Brent en Steven gaan naar Parijs. Zijn we er klaar voor?

Nederland, Boxtel

Het is zover. Wij, Brent en ik (Steven), gaan naar Parijs. En wel op de fiets.
Het idee, wat al maanden oud is, kwam eigenlijk van Brent. Het zou leuk zijn dat wij samen een fietsreis maken en voor Brent stond al gelijk vast dat het Parijs zou zijn.
Zo gezegd zo gedaan. Tenminste er zijn wel wat voorbereidingen nodig.
Eerst de vraag; wanneer zullen we gaan? Brent heeft dit jaar eindexamen en het zal dan na de examens zijn maar dan ook weer niet als Brent zijn examen uitslag krijgt. De eerste mogelijkheid is dan direct na de examens. Nou dat is dus afgesproken dat het direct na zijn examens wordt.
Het is nu zaterdag en gisteren, vrijdag, heeft Brent zijn laatste examen (economie) gemaakt.
Spannend hoe het allemaal gemaakt is.
Wat moet er nog meer voorbereid worden?
Als we op de fiets gaan is een goede fiets nodig. Marktplaats is je vriend dan. Bijtijds al gaan zoeken en in Weert kwamen we een beauty van een Koga Traveller tegen. De juiste framemaat en weinig ervaring.
Yvonne en ik hebben die op een zondag opgehaald. Op de terugweg zijn we nog even op bezoek gegaan bij tante Rina.
Voor mijzelf had ik al een varengroene Santos.
Uhm datum, check, fietsen, check. Wat moet er nog meer voorbereid worden?
Jahh de route. Enkele jaren terug ben ik naar Rome gefietst en de route was toen niet belangrijk omdat spreekwoordelijk alle wegen naar Rome leiden. Je komt dus altijd in Rome maar nu willen we naar Parijs. Voor Parijs hebben wij gekozen voor de Benjaminse Route. Een route die door de tijd heen verfijnd is tot een mooie autoluwe route. Wij gaan het meemaken!
Naast de route is het fijn om de overnachtingen geregeld te hebben. Airbnb, Booking en vrienden op de fiets, zijn een oplossing. De eerste overnachting hebben we in Paal België via vrienden op de fiets. En heel prettig contact heb ik met die mevrouw. We kunnen daar overnachten en we mogen zelfs aangeven wat we willen eten voor de avond en ontbijt.
Ff kijken, wat moeten we nog meer voorbereiden? Ahja onze conditie enzo. Goed plan om daar aan te werken maar er is totaal niks van terecht gekomen. Wel 1x na een etentje vanuit Uden naar huis gefietst en ook 1x heen en terug naar Uden gefietst, dat was ook met een feestje. Maar wat vervelend is, is dat Brent wel makkelijk fiets. Ik als wijze en volwassen vader had het er lastig mee. Met mijn tong op de voorband kwam ik thuis. Nou de afspraak is nu gemaakt dat we het rustig aan doen. Gewoon genieten.
Vlgs mij heb ik nu alles gehad. Of niet?
Ohja, voor de vakantie of uitje of wat dan ook springt iedereen op Weeronline. Zo ook wij. Zondag als we vertrekken mooie temperatuur maar wind tegen. Maandag de hele dag regen en wind tegen. Nouja. We gaan het meemaken.
Ohja nog iets. we gaan met de FlixBus naar huis. Die heb ik ook nog in 2 stappen geboekt maar daar schrijf ik later nog over.
Enne ook nog, wij gaan de Eiffeltoren op. Tot aan de Summit. Ook al geregeld.

Wij hebben er zin in!!!

Geschreven door

Al 16 reacties bij dit reisverslag

Steven en Brent, Heel veel succes. Jullie zijn er klaar voor. Maak er samen iets leuks van, geniet ervan. Goede reis en veel fiets plezier. We gaan jullie verhaal lezen.

Yvonne 2022-05-21 23:26:50

Veel plezier en succes. @Brent, wees een beetje mild voor de ‘oude’ man 😊

Marcel. Sabine en co 2022-05-22 10:54:04

Go for it Steven en Brent! Bijzonder om dit zo samen te doen. Geniet ervan! En Brent, kijk af en toe even achterom of je vader je nog bij kan houden ;-)

Brigitte 2022-05-22 11:17:29

Heel veel plezier, geniet onder alle omstandigheden. Samen staan jullie sterk; ervaren man en jeugdige moed. We volgen jullie graag.

Ton en Rian 2022-05-22 12:07:21

Brent en Steven, vooral heel veel plezier. Hier zullen jullie nog vaak aan terug denken. Ben benieuwd naar de verhalen. Veel suc6

Sandra en Co 2022-05-22 12:56:56

Leuk dat we jullie nog uit konden zwaaien ! Prachtige dag om te starten ! En Superleuk om jullie verslag te kunnen volgen! En de meiden …, als er iets is kunnen ze altijd bij ons aanbellen 😉 Goeie reis samen en veel plezier ! Ps, Harrie is gezond jaloers 😉

Harrie en ingrid 2022-05-22 13:05:51

Wat leuk dat jullie dit samen doen! En een leuk einddoel: Parijs! Heel veel plezier, geniet ervan! Groetjes, Simen en Saskia

Simen en Saskia 2022-05-22 13:11:39

Veel succes! Ik heb er al het vertrouwen in dat het een geweldige ervaring zal zijn. Geniet van de baguettes, croissants en de slakken en natuurlijk van de reis zelf! Maak er iets moois van, al zal dat wel goed komen met jullie.

Thomas 2022-05-22 13:47:31

Veel succes en geniet van de reis!

Tante Rina. 2022-05-22 17:16:38

Geniet ervan heren! Dit wordt vast een prachtig avontuur!

Marielle 2022-05-22 18:44:07

Ontzettend leuk om te lezen! Veel plezier lieve mensen, geniet ervan!

Dide 2022-05-22 20:47:50

Wat super zo'n mooi avontuur samen te beleven. Veilige kilometers, goed weer, veel geluk en vooral veel plezier samen. Heerlijk om weer je verslagen te mogen lezen Steven

Erika 2022-05-22 20:49:55

Heel veel succes en vooral heel veel plezier op jullie fietstocht! Heel mooi om dit samen te beleven!

Laurens en Anja 2022-05-22 21:20:14

Super gaaf en erg veel succes!

Jur 2022-05-22 22:58:09

Geniet van de reis

Xb 2022-05-23 12:23:26

Veel succes en natuurlijk veel plezier met z’n twee!

Lieke 2022-05-23 17:16:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.