We zijn in Parijs. Béthise-Saint-Pierre - Parijs 103km

Frankrijk, Béthisy-Saint-Pierre

We zijn er. In Parijs bij de Eiffeltoren.

Maar eerst gisteravond. Omdat er gisteren hier niks in het plaatsje open was hebben we gisteravond de laatste pringles bij een glas water opgemaakt en op tijd naar bed gegaan.
En dacht je dat we uitgeslapen en fit waren vanmorgen? Nee niet echt maar komt goed vandaag.
Omdat we niks in huis hebben zijn we vanmorgen vroeg alles gaan inpakken en zijn we als eerste naar de Carrefour gegaan om ons ontbijt te kopen en boodschappen voor de rest van de dag te doen. De Carrefour ligt op de route en is maar 1.5km weg. Gepakt en gezakt daar aangekomen, boodschappen gedaan en daar voor de deur gegeten. Mss raar voor de andere mensen maar voor ons wel oké hoor.
We hebben daar voor de deur gesproken dat het spannend is. Onze laatste fietsdag en dan in Parijs te zijn.
Maar eerst weer kilometers maken.
Het begin van de route was weer wonderschoon, rustig, autoluw, wat heuvelachtig.
Ohja op een heuvel zagen we een gevarendriehoek op de weg staan en op dat moment kwam er een takelwagen voorbij. 1 dame stond daar met autopech en 2 andere auto’s erbij. De takelwagen chauffeur riep “poulier poulier”. ik denk dat hij bedoelde ons met de takelwagen de berg op de trekken. Dat zou fijn geweest want het was best zwaar.
Die mevrouw riep naar mij “derrière”. Zoals ze naar mij keek weet ik niet wat ze bedoelde. Wil ik het weten?
Ongeveer halverwege de route werd het stedelijker en kwamen we het eerste bord met Parijs tegen. Foto moment was dat. En wat er ook daar was ongelooflijk veel dalende vliegtuigen. Ff Google maps en ja hoor. Vliegveld Charles de gaull. Tijdens onze stop daar in de buurt heb ik enkele vliegtuigen geklokt en er zat exact 2 minuut 49 sec er tussen en vlogen exact dezelfde route. Wat een precieze zeg.
Nou snel weer op de fiets! Parijs wij komen eraan. Spannend!
De laatste 30 km ging langs het water op vrij liggend fietspad.
Hoe dichter bij Parijs werd het meer treurig. Onder de brug slapen zwervers. En drukker en drukker. Een rare beleving na alle rust die we hadden.
Ca. 10km voor Parijs kwam er de vernieuwing. Nw gebouwen. Kermis langs het water, boten omgebouwd tot terras etc.,,,
Maarja de Eiffeltoren hebben we nog niet gezien.
Hoe dichter we bij Parijs centrum kwamen hoe spannender voor ons. Er gebeurt zoveel. Je ziet, hoort, ruikt, voelt het. Ogen tekort. Wij nemen niet de tijd voor foto’s maar we genieten.
Maar wij geraken wel de stad in. Wat een drukte. Wat mooi om ons heen. Wat gaaf dat wij dit mogen beleven, dat wij de luxe hebben dit te mogen doen.
De Eiffeltoren is ons punt waar we heen gaan. Wij gaan over de Seine en zien hem opeens in de verte. Fotomoment.
Waar we daarna in terecht komen is waanzinnig leuk. Wij op de fiets, over het fietspad, busstrook, langs auto’s, zien boten op de Seine, Notre dame in de steigers, bloedheet en jas maar uitdoen, overal elektrische stepjes, toeterende auto’s, rood = groen, Eiffeltoren komt in zicht, gedachtes hoe wij Il Mondo op Facebook gaan taggen, de spieren bleven soepel omdat we er bijna zijn.
Zoveel gebeurt er.
Bij de Eiffeltoren was het mega druk. Maar ook mega indrukwekkend gebouw.
We zijn er!!! We hebben het gehaald.
Daar in de drukte in alle rust gekeken, het thuisfront gebeld en Il mondo (Nikkie) getagged.
Nu naar ons hotel. Google Maps erop en gaan. Ongeveer 10km op de fiets door Parijs jungle. Geweldig was dat, als fietser mag je op de bus baan en ga je iedereen voorbij. Het rood is het nieuwe groen als je erg goed oplet. Wat een avontuur.
We zijn goed bij het hotel aangekomen, ingecheckt, fietsen in een speciale locker, uit eten geweest en nu zitten we in de kroeg en het is happy hour!!!

Het lijkt erop dat we nog iets gaan bestellen om het te vieren dat we er zijn.
Maar we hebben nog enkele dagen en gaan die ook nog bijhouden op Pindat.

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Woohooo daar zijn jullie! In Parijs!! Vannacht hopelijk goed slapen en dan de komende dagen genieten waarvoor jullie hebben gefietst!🇫🇷

Sophie 2022-05-27 22:23:42

Jullie zijn in Parijs. Leuk dat jullie op dat moment even met ons hebben gebeld. Na zoveel dagen fietsen en enkele dagen met de wind tegen. Het is jullie gelukt. Ik ben super trots op jullie ❤️ Geniet nog enkele dagen van Parijs. Liefs Yvonne

Yvonne 2022-05-27 22:34:09

Hoi mannen! Eindpunt bereikt! Knap hoor ,met die tegenwind ! Nu een paar dagen genieten, dik verdiend! Lekker slapen en fijne dag morgen!

Ingrid 2022-05-27 22:59:12

Parijs bereikt!! Topprestatie Brent en Steven!! Gefeliciteerd met het halen van jullie doel! Geniet de komende dagen nog van Parijs.

Anja en Laurens 2022-05-27 23:12:14

Ik weet niet hoe je wauw wat een prestatie! Zegt in het Frans dus ik zeg maar oui oui baguette croissant, maar wat een prestatie! Gefeliciteerd mannen! Die benen zullen de komende maand niet meer getraind te hoeven worden denk ik na zo’n zware maar mooie fietstocht! Ook heel leuk dat wij jullie avontuur zo kunnen lezen en bekijken. Nu éíndelijk genieten van Parijs, c’est magnifique! Ik hoop we dat jullie Frans goed is want volgensmij weigeren ze daar Engels te spreken, en anders zeg je gewoon, doe mij maar een frikandel speciaal, want volgensmij is dat culinaire hoogstandje internationaal bekend. Anders moet je het helaas doen met de wijn en slakken (Brent je krijgt 5 euro als je een slak eet). Nu bijkomen en de toerist uithangen, want dat hebben jullie zeker verdiend als beloning! Fijne dagen nog daar!

Thomas 2022-05-27 23:53:05

Knappe prestatie. Doel bereikt! Gefelciteerd! Nu Parijs onveilig maken. Heel veel plezier samen daar in die bijzondere stad, geniet ervan na al die dagen fietsen

Laurens 2022-05-28 08:01:24

Fantastisch goed,Steven en Brent! Heel leuk verslag! Tante Rina.

Tante Rina. 2022-05-28 08:23:34

Wauw wat een top prestatie van jullie beide! Wat een geweldig avontuur! GENIETEN met hoofdletters! Toffe verhalen mogen lezen. Bedankt dat we zo mee mogen liften op jullie reis. Blijf genieten, dit nemen ze nooit meer van jullie af. Toppers!

Erika 2022-05-28 09:43:53

Top prestatie jongens ! Geniet van Parijs. 👍🏻

Sabine 2022-05-28 11:38:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.