Vlissingen naar Oostvoorne. 115km

Nederland, Oostvoorne

Vannacht heb ik goed kunnen slapen in de Pipowagen en ben uitgerust opgestaan.
Dat is wel fijn omdat er ca 115km vandaag op de planning staan. De overnachting had al thuis geboekt.
Om half 9 kwam de gastvrouw het ontbijt brengen, een warm stokbrood en boterhammen, beleg, melk en sinaasappelsap en nog van alles wat.
Nadat we klaar waren met ontbijten, opruimen en tassen inpakken zijn we om half 10 op de fiets gestapt. Even weer de zit zien te vinden en de route vervolgen.
Op de weg zijn we door Zoutelande gekomen. Enkele weken terug zijn we met het gezin daar geweest voor enkele dagen en het is nu leuk om daar nu weer doorheen te fietsen. Tijdens onze vakantie zijn wij daar naar zee gegaan en waren ze het strand aan het opspuiten. En nu enkele weken later was het resultaat zichtbaar. Een mooi opgehoogd strand waar weer veel gasten kunnen zijn.

Deze dag stond in het teken van de dammen / stormvloedkeringen van de Deltawerken.
Oosterscheldekering (met Neeltje Jans eraan), Brouwersdam, haringvlietdam zijn we overheen gefietst.
Als techneut heerlijk om er naar te kijken en je te verbazen dat deze indrukwekkende sluizen Nederland beschermen tegen springvloed en ander geweld van de zee.
Tussendoor prachtige natuur gezien met Bambi hertjes die je bijna kan aanraken, lege fietspaden, helling op en af over de duinen en prachtige vergezichten over de duin en zee. Goed dat wij bewust zijn van het belang van natuur en dat we dat met reservaten in stand moeten houden.

Om iets over 5 zijn we bij het overnachtadres aangekomen.
Een tuinhuisje zou het zijn. Maar tot onze verrassing was het een vakantiewoning met vaatwasser, combimagnetron etc…..
Dat dit met “vrienden van de fiets” (22.50 euro pppn) mogelijk is was niet te bedenken. Maar wel fijn na een dag ploeteren en zweten op de fiets. Want de zon die heeft de hele dag flink geschenen. Ohja en een paar licht verbrande plekken ben ik rijker.
Omdat er in het huisje alles bij de hand is, is er voor gemak gekozen om bij Appie wat kant-en-klaar inkopen te doen. Wel ze makkelijk en fijn om Ff bij te komen.
Onze gastland, gaf aan dat er dagelijks gasten zijn en de dagen vollopen met boekingen.
Martin en ik werdennwat zenuwachtig en voelde de druk om de andere overnachtingen te reserveren. Na nogal wat gebel hebben we voor de komende dagen de overnachtingen geregeld. Allemaal weer via vrienden op de fiets.

Morgen komt om half negen het ontbijt.
We gaan het meemaken wat het is.
Dadelijk maar optijd naar bed. Een lange etappe staat er voor de boeg.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat is Nederland toch mooi. Heerlijk op de fiets

baxjes.vakantie 2021-06-08 22:22:11

Wat leuk dat je weer een reisverslag bijhoudt Steven. Leuk om te lezen! Wat een heerlijk weer hebben jullie. Geniet van deze mooie en sportieve reis!

Brigitte 2021-06-09 14:14:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.