La tour genot. Chimay - Leon 90km

Frankrijk, Laon

La tour genot? Dat was het vandaag wel.
Vanmorgen stonden we al op met een zonnetje. De jongen waar we het appartement van huren kwam al aan met zijn oranje Range Rover cabrio. Het zal wel goed weer zijn als je cabrio kan rijden.
Het ontbijt hadden we gisteren bij de Delhaize uitgezocht en was lekker. Broodjes met kaas en salami. Abrikozen jam stond nog in de koelkast. Één stokbroodje was eigenlijk teveel en hebben we klaargemaakt om voor onderweg mee te nemen. Later deze dag zullen we blij zijn met het stokbroodje.
Iets voor half elf waren we beneden en hebben we Julien bedankt voor het verblijf en hebben we de fietsen weer bepakt en vertrokken.100km staat op de planning. En wat voor 100km. Heuvelachtig en wind tegen.
Chimay (weet je hoe je dit uitspreekt? Chimé. En niet Chimeeee.) uit komen was makkelijk. Makkelijk was de route weer vinden maar makkelijk waren niet de hellingen. In de eerste kilometers hadden we al 100 hoogtemeters gemaakt.
Behalve flink zweten, pijn in de benen, hijgen als een paard viel het wel mee.
De route beviel ons goed. Mooie wegen achteraf, mooie natuur, rust. Heel divers en heel anders dan de spoorbaan.
Maar wat jammer was is de tegenwind. Continue windkracht 4 op de kop. En het hield maar niet op.
Het mooie is als je dan achter elkaar fiets de achterste uit de wind zit. Deze kan dan krachten sparen. En dat ging goed samen wisselend op kop rijden. Samen hebben wij daar weinig woorden voor nodig en begrijpen we elkaar.
Het tegen de wind in fietsen kost veel energie. We hadden nog dat stokbroodje van vanmorgen maar meer niet. Halverwege gingen we in plaatsjes kijken voor een bakker oid. Ze hebben in de plaatsjes alleen scholen of vervallen kerkjes.
Het werd bijna een obsessie om iets te vinden. Ondertussen waren wij 2 vakantiefietsers uit Antwerpen voorbij gefietst en later zij ons weer voorbij gefietst.
Uiteindelijk stonden ze langs de weg en zijn we een praatje gaan maken. Het is een ouder stel wat dezelfde route maakt als ons en wat nog sterker is dat ze in Chimay overnacht hadden en ook naar laon gingen. Die meneer zei dat er geen supermarkt oid onderweg waren behalve over 10 km (dat was dan bij 75km op het totaal)
Wij vol goede moed gaan fietsen en blijkt dat dat ding waar je wat kon kopen gesloten was. Mogelijk met de Corona het bedrijf definitief gesloten.
Maar je weet het nog. We hadden een klein stokbroodje voor eten en wat drinken. Daar hebben we niet genoeg aan. De bus pringles die voor vanavond was hebben we maar open gemaakt.
We komen uiteindelijk steeds dichter bij Laon. We zien al een flinke heuvel in de verte met een geweldige kerk erop. Daar gaan we dus ergens overnachten.
Om er te komen viel niet mee. Google Maps wijst ons over een treinspoor terrein heen. We zijn daar over gegaan, over de sporen geklommen waar gelukkig geen trein aankwam.
Uiteindelijk hebben we de overnachting bereikt. Een 15% helling moeten nemen en een deel moeten lopen om er te komen maakte het een beleving. Uiteindelijk hebben we vandaag ca. 800 hoogtemeters gemaakt.
We zijn er, en de voordeur is dicht. Ff bellen. Shit voicemail.
Ik in mijn beste Frans/Engels een berichtje ingesproken. Een heel tijdje later ontving ik de code vd deur. Héhé we zijn er.
Nu zijn we net terug van het eten, bijzonder lekker voor Frankrijk. We dachten soep te krijgen maar was totaal iets anders. Zie foto. Och ja dat krijg je als je Frans denkt te begrijpen.
Na het eten nog door het plaatsje gelopen, erg mooi is het er. Dat kunnen we iedereen aanbevelen. Let op. Behalve het plaatsje is er in de omgeving niks te doen.

Iedereen bedankt voor alle leuke reacties.
En Parijs komt al in zicht.

Geschreven door

Al 7 reacties bij dit reisverslag

We leven elke dag weer mee met jullie! Top bezig hoor! En inderdaad: Parijs komt elke dag dichterbij! We wensen jullie voor morgen weer een mooie fietstocht!

Anja 2022-05-25 23:05:17

Owowowowow zo lang zonder eten… ik doe het je niet na. Wel een hele mooie plek waar jullie nu zitten zie ik op de fotos! Dat is dan wel genieten na zo’n zware dag, al bijna in Parijs en dan echt genieten van de welverdiende rust.

Thomas 2022-05-25 23:22:54

Heel mooi daar. 15% helling is niet niks. Veel plezier. Parijs is het doel!

Laurens 2022-05-26 00:43:49

Wat een tocht. Gisteren de hellingen omhoog vandaag de hellingen naar beneden. Hopen dat je vandaag wel iets tegenkomt onderweg. Parijs komt steeds dichterbij. Veel plezier vandaag heel succes en geniet ervan ❤️

Yvonne 2022-05-26 10:15:13

Klinkt als een uitdagende dag met veel hoogtemeters omhoog en weinig eten, hopelijk vandaag wat hoogtemeters omlaag en meer supermarkten op de route!

Sophie 2022-05-26 10:42:22

Lekker bezig mannen! Al zo ver?!?🤯 En wat een leuke foto's! Nog veel succes met fietsen, maak er nog iets moois van🤩

Simen 2022-05-26 11:17:47

Ik vind jullie wel echte bikkels! Leuk om jullie zo te kunnen volgen. Veel succes met de laatste loodjes en veel plezier in Parijs

Marielle 2022-05-26 13:33:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.