Hornhuizen - Bad Nieuweschans en na 640 km weer thuis.

Nederland, Boxtel

Na het gezellige avondeten van gisteren en goed geslapen te hebben was het vanmorgen om 8 uur ontbijten in de keuken bij de mensen zelf. De vrouw des huizes had een uitgebreid ontbijt neergezet. Gekookte eieren van eigen kippen en yoghurt zelf gemaakt. Jazeker, met haar zoon hebben ze een biologische melkveehouderij.
De link met de herenboeren was zo gelegd. Het concept kennen ze van de herenboeren daar wel.
De biologische yoghurt van hun eigen bedrijf was dun en niet te zuur. Heerlijk zo in de ochtend. 2x opscheppen mocht. Ze hebben het recept al jaren en houden het zo.
De yoghurt en kaas maken is een hobby van de schoondochter om te doen. Ze hebben 85 melkkoeien voor de melk op 80ha. Zo hoort dat.

Gisteravond had ik nog op de weerapp gekeken en er zou vandaag windkracht 4 tot 5 zijn en grotendeels in de rug. En dat was het ook. Best relaxed zo de laatste rit te maken.

Om kwart over 9 zijn we vertrokken. De laatste keer de tassen inpakken enzo.
De afstand voor vandaag zal ongeveer 100km worden en gaat door de kop van Groningen naar Bad Nieuweschans aan de grens met Duitsland.

Deze dag leek een beetje op gisteren wat betreft het landschap. Polders, dijken met duizenden witte schapen (ohwjaa het zwarte schaap van de schapenfamilie heb ik gezien)
Hier en daar kanaaltjes, poldergemalen, de kwelders, mooie smalle beton fietsstroken door de weides, etc..
Wel anders dan de route door Friesland en Groningen is de Eemshaven met veel industrie en giga grote windmolens en het zijn er zoveel.
In Delfzijl hebben we geluncht. Ik een grote stokbrood met beenham en vanalles erop. Als ik zo eet zal ik geen kilootjes eraf fietsen.

Na 100 km in Bad Nieuweschans aangekomen. We zijn even door het dorpje gefietst en in tegenstelling tot de andere dorpjes leefde het daar erg. Veel kroegen en alle waren klaar voor het EK voetbal. Oranje Vlaggetjes en nu al terrassen vol drinkende gasten.
Om half 5 zijn we op de stoptrein naar Groningen gestapt. Het was erg rustig en veel ruimte voor de fietsen.
Op station Groningen was het anders. Wel rustig en met een overstap tijd van een paar minuten is dat ruim genoeg. Maarja ik dacht vanaf spoor1b de trap naar boven te moeten nemen naar het andere spoor 7. Dus wij naar boven met de fiets. Maar dat was alleen voor sport 3 en 4 en dus verkeerd. Daarom weer naar beneden en het waren nog seconde tijd die we over hadden. Wij, hup de fiets op en trappend als wielrenners over het perron naar spoor 7. Net optijd waren we in de trein. We waren niet de enige met fietsen en eigenlijk teveel als dat mag. De conducteur vond het niet erg.

Nu na 640 km fietsen, 6 dagen weg ben ik weer thuis. Het was heerlijk.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Je hebt veel meegemaakt deze week. Gezelligheid kent geen tijd. Heel fijn dat je weer thuis bent 🚲🍻😘

baxjes.vakantie 2021-06-12 23:28:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.