veel plezier vandaag en morgen. šŸ„°

Yvonne 2022-05-29 10:00:19

Klinkt als een leuke dag! Lekker genieten van wat er te zien is

Sophie 2022-05-29 20:42:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.